ft3

(16 wyników)
  • ft3 a ft4(16)

Prosze o interpretacje wynikow: TSH 1,12 (norma 0,27 - 4,70) ft3 3,80 (norma 4,3 - 8) ft4 19,88 (norma 9 - 20) chodzi mi , o to czy nie za duza roznica miedzy ft3 a ft4 Dziekuje bardzo za odpowiedz Monika
  • Witam, jak zinterpretujecie takie wyniki 26-latki TSH 3.16 FT4 39.08% [ wynik 1.23, norma (0.89 - 1.76)] FT3 -42.33% [ wynik 2.23, norma (3.5 - 6.5)] ? Dziewczyna brała Euthyrox przez kilka miesięcy (kiedy poziom TSH był wyższy), ale ok. 3 miesiące temu odstawiła i Euthyrox, i tabletki antykoncepcyjne. Teraz poszła na badania, bo ma problem z tyciem i kiepskie samopoczucie. Lekarka uznała, że wszystko w porządku, kontrola "po wakacjach". Co Wy na to?
  • Bardzo prosze o pomoc w interpretacji Prolaktyna 16,68 ng/ml (norma 4,78 - 23,30) testosteron 0,70 ng/ml (0,06-082) kortyzol 457,70 nmol/L (171 -536) dheas 7,66 umol/L (4,02-11,00) tsh 3,08 ulU/Ml (0,27 - 4,20) ft3 4,47 pg/mL - tutaj ponad norme (2,00-4,40) ft4 1,41 ng/dl (0,93 - 1,70) Dodam ze zrobiam badania , gdyz os dluzszego czasu zauwazylam przerzedzenia wlosow, ostatnie pol roku bardzo znaczne... objawy hirsutyzmu, wlosy grube na brodzie pojedyncze, ale coraz wiecej , juz ...
  • tsh 1.69 ft3 4.67 ft4 1.39 to wyniki mojego syna. zrobiłam mu ostatnio komplet badań,poniewaz ciągle narzekał na złe samopoczucie i bez przerwy łapał infekcje.poza tym ja od lat walczę z nadczynnością.Z tymi wynikami poszliśmy do enokrynologa a ona nam na to,że są w porządku i że podwyższone ft3 jeszcze nie świadczy o chorobie.czy ma rację??proszę o pomoc
  • witajcie, wlasnie otrzymalam wyniki hormonow (tsh, anty-tpo, anty-TG, ft3,ft4) i morfologii, wszystko jest w normie, zastanawia mnie, czy ft3 i ft4,oba na poziomie 49% (no z roznica 0,5%) to ok? wydaje mi sie ze tak,ale wole zasiegnac porady. Dodam ze lekow zadnych nie biore, czekam na wizyte u ENDO, wtedy tez poprosze o USG tarczycy. Jak pare lat temu mialam ją badana (2006 i 2007) to byla bardzo mala, w 2007 pojemnosc 4,6ml (w 2006 była większa),ale TSH i anty-TPO w normie. Przez jaki...
  • Witam.Jestem nowa na forum,widzę że mogę tu otrzymać poradę,dlatego piszę.Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z procentową interpretacją ft3'ft4.Robiłam badania już dawno,bo w lipcu.Teraz powtórnie dermatolog kazał powtórzyć ,ale jeszcze nie mam wyników,dlatego prosiłabym o interpretację starych: FT3-3,22 norma: 2,23-5,35 FT4-15,68 norma: 9,14-23,81 Wyszło mi procentowo:FT4 44.58% ,FT3 31.73% . Mam ogólnie słabe samopoczucie,ciągłe zmeczenie,ból głowy,suchość skory,uczucie zim...
  • Zalezalo mi na kuracji Novothyralem. Minelo jakies 6 tyg., a ja jakos nie widze sensu by ciagnac to dalej. Mam wrazenie, ze mi nie sluzy (klopoty z sercem, uczucie roztrzesienia). Czy jest ktos, kto zrezygnowal z Novo i wrocil do samego Euthyroxu?
  • Już dawno mnie tu nie było, bo niestety inne kłopoty zdrowotne trochę mnie zaabsorbowały. Teraz robiłam badania po zmniejszeniu dawki i proszę Was o pomoc w interpretacji (ponad rok po operacji, ciągle dopasowywuję dawkę). Zaznaczam, że po raku i wycięciu całkowitym tarczycy mam zalecenie utrzymywania tsh w okolicach 0,1. W połowie roku miałam tsh 0.08 po dawce 162,5 g X 4 i 150 g X 3. Żeby uprościć, doktor zapisał mi 150 x 5 i 175 x 2 (co daje tygodniowo tę samą dawkę). Ponieważ po następ...
  • ft3 -7% ft4 17% TSH 17% (1,2 przy normie 0d 0,55) obj tarczycy 8,6ml (kobieta lat 50) wyników starszych nie mamy. leczona tarczyca w wieku mlodzienczym, objawy: ospałość, problemy z koncentracja,cienkie rzadkie włosy(tluste), Diagnoza lekarza(z dzisiaj): nic nie dolega, na ft3 i ft4 patrzy sie tylko przy nadczynnosci,a ze tarczyca mniejsza to nic. Ja sie spieram, zeby dalej sie leczyla,poszukala innego lekarza. A co wy na to??
  • Witam Was. Pisze w nowym watku, bo choroba ta sama ale stary watek dlugi i nie ma bezposrednio powiazania z obecnym. Miesiac temu bylam u nowego POLECONEGO przez niemiecka liste specjalistow zajmujacych sie szczegolnie problematyka tarczycy, poleconych przez pacjentow. Oczywiscie w Essen, gdzie mieszkam a wiec w miescie dosc sporym, nie bylo zadnego, takze w okolicy nie - wiec swiadczy to chyba o wbiorczosci pacjentow - i bardzo dobrze ale tez o marnym poziomie leczenia ogolnie. Wybralam end...
  • na czym polega "mechanizm obronny" tarczycy podczas dużych ćwiczeń fizycznych?? Kiedyś wyczytałam tu trochę na ten temat i pisaliście, że nie należy dużo ćwiczyć, bo.. i tu nie pamiętam.. No to nie ćwiczyłam dużo.. tyłam choć dietę trzymałam. Gdy robiłam coś z sobą nic się nie działo wielkiego, zmiany niewielkie, jak mało "robiłam" tyłam, a jak nic nie robiłam to też tyłam. Doszłam do momentu wielkiej frustracji. Od stycznia zarzynam się wręcz na siłowni. W pierwszym miesiącu schudłam 6kg i ...
  • Witam Drogie forumowiczki i forumowicze pomóżcie dobrać dawkę Euthyroxu. O niedoczynności u siebie wiem od maja tego roku. To chyba hashimoto - mała tarczyca V-5,4 ml. Choroba zaczęła się bardzo wysokim Tsh 33 (do dziś dnia nie jest ono niestety wyregulowane). Sama podnoszę sobie dawkę, ale teraz, kiedy zbliżam się do normy, nie chciałabym z nią przeholować.Mam również niską ferrytyne i b12 - czyli standard. Aktualnie biore wyłącznie euthyrox. Jutro ide do lekarza po żelazo i powalczyć o b12...
  • Kochani, co mam robić? Od kilku lat leczę sie na niedoczynność, mam hashimoto. Ostatnio zrobilam badanie ale tylko na TSH i po kilku dniach jeszcze na ft3 i ft4.Od kilku miesiecy biorę Euthyrox 75 pięć razy w tygodniu i 100 dwa razy w tygodniu . [b]A wynik TSH 0,28 przy normie (0,40-4,00) [/b] [b]ft3 4,05 (4,1-8,3) czyli poniżej normy ft4 14,61 (9,00-20,0) [/b] To są wyniki sprzed dwóch tygodni. Byłam u edokrynologa i powiedział mi żebym nie martwiła sie tym niskim ft3, że tak c...
  • Mam pytanie do wszystkich chorych na hashimoto,czy ktoś słyszał o syndromie Willsona, a jeśli tak to czy ktoś próbował stosować jego metodę. Wiem,że jest kontrowersyjna -trochę przeczytałam o niej na forum, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej. Leczę się na hashimoto od 3 lat. Wyszły mi przeciwciała anty TPO 1300 norma do 66 i na USG tarczyca 6,5 ml.W tym okresie 3 lat przyjmowałam euthyrox w dawce od 25 nawet do 175,na tej dawce 175 euthyroxu) w kwietniu wyniki miałam następujące: T...
  • po ile robicie badania hormonow i usg w warszawie? szukam najtaniej. poki co najtaniej [u]przychodnia saska 61 ,warszawa[/u] ft3/ft4 20zl anty-TPO /anty-TG 24zł + wkłucie 5zł pozostałe (z innego watku skopiowane) [u]Laboratorium Fryda, szpital Wolski www.fryda.pl [/u] TSH, FT3 i FT4 kosztuje 63 zł. [u]Laboratorium ALAB [/u] TSH - 21 zł FT3 - 27 zł FT4 - 27 zł A-TG - 39 zł A-TPO - 37 zł Wit B12 - 33 zł Ferrytyna - 29 zł [u] a zna ktos ceny ...
  • cennik(13)

Na innym forum lub wątku zrobi się zamieszanie. Może tutaj tylo ceny o które prosze w "rozjechanych hormonach?" Dziekuję.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się