Dodaj do ulubionych

Czy robić anty TPO ft4 i ft3?

IP: *.pkt.pl 07.09.06, 10:09
Robiłam TSH jest w normie, między 1 i 2, zastanawiam się czy robić ft3 i ft4
i anty TPO, czy dopiero robi się je w ciąży? Robiłyście może te badania? Czy
zacząć od innych? Poradźcie proszę!
Obserwuj wątek
    • Gość: wata Re: Czy robić anty TPO ft4 i ft3? IP: *.pkt.pl 07.09.06, 11:58
      Nie wiem
    • Gość: maja Re: Czy robić anty TPO ft4 i ft3? IP: *.chello.pl 07.09.06, 13:33
      Przede wszystkim robiłaś już te badania ,masz chorobe tarczycy i chcesz
      skontrolować?Jesli robiłas niedawno przeciwciala nie ma sensu ich robić.Jesli
      masz poderzenie immunologicznej ch.tarczycy warto dokładnie to spr czyli TG i
      TPO[przeciwciala tarczycy spr].Warto dorzucić do całkościowego obrazu usg
      tarczycy.
      W ciązy co 2 miesiące zwłaszcza w pierwszym trym kontroluj pracę tarczycy to
      wazne dla rozwoju dziecka ,pzdr
      • Gość: sylpal13 Re: Czy robić anty TPO ft4 i ft3? IP: *.pkt.pl 07.09.06, 15:02
        jestem po poronieniu, nie chorowałam na tarczyce, ale moja mam i siostra tak,
        dlatego chciałam to wykluczyć u mnie
    • Gość: maja Re: Czy robić anty TPO ft4 i ft3?ROBIĆ IP: *.chello.pl 07.09.06, 15:47
      A to zmienia postac rzeczy robić oczywiście że robić zwłaszcza że Twoja MAMA i
      SIOstra maja problemy z tarczycą.Samo TSH nie wyklucza problemów z tarcz.
      TRZEBA zrobić ft 4 i ft 3 oraz TPO i Tg[przeciwciała] i na koniec do kompletu
      na mur beton usg tarczycy.Dopiero wtedy można stw.co i czy coś jest nie tak!!
      Akurat na swoim zdrowiu nie ma co oszczędzać.Twoja Mama i siostra mają
      niedocz/nad czy może choroby immunologiczne prowadzące do nadczynności
      [Basedow]?,niedoczynności[Hashimoto?]?
      Dorzuc do tego badanie ogólne krwi,OB,żelazo,mocz,wapń i magnez
      Jesli wyjda przeciwciała TG i TPO podwyższone warto iśc do immunologa możesz
      miec inne przeciwciała które utrudniają zajście w ciążę.Dlatego trzeba spr
      wszystko i nie sugerowac się TSH ok ,Jesli bedzie db czego Ci życze to i tak
      za pół roku powtórz badania ,pamiętaj o tym zwłaszcza jeśli wyjdą przeciwciała
      a lekrz nie wdrozy leczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka