Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      glukoza

glukoza

(4 wyniki)
    • kojarzycie takie cudo? ma ponoc 4 kcal i podnosi cukier w niedocukrzeniu? ma ktos je , używa? coś więcej na ten temat...
    • Glukoza na czczo 87 mg/dl 74 106 N Glukoza po 1 godz. 94 mg/dl ? ? Glukoza po 2 godz. 99 mg/dl ? ? Coś tu chyba nie gra, dobrze myślę? Chociaż gdzieś wyczytałam, że jak się biega między pobraniami, to wynik może być zaburzony, to prawda? Ja w przerwach byłam u dwóch lekarzy, zrobiłam zakupy... Wszystkich norm nie ma jeszcze w necie, jutro będą, a nie miałam jak podjechać po wydruk. Jeśli ktoś orientuje w tych wynikach, proszę o zerknięcie i zopiniowanie.
    • Witam, pisze tu pierwszy raz. Niestety moja pani doktor, ktora zleciła mi badanie krzywej cukrowej i insulinowej jest na zwolnieniu do odwołania i nie wiem, czy powinnam szukać innego lekarza. Dlatego pytam Was, czy moje wyniki powinny mnie niepokoić? Niestety sama nie umiem zinterpretować tych krzywych. Glukoza na czczo 82 mg/dl (70 - 110) po 75g glukozy glukoza 1h po obciążeniu 63 mg/dl glukoza 2h po obciążeniu 67 mg/dl glukoza 3h po obciążeniu 64 mg/dl Insulina na cz...
    • Moja glukoza na czczo byla zawsze - 98 - 100 - 102 przy normie 115. Zrobilam krzywa cukrowa: na czczo 113; obciazenie - glukoza 75 mg ; po 1 godz. 125; po 2 godz 124. insulina: na czczo 8,85 (norma 6-27); obciazenie glukoza 75 mg; po 1 godz 51,5; po 2 godz. 9,07. Co sadzicie o takich wynikach? Pozdr. IWO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się