hazard

(10 wyników)
  • Z racji zawodowych mam trochę do czynienia z ludźmi uzależnionymi. I z tego samego powodu czytam na ten temat rozmaitości. Między innymi że (cytuję w ogromnym uproszczeniu) hazard upośledza poczucie rzeczywistości, prowadzi do czynów nagannych społecznie albo nawet sprzecznych z prawem, wciąga niczym chodzenie po bagnach. Gurua (a także Joanna) określa siebie jako hazardzistkę od czubka głowy po pięty. Grała - jak pisze - często, dużo i w rozmaite gry. Przepłynęły przez jej ręce (a jeszcze ...
  • Hazard(24)

W tym uroczystym kwietniowym dniu mam pytanie: Czy uprawiacie czynnie hazard? Taki na serio, za pieniadze? W Warszawie niedawno zaroilo sie od pomaranczowych szyldow sieci "Totolotek" totolotek.pl/ a tam mozna zawierac tez zaklady konne. totolotek.pl/totolotek/ Wlasnie usiluje sie w to wczytac, bo hazard mnie zawsze smiertelnie nudzil, jednoreki bandyta kojarzyl sie z menelstwem, a Wyscigi tez jakos neinajlepiej. Tymczasem mam ten pomaranczowy neon przez okno, wchodzi mi w pole wid...
  • Hazard(82)

Znowu temat troszeczkę polityczny, ale zauważyłam, że tu sami inteligentni ludzie i nie wierzę w możliwość burdy karczemnej. Prawie od początku tej afery zastanawiałam się, kiedy ktoś poprosi Guruę o wypowiedź :) I czy ją trafia szlag w związku z projektem delegalizacji, czy też już nie praktykuje tych zdrożnych rozrywek. No i się wreszcie doczekałam, dziś rano w Trójce dziennikarka cytowała coś, ale byłam zaspana i nie dosłyszałam, o co szło :) Hazardujecie się? Bo ja nie bardzo, ...
  • Dziś z mężem poszliśmy pierwszy raz w życiu razem na maszyny i zasiadłam przy jednorękim bandycie. Muszę przyznać że mnie wciągnęło, aczkolwiek wygrałam zaledwie 3 euro. Straciliśmy oboje 15 :(( Gdzie tu szczęście początkującego??? Jak u Was z tym szczęściem?
  • Uwaga! Przyjmuję zakłady ile osób z czarnej listy wypełni Ranking. Wczoraj wieczorem lista wyszczególniała 37 osób. Podajemy typowany wynik i odpowieź na pytanie czy Viking weźmie udział w rankingu. Odpowiedź może brzmieć tylko TAK lub NIE. Głosować można tylko raz. Przy dwóch czy więcej jednakowych, prawidłowych wynikach decyduje trafność odpowiedzi na zadane pytanie. Będą nagrody! Pierwsza i druga. :)))
  • Zorganizowalismy firmowy totolotek na mecz z Niemcami :) Może wygram? Płacą 12 do 1 :)
  • Właśnie odkryłam bingo moi drodzy, 100 osob w jednej sali, srednia wieku ok80, dym papierosowy i piwo ... bajka strasznie mi sie podobało, przyszły tydzien jesli chcecie mnie znaezc to jestem na marszałkowskiej -)))
  • hazard(6)

tak w ramach rozmyslan nocnych... jak wielu z was po przeczytaniu ksiazek Chmielewskiej wybralo sie do kasyna lub postanowilo sie wybrac na wyscigi? A kto przedziurawil opony w ramach zapobiezenia kradziezy samochodu? ;)
  • Kupiłem na Allegro opasłe tomiszcze z 1989, taka opisówka ludzi znanych i lubianych. Generalnie durnota, ale tanie było, są daty i życiorysy i clou opisu każdej osoby - sposób spędzania wolnego czasu i hobby. Pod hasłem Chmielewska Joanna czytam, że w wolnym czasie wykonuje roboty ręczne i podróże, jako hobby podano hazard i filatelistykę. Z ciekawostek - pobiła ją tylko Niemirska Małgorzata, która jako hobby podała wydawanie pieniędzy, a sposobem na spędzanie wolnego czasu jest zastana...
  • witam i proszę o pomoc. Syn robi prezentację maturalną z polskiej gwary wyścigowej, zebrał już co trza ale pomyslałam,że dobrze by było dać przykładów kilka z Chmielewskiej. Już szukamy we "Florencji córce Diabła", ale niestety nie pamiętam, w których książkach jeszcze coś znajdę, a wiem,że znajdę na pewno, bo czytałam sporo ale nie pamiętam, w których konkretnie...z góry dzięki serdeczne)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się