Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      hormony

hormony

(9 wyników)
    • Zalecam wszystkim, którym dokucza przewlekłe zmęczenie, stres i deprecha zrobienie badań hormonalnych, a w szczególności poziomu prolaktyny (test z obciążeniem, po 1 godz. robi się powtórkę po podaniu leku). Bardzo ważne są też badania hormonów tarczycy!!!!!!! Głównie tyroksyny.Mój zakaźnik mi je zrobił- więc i Wy o te badania proście.To był strzał naprowadzający. Przeszłam już 4 kuracje antybiotykowe na borelkę i najbardziej dokuczają mi stawy, i właśnie to zmęczenie, podwyżs...
    • Chciałabym rozpoczac nowy watek, ktorego chyba jeszcze nie bylo.Czy borelioza atakuje organy odpowiedzialne za wytwarzanie hormonow.Ja robiac setki badan wykonalam ponownie hormony tarczycy i okazuje sie, że mam ponad norme-co wskazywaloby na niedoczynnosc (dziwne bo jestem bardzo chuda).Zawsze tarczyca byla ok.jakie jest wasze zdanie na ten temat.Zakaznik u ktorego bylam powiedzial, ze nie ma to nic wspolnego, natomiast wydaje mi sie dziwne, ze w tym samym czasie moje hormony sa ...
    • Czy ktos z Was ma problemy z tarczyczą, podczas leczenia boreliozy? Mnie rośnie dość szybko TSH? Co to może oznaczać?
    • Objawy mogą się pokrywać, np. niedoczynność tarczycy może powodować: - zbyt niską temperaturę ciała, - osłabienie, - bóle mięśni, - spowolnienie fizyczne i psychiczne, - senność, - zwolnione bicie serca, - obrzęki, zwłaszcza na twarzy, - suchą i szorstką skórę, - zaparcia, inne... artykuł: Leczenie chorób tarczycy resmedica.pl/archiwum/zdart8981.html Pamiętajcie również, że coraz więcej lekarzy uważa, że TSH nie powinno być wyżej niż ok. 2,0 (kontrolując przy tym wartości ...
    • jak to jest z tym rumieniem może arturze mógłbyś coś podpowiedzieć, bo wszystkie te dolegliwości które mam i występują one przy boreliozie to tak samo występują przy niedoczynności tarczycy min. ospałość, zmęczenie, skórcze, drętwienia. A dolegliwości stawowych nie mam, w zasadzie to wychodzi mi że te wszystkie moje problemy są od niedoczynności tarczycy, a poprawa nastąpiła po tyroksynie, teraz zwiększam dawkę i chyba mam dalszą poprawę. Ale w świadomości głęboko tkwi mi ten mój r...
    • jako jeden z objawów, wystąpiła u mnie subkliniczna niedoczynność tarczycy, i mam jedno pytanie, chciałem zapytać się na forum hashi, tylko że jako pierwszą wiadomość wysłałem zachętę do zapoznania się z Protokołem Marshalla, a ci coś są cięci na to i mnie zablokowali i już mnie za skarby nie chcą dopuścić, bo myślą że jestem akwizytorem:) w badaniu TSH w październiku 2004 roku wyszedł mi wynik 5,75, przy normie 4. obecie przyjmuje się że prawidłowo powinno się mieć poniżej 2. W ta...
    • Znalazlem stary post: Autor: franiolek1 11.09.07, 10:58 artykuł zarchiwizowany Bardzo ciekawy link dla kobiet z tym problemem. U mnie wykryto endometrioze szukajac guza na jajniku, kilka miesiecy po rozpoczeciu choroby. Endo, guzy, hashimoto - zwiazek boreliozy i hormonow jest ewidentny. www.drcook.com/lyme.html Moja zona jest chora na endo od sierpnia-wrzesnia. Na poczatku lata zostala pogryziona (razem ze mna) przez pchly. Ostatnio badania potwierdzily borelioze. Wygl...
    • Dziewczyny! Czy miałyscie jakies problemy z miesiaczką z powodu choroby. Ja zawsze miałam regularną, taką że 5 dnia juz był koniec.Teraz mam drugi raz przypadek że miesiączka pojawia się ale jest po prostu 1-2 dniowa i to tez taka co kot napłakał.Tabletki anty odstawiłam pół roku temu po 7 latach stosowania, w czasie diagnostyki brałam jakies leki,to na żylaki, to przeciwzapalne, ale kurde bez przesady...zaczęłam się dygac czy to nie ciąża albo coś gorszego.Biore antybiotyki od powyże...
    • czy istnieje jakaś korelacja między hormonem 0,25 a wapniem? Tzn w boreliozie jest podwyższony hormon witD 0,25 a jak jest z wapniem w surowicy krwi?? Pytam bo mam go troszke za dużo - 11,1 przy normie 8,4-10,4. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się