Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      hormony

hormony

(7 wyników)
    • czy ktoś probował stosowac takie zioło jak witeks czczony? czytałam w jednej ksiazce na temat medyyny naturalnej ze jest ono bardzo dobre na nadmiar meskich hormonów u kobiet
    • bardzo prosze może znacie jakies mieszanki ziołowe na wyregulowanie hormonów. niestety przez 1 miesiąc brałam CLOMIFEN -LEK STYMULUJACY JAJECZKOWANIE I od tamtej pory tzn 67 dni nie mam okresu. zawsze pomagała mi czarna malwa ale teraz nawet po nie nie dostałam @.badanie usg nie wykazuje nieprawidłowosci, badanie hormonów tarczycy, prolaktyny w normie, w ciąży nie jestem.Lekarze przepisami mi luteine na wywołanie ale to równiez nie zadziałało, teraz pozostaje mi wziąc tylko tabletk...
    • Witam, Pisałam już na forum "zdrowie kobiety" ale niestety nikt się nie odezwał. Może u Was znajdę pomoc i to taką bardziej naturalną? Mój problem wygląda tak: mam bardzo obniżone libido, właściwie to wcale go nie mam. Jeśli mam ochotę się pokochać to zdarza się to chyba tylko w okresie okołoowulacyjnym. Problemy zaczęły się gdy byłam pierwszy raz w ciąży. Przed ciążą mogłam kochać się z mężem nawet codziennie i zawsze sprawiało mi to wielką frajdę. W ciąży zmniejszyła mi ...
    • Witam:) Dokładnie rok temu wylądowałam w szpitalu z powodu przedłużającej się miesiączki, trwałą mi przez miesiąc, więc z oczywistych powodów musiałam zostać chospitalizowana. Po kuracji antybiotykami wszystko wróciło do normy, okresy jak w zegarku(nie brałąm hormonów), i nagle dokładnie rok po pobycie w szpitalu, sytuacja podobna tyle że na odwrót, nie mogłam dostać miesiączki, spóźniła mi sie o 3 tygodnie i dopiero po luteinie się pojawiła. Lekarz zalecił mi tabletki antykoncep...
    • Mam niespelna 16 lat, okres dostalam w wieku 14 lat, mialam pol roku po czym zanik i tak jest juz od 1,5 roku. Bylo to spowodowane choroba - anoreksja bulimicza. Jednak waze juz normalnie (nawet troszke wiecej niz przed choroba) i nie chce sie odchudzac juz!!!! Chce dostac okres :(( Co mam robic slyszalam ze to od psychiki wiele zalezy, bo mozg steruje hormonami.. No ale co w zwiazku z tym ? Jak zwiekszyc poziom estrogenow. :(( Nie chce tabletek hormonalnych.
    • Czy istnieją jakieś zioła, które zmniejszają wydzielanie hormonu DHT odpowiedzialnego za nadmierne owłosienie (hirsutyzm idiopatyczny). Bardzo proszę o pomoc. Czy zioła działające estrogennie mogłyby mi pomóc? Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Nastoletni nerwus to mój syn. Od miesiąca nie możemy się z nim porozumieć. Krzyczy, nie potrafi usiedzieć w domu.Nie potrafi zająć sie lekcjami. Co mu podać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się