Forum Gospodarka Rolnictwo
ZMIEŃ
      html

html

(4 wyniki)
    • Chciałbym się dowiedzieć co oznaczają symbole literowe na pestycydach ... wiem że one informują nas o postaci preparatu . . . ale który symbol oznacza dokładnie co?? Z góry dziękuje za wyczerpującą odpowiedź . .. i jeśli jest jakaś stronka w internecie poświęcona tym informacją byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie mi jej :) Pozdrawiam!!
    • Urzędy Skarbowe żądają VAT-u 22%. Płaci się czy nie płaci/ A przecież rolnicy mają ziemię własną powyżej 5 lat. Jak to jest? www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060717/nieruchomosci_a_3.html
    • i gdzie . Przechodzimy na przyśpieszoną emeryturę po 50-tce. Chcemy się przenieść w taki teren gdzie będziemy mieli przez cały rok dodatkowe pieniądze i zajęcie. Myślimy o górach . Może okolice Krynicy Górskiej, Zieleńca, Szczyrku . Zastanawiamy się ,żeby kupić coś w ciągu 2 lat. I taraz, czy lepiej kupić gotowy obiekt, do remontu, grunt rolny . Może ktoś już przed nami to zrobił. jak to wygląda za kilka lat kiedy ubywa sił.Jak wygląda z podatkami,opłatami, kosztami na codzień. Ja...
    • jeśli rolnik kupi grunt po 2007r. i będzie chciał go sprzedać póżniej z zyskiem to? Ma zapłacić podatek? A ile będzie wynosił ten podatek-19%. Zastanawiamy się czy jest sens kupić siedlisko w Polsce pod agroturystykę . Może lepiej to zrobić u Słowaków w górach po sasiedzku?pz gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,3430725.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się