immunoglobuliny

(5 wyników)
  • Na pewno wśród Was, rodzących w domu, są osoby z niezgodnymi grupami krwi. Jak sobie dałyście radę po porodzie z immunoglobuliną? Kupiłyście same i Wam położna podała czy jakoś Wam szpital podał?
  • Czy wiecie, jak można coś takiego załatwić? Tej mamie zostało już bardzo mało czasu. Brak tej immunoglobuliny uniemożliwi jej poród domowy. Z tego co wiem jest ona ściśle dawkowana w szpitalach. Czy rodził ktoś z Rh- w domu?
  • Niestety moj porod skonczyl sie w szpitalu, gdzie podano mi immunoglobuline NFZetowa :) Moj kupiny na tę okazję Rhopylac wciaz lezy w lodowce nawet w oryginalnych oziebiaczach do transportu z apteki. Czy wiecie, czy można gdzieś go odsprzedac?
  • Doradźcie proszę - w pierwszej ciąży (prowadzona w Holandii) ze względu na moje Rh- dostałam chyba ok. 30tc immunoglobulinę, a potem następną po porodzie jak się okazało że dziecko ma Rh+. Wiem że w POlsce NFZ nie "sponsoruje" tego leku i jeśli się chce właśnie dodatkowo mieć podaną jeszcze w ciąży trzeba za to płacić. A teraz do rzeczy, czy wy decydowałyście się na ten zastrzyk ok. 30tc? wiem że to tak na wszelki wypadek, ale nie bardzo wiem co zdecydować. Pewnie sporo przemawia "za", a są j...
  • Wiem, że był już na ten temat wątek ale jakoś nie mogę go znaleźć, więc pozwalam sobie rozpocząć nowy, bo temat wydaje mi się ważny. Z przerażeniem przyjęłam informację, że według nowych przepisów Ministerstwa Zdrowia szpitale dostają immunoglobulinę anty-D z Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa wyłącznie na indywidualne zamówienie dla konkretnej pacjentki. Wcześniej każdy szpital położniczy miał zapas tego preparatu i dzięki temu po ostatnim porodzie dostałam taką immuno...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się