Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      irving

irving

(26 wyników)
    • Czytam opisy nowej książki Irvinga i mam wrażenie, że będzie to jednak powieść prawie autobiograficzna. Biseksualny pisarz, który tworzy podobnego bohatera nie może być raczej przypadkiem.:)
    • z której książki pochodzi ta historyjka: Kobieta wraca autem późnym wieczorem/nocą do domu. Na drodze zwalone drzewo lub jakaś inna przeszkoda. Zatrzymuje się, wysiada, usuwa przeszkodę. W tym momencie do jej auta KTOŚ się wkrada. Ona wsiada i jedzie dalej. Całą sytuację widzi kierowca następnego samochodu, daje jej znaki światłami, goni ją, itd. Ona boi się, myśli że chce jej zrobić krzywdę, ucieka. Zatrzymuje się przed domem, wysiada, coś tam się dzieje. Kierowca auta opowiada co i j...
    • Składnie, ładnie, szybko, bezstresowo - taka sobie powiastka na weekend. Ileż w tym Ameryki!
    • Witam Jutro w USA rusza sprzedaż nowej powieści Johna Irvinga "Until I Find You". Ksiązka ma 848 stron i zapowiada się ciekawie. Można więcej poczytać na amazonie: glinki.com/?l=3terv8 U nas kto wydaje Irvinga? Chyba tylko Prószyński. Może za rok, na następne wakacje my będziemy się cieszyć tą powieścią. Pzdr Aneta
    • Sluchajcie, moja siostra pozera ksiazki, chce jej kupic jakas na Gwiazdke, ale jest warunek- nie moze byc cienka, bo ona takich nie lubi. Wiele tomow juz przeczytala, a mnie przyszedl do glowy ten Irving, bo wiem, ze nie czytala i ze to raczej opasle tomiska. Ale czy dobry jest? Swiat wedlug Garpa? Jednoroczna wdowa? Co? pozdrawiam
    • Czy ktoś się ulituje i zdradzi, jak to się kończy? Bo ponoć następuje tam jakiś przewrót i ciekawa jestem. A nie mam siły, żeby doczytać tego gniota. Jednocześnie przepraszam, jeśli uraziłam czyjeś uczucia :)
    • Jednym z moich ulubionych pisarzy jst Irving, sukcesywnie nabywam jego powieści i jak na razie najbardziej podobał mi sie "Hotel New Hempshire", "Jednoroczna wdowa", "Małżenstwo wagi półsredniej" no i oczywiscie Garp. Niestety nie przebrnęłam przez "Metode wodną" i "Modlitwe za Owena" odstawilam po kilkunastu kartkach, po prostu mnie nie wciagnęło, teraz mam podobny problem pozyczylam z biblioteki "Syn cyrku" i jestem na granicy porzucenia, chcociaz moze nie powinnam, bo Irving ja...
    • Przyznam się szczerze, że w książkach szukam głównie rozrywki. Dobrze jeśli jest podana w niezłym stylistycznie opakowaniu. Pan Irving jest, według mnie, zupełnie dobrym rzemieślnikiem w cechu twórców literatury popularnej i nawet mu nie szkodzi fakt, że spod jego ręki wyszło sporo bestsellerów, co niektórych niestety psuje. Dawka humoru w jego książkach na tyle mi odpowiada, że sięgam po kolejne, chociaż główne postacie męskie nieodmiennie działają mi na nerwy swoją inercją i wła...
    • Co sądzicie na temat jego powiesci? Ktore polecacie? Jak podobalo wam sie "Zanim cię znajdę"? Ja jestem w trakcie - ksiazka specyficzna jak kazda Irvinga z reszta, ale podoba mi sie. I wciaga.. ;) Pozdrawiam.
    • Lubicie? Bo ja bardzo! Właśnie niedawno skończyłam "Regulamin tłoczni win", niesamowita książka.. Jak zresztą i inne jego powieści, zawsze bohaterowie są w jakiś sposób dziwaczni, mają dziwaczne perypetie - a to nastolatek uczący się położnictwa i wykonywania aborcji ("Regulamin...."), a to syn wojującej feministki, brzydzącej się mężczyzn ("Świat wg Garpa"), a to chłopak, który zakochawszy się w dojrzałej kobiecie, do końca życia gustuje tylko w staruszkach ("Jednoroczna wdowa"),...
    • Czy lubicie ksiazki John Irving, jezeli tak to ktore?
    • Przeczytałem właśnie, polecam. Ksiązka "czyta sie sama", jest smieszna, smutna, przerazajaca, optymistyczna i przygnebiajaca. Rewelacja.
    • Czytaliście Johna I.? jeśli tak - to co wam się najbardziej podoba w jego twórczości, co jest w jego książkach takiego magicznego, co nie pozwala się oderwać od nich - pomimo, że są niekiedy tragiczne.
    • "Swiat wedlug Garpa", "Hotel New Hampshire", "Jednoroczna wdowa", "Modlitwa za Owena" i "Metoda wodna" te czytałem i są naprawde wciągające, mądre, z poczuciem humoru. POLECAM dla wszystkich, przede wszystkim dla młodych, którzy stoją przed wielkim wyzwaniem - dorosłością.
    • oprocz GARPA filmowego niczego wiecej nie znam,chcialam sobie cos nowego zorganizowac do czytania .Dzieki za podpowiedzi
    • piszcie czy lubicie jego prozę ,jaką powieść uznajecie za najlepszą a jaką za najsłabszą, może jakiś ranking jego dzieł?
    • Mam pytanie. Czy nie orientujecie się czy ma i kiedy wyjśc niwa książka Johna Irvinga.???? Będę wdzięczna.
    • co za fatalne tłumaczenie!! czytaliście?? tłumaczka nie znać języku polski
    • "Swiat wedlug Garpa" byl siwetny, i "Regulamin tłoczni win", a Wam jak sie podoba?
    • Książki które czytaliście i nie mogliście przestać się śmiać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się