italia

(46 wyników)
  • Witam, mam na myśli to czy w większości wyjeżdżałyście tam za sprawą chłopaka/narzeczonego czy same ruszałyście na podbój Italii, i same wszystko załatwiałyście (formalności urzędowe itp.) pozdrawiam, Magda
  • Witam ! Czy ktoś wie, ile wynoszą średnie alimenty zasądzone Włochowi w Italii na włoskie dziecko ? Gdyby ktoś miał takie informacje, proszę o wpis, pozdrawiam i z góry dziękuję ! Fanta_ghiro
  • Ludzie!!! Czy znacie tę audycję? Atlas Piosenek Włoskich! Wszystko tylko o Italii + włoska muza! Radio BIS, we wtorki o 9.00. (Ew. Powtórzenie: wtorki o 24.00) Saluti!
  • Mam pytanie moze slyszeliscie o ktorejs ze szkol: - Scoula d'italiano, - Ciao Italia, - Accademia Europea di Firenze. Bardzo prosze o wszelkie opinie i informacje. Pozdrawiam
  • Najpierw nord - okolice Ravenny, a na drugi dzień wyruszę na podbój Sycylii :))))))) Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć tam dostęp do sieci, aby do Was napisać. Już się cieszę na sole d'Italia, na amcia i na starych amici :) Aha - 3majcie za mnie kciuki 2 i 4 lipca!!!
  • chodzi mi o sms wysyłane z Polski z telefonu na abonament działajacego u polskiego operatora do Italii np do Winda mnie miesiecznie wychodzi okolo 100zł za same smsy wysylane do Winda, czyli wydaje mi sie, ze za duzo prosze podajcie koszt 1 sms i z jakiej sieci go wysylacie z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi :)
  • Witam, Mam pytanie odnosnie podatku: jednoosobowa polska firma przyjmuje zlecenia w italii (odpowiednik gdybym mial partita IVA), czy dodatkowo musze gdzies tutaj rejestrowac firme czy wystarzy jak podam polski REGON itp. ? Rozumiem ze w tym przypadku place podatki tylko w polsce (zus, skaldki itp) a we wloszech nic nie place. Dziekuje i Pozdrawiam
  • No właśnie, skąd u Was miłość (jeśli jest, oczywiście - to uściślenie x Kubissimo :PPP), zainteresowanie etc. Italią (x i polacchi) albo Polską (x gli italiani)? Io amo l'Italia!!! I chyba by mnie nie było, gdyby jej nie było... Mimo że jeżdżę tam dość rzadko... E Voi?!
  • na oswiate przeznacza sie coraz mniej pieniedzy / widac licza na slonce/ wakacje beda trwaly 6 miesiecy niedlugo, rozkwitnie turystyka i bedziemy sie tylko plazowac, proponuje budowac zamki na piasku a rzad bedzie nam co jakis czas legalizowal samowolke za lizaka.
  • Nadal nie mogę się otrząsnąć z tej klęski!!!!!!!!!Skandynawia DO DOMU!!!!!!!
  • .......... a co Wy na to ?????????? ciao gatto2pl
  • Czesc, Organizuje pewne przedstawienie, powiedzmy pozegnalne dla nauczyciela j.wloskiego od grupy uczniow. W sumie jest nas 15. Chcemy wspolnie wielka gondola wplynac na scene. Jakie postacie najchentniej widzielibyscie na pokladzie gondoli, aby od razu bylo widac o co chodzi. Wymyslilismy nast postacie: ondolierzy, gwardia szwajcarska, piłkarze, kucharz, Michał Anioł:) i Vito Corleone. Moze byc?
  • Czy ktoś ma pojęcie, czy istnieje we Włoszech jakiś sposób na tanie podróżowanie koleją, coś w rodzaju inter rail ticket lub odpowiednik niemieckiego Wochennende ticket lub jakaś inna nie - kolejowa możliwość? Z tego, co wiem, autostop raczej odpada.Wybieram się w podróż tu i ówdzie, a środków nie za wiele.
  • Cerco collaboratrice domestica, assistente agli anziani disposta a venire a vivere nei pressi di Torino. Requisiti richiesti: esperienza nel settore e che sappia parlare in italiano.
  • dziewczyny, mam do Was takie pytanie: w jakim proszku, lub plynie pralyscie ubranka dla noworodka??bo juz nawet w aptekach sie pytalam i dali mi Napisan. Jakie sa Wasze rady?? dziekuje za pomoc:)
  • Mam bardzo duza prosbe. Prosze, pomozcie stworzyc mi plan wycieczki przez cale Włochy i zeby mozna tez bylo zahaczyc o jakies morze czy jezioro. Planujemy z moim mezczyzna urlop w Italii i chcielibysmy duzo zwiedzic ciekawych zakatkow. Ja osobiscie, pracujac nie mialam mozliwosci na zwiedzanie Italii / 1 dzien w tygodniu wolny :( /, ale bardzo podobaja mi sie Monselice, oczywiscie z tego co zobaczylam / Rovigo, Padova, Venezia /, a zobaczylam niewiele, wiec trudno mi taki plan stwo...
  • Uwielbiam tę chwilę, niestety trzeba będzie wrócić....... :........(
  • W ktorym supermarkecie robicie zazwyczaj zakupy a ktorych staracie sie unikac? Gdzie jest najkorzystniej cenowo i czy idzie to w parze z jakoscia produktow? Wiadomo, ze niektore sieci maja wlasne produkty ale nie zawsze jakosc ich jest dobra.
  • Witam! Mam pytanie raczej do tych dziewczyn, ktore mieszkaja we Wloszech od jakiegos czasu. Czy orientujecie sie jaki ser bialy mozliwy do kupienia w Italii przypomina najbardziej nasz polski bialy ser. Chcialabym tu zrobic nalesniki, ale watpie na razie czy istnieje we wloskich sklepach bialy kwasny ser, wlasnie taki jak my uzywamy w Polsce. Jesli ktoras z Was bylaby tak mila i mi podpowiedziala jakas nazwe albo ewentualnie jak zrobic domowym sposobem taki ser, bylabym bardzo b...
  • czesc - no wlasnie co o tym myslicie. Zwykle sie mowi o malzenstwach kobieta-polka facet-wloch a te pl-pl, jak sie zyje no i - oczywiscie wszystko zalezy od kobiety ale czy wystepuje problem zdrady? moze macie jakies doswiadczenia ? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się