Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      italia

italia

(96 wyników)
    • Witajcie :) Proszę o Waszą pomoc i opinię na temat tych kampingów. Dodam iż jedziemy z dwójka 4 latków we wrześniu i lubimy spacery. Który camping wybrać? Dziękuję z góry za pomoc.
    • Internetowym proponuję spotkać się tutaj w czasie meczu! Forza Italia!!!
    • Witam. Wyjeżdża mocna ekipa z Poznania i Gdańska na 2 samochody 4 dorośli i 4 dzieci w wieku 9,8,5 i 4 lat. Termin 20.08-11.09.2011. Wpisujcie sie ilu nas - Polaków będzie na Bella Italia w tym terminie.
    • Proszę o wrażenia osób , które były na Tour Italia + Kalabria z Triadą.Interesuje mnie wszystko tzn. organizacja,hotele,autokar,pilot,atrakcje itd.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie. Jeżeli ktoś był w Hotelu Rocca Nettuno Tropea to też proszę o wszelkie opinie.Pozdrawiam.
    • witam wybieram się początkiem lipca do Rimini i mam problem z tego co widzę są dwa interesujące mnie kempingi Italia i Maximum nie wiem który zarezerwować, może był ktoś z Was na jednym z nich i mi nieco przybliży, doradzi podpowie jakie wady ,zalety z góry dziękuje kiki4ever@tlen.pl
    • Wybieram się z koleżanką samochodem pierwszy raz do Italii, a konkretnie do Florencji. Chcialam zapytac , jak jest z tankowaniem lpg w Austrii i Włoszech. Czy są te same końcówki, czy trzeba miec redukcje? Jak często są stacje z gazem ?
    • Jako że jedziemy 2 samochodami na 2 różne formy zakwaterowania (mobile home i namiot) interesuje mnie czy są one ustawione blisko siebie czy np. w dwóch różnych częściach kempingu. Jestem ciekaw tez wogóle w którym mscu (segment, nazwa uliczki) stoją domki i namioty eurocampu? Dla ułatwienia podaję link do mapy bella italia. www.camping-bellaitalia.it/mappa.aspx
    • Witam. Planuje objazdówke po Italii. Chcę zobaczyć jak najwięcej więc jesteśmy zdecydowani z żoną wybrać objazd 10-16 dniowy. Czytałem, że Bella Italia jest OK. Szkoda, że tylko 11 dni +2 dni na dojazd. Co moożecie polecić...czytałem ze rainbow turs ma 167 dniowy objazd. Licze na szybkie i pomocne informacje. Dziękuję.
    • Italia 2009 Po czterech latach przerwy znowu Włochy. Przyjaciele zaskoczyli nas z końcem roku propozycją nie do odrzucenia: mają zarezerwowane mobilhome'y Eurocampu w Peschiera del Garda i Sarteano od 28. sierpnia, a więc z posezonowymi zniżkami (14=10 i tylko 33 € za domek - w sezonie 120 !) i było by im miło gdybyśmy im towarzyszyli. Ponieważ nie mieliśmy innych planów a wiedzieliśmy, że Eurocamp jest teraz modny, nie mieliśmy czasu na rozważania i po krótkim namyśle zrobi...
    • Witam Odstapie rezerwacje na kempingu Bella Italia nad jeziorem Garda w namiocie 6 osobowym na sierpien 2012, tydzień, tj 23-30 sierpnia 2012. Niestety plany urlopowe muszą ulec zmianom i stad moja propozycja. Czy jest ktoś chętny?
    • temat pozornie nie turystyczny a jednak ....... dlaczego Włochy są zaśmiecone ? dlaczego w relatywnie nowym budownictwie odpadają tynki, rozwalają się balkony, w zaprawie murarskiej powstają dziury ? dlaczego Włosi jadąc samochodem wiecznie się śpieszą, stwarzając przez to niebezpieczne sytuacje ? dlaczego na włoskich plażach "libera" ciemni robią bazary a na ulicach np. Florencji staje się to już uciążliwą plagą, co robi prawo i policja ? tym razem do Włoch zjechaliśmy od...
    • jest sens? wloskiego sie ostatnio naczuczylam i jak nigdy nie lubilam tego smiesznego kraiku to teraz zyc bez niego nie moge :(
    • Szukam koleżanki na wycieczkę z Itaki Bella italia. wyjazd we wrześniu
    • no tak ale raczej to nie o to chodzi znalazlem kilka interesujacych danych statystycznych: przyjmujac jako 100 srednia EU wartosci pensji region Bolzano - 159% region Lombardia - 144% regiony D´Aosta, Trento, Piemonte - 125% region Calabria - 68% region Basilicata - ponizej 60% w Itali wyplacane jest od 14 do 16 pensji rocznie w zaleznosci od dlugosci pracy wykwalifikowany mechanik zarabia na rok okolo 30 tys.euro na miesiac od 1875 do 2150 euro brutto na miesiac od 1360 do...
    • Jakie macie swoje typy największych zabytków i atrakcji Włoch? Zabytki, natura, przyroda...
    • Wszystkich uzywajacych sieci Orange ostrzegam przed nabiciem sobie rachunku. Otoz nie wiadomo dlaczego w bilingu roamingowym nabito mi polaczenia z internetem (wapem) ktorych nie wykonywalem (kilka, kilkanascie razy na dzien). Wlasnie walcze z Orange. Problem jest w tym ze 1) Orange mi potwierdzil ze nie wykonywalem tych polaczen 2) ze nie mam zadnej opcji zdalnego laczenia sie z netem przez tel 3) ze nie odbieralem/wysylalem zadnym MMS 4) w kraju to sie nie pojawia i dotyczy w ...
    • Uwaga: poprzednie raporty pod "Italia 2009" i "Italia 2009.2". Następne dni zajęło nam zwiedzanie okolicznych miast, zaczęliśmy od Brescii, przez którą już raz kiedyś przejeżdżaliśmy, ale bez zwiedzania. Trochę dziwiły nas bardzo skąpe i jakby lekceważące informacje o tym mieście w przewodnikach, ale w recepcji znalazłem folder z opisem pięknego opactwa Santa Giulia, obecnie muzeum miejskiego i kościoła St. Cristo. GPS doprowadził nas bez kłopotów do zadanej ulicy z parkingiem, oczywi...
    • kiedy do Genui?? pozdrawiam
    • Jedziemy z Vacansoleil ,piszą że zakwaterowanie od 16.Może ktoś wie jak wygląda to w realu? Czy jest możliwość zameldowania sie wcześniej?
    • 20 września wybieram się z Rainbow na objazdówkę "Włochy- Italia Felice - Południe Włoch ", czy ktoś z Was był na tej imprezie, jakie wrażenia, co powinnam wiedzieć..:) - jadę do Włoch pierwszy raz... podpowiedzcie proszę ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się