jaworzno

(15 wyników)
  • Tosza to błazen i bajkopisarz, nie ma sensu go słuchać ani czytać.
  • No fajnie, tylko co ma zrobić przyjezdny, który będzie chciał skorzystać jeden jedyny raz w swoim życiu z autobusu w Jaworznie, a potem już nigdy więcej tam nie zawita (dotyczy sytuacji, gdy nie będzie już papierowych biletów jednorazowych)? Czy w każdym kiosku będą karty z zapisanym jednym przejazdem?
  • Czy Jaworzno to Śląsk czy Zagłębie Dąbrowskie? Proszę o informację!!!
  • Na moje nieszczęście nie jestem mieszkanką Jaworzna i okolic. Zastanawia mnie z wiadomych powodów fakt czy KZK GOP będzie stać na podobny gest. Zresztą nie mam na myśli tylko linii autobusowych, ale również tramwajowe. Płacę za miesięczny bilet A-T 90 zł.Z Chorzowa (Batorego) mogę dojechać do centrum Katowic wyłącznie autobusem 632. Pech, ze podrózuję w tzw. godzinach szczytu dojazdu i powrotu z pracy, tj. 9.00 rano i 18.20 wieczorem.Jadąc autobusem jest mi w miarę wygodnie.Oczywi...
  • Małopolskie Jaworzno wraca do macierzy
  • dobrze że urzędnicy czegoś innego nie puszczają :)
  • PKM Jaworzno i PKM (MZK?) Tychy to jedyne przedsiebiorstwa w tym padole, ktore sprawnie zarzadzaja komunikacja na podleglym im terenie. Wymiana taboru, adekwatne taryfy do tras. To przypomina komunikacje na miare aglomeracji i XXIw. Niestety kompletnym przeciwienstwem jest zakala komunikacji w GOPie - KZKGOP, ktorego "menedżerowie" (przez duże "dż") potrafią jedynie podnosić sobie diety! Nie wiem czy moja propozycja jako zagłębiaka (mieszkałem tu 20 lat) a obecnie mieszkańca Poznania pr...
  • Art. 55 ustawy o IPN stanowi: "Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1 (tzn. komunistycznym i nazistowskim), podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3".
  • Świetnie, gratuluję! Powiedzcie mnie tylko jedno: jak rozwiązali kwestię ZUS? Bo ZTCW to takich inicjatyw byłoby w nieskończonosć więcej, właśnie gdyby nie ten comiesięczny haracz. pzdr WM
  • :-0
  • zabić takiego skur...wiela
  • Można zwolnic wszystkich lekarzy tylko kto wtedy bedzie leczy pacjentów.
  • A to nie są te słynne jaworznickie Instalacje?? Tam dopiero były wały! Do 2001 r. kiedy w Jaworznie rządził SLD Instalacje robiły wszystko, po wyborach przeszli do Mysłowic
  • Wielkie Zagłębie W ostatnich dwóch latach prasa Śląska rozpoczęła kampanie na rzecz powstania "nowego" miasta - najlepiej nazwanego "Silesia" Może być inaczej - może być Wielkie Zagłebie. Związek Gmin Zagłebia i Małopolski Zachodniej Wersja mało: 1. Sosnowiec, 2. Dąbrowa Górnicza, 3. Powiat Będziński, 4. Jaworzno Wersja duża : 1. Sosnowiec, 2. Dąbrowa Górnicza, 3. Powiat Będziński, 4. Jaworzno 5. Powiat Chrzanowski 6. Powiat Olkuski 7. Powiat Zawierciański Co...
  • Po pierwsze izba w Tychach jest przepełniona i nie przyjmie jaworznickich nietrzeźwych, bo w wypadku likwidacji Ośrodka w Jaworznie, do Tychów pacjentów będzie wozić jeszcze Chrzanów i Trzebinia, więc nie ma mowy o "wolnych miejscach w Tychach, a po drugie - jak w Urzędzie miejskim mogą mówić, że pomysł nie zostanie zrealizowany, kiedy na sesję Rady Miejskiej jest przygotowana uchwala o likwidacji? Ktoś tu sobie leci w Karolka, tylko jeszcze nie wiadomo kto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się