Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      jedzenie

jedzenie

(1756 wyników)
    • od dwóch miesięcy jestem na dość rygorystycznej diecie...spożywam tylko zielone..a więc sałatki różnego rodzaju (bez dodatku cięzkich sosów oczywiście, nie oglądam na oczy pieczywa w ogóle...czasem tylko to chrupkie...postanowiłam zrobić to by zrzucić parę kg na wiosnę (mam 32 lata i dwoje dzieci i po ostatnim porodzie zostało mi jeszcze jakieś 5 kg do zrzucenia). No i waga oczywiście pojechała w dół ale jest coś co na prawdę wprawiło mnie w osłupienie...moja CERA jest jak u bobaska...z...
    • Drogie Panie Czy jestescie mi w stanie pomoc swoja opinia/doswiadczeniem na temat rozstepow? Otoz stracilam troche na wadze co spowodowalo ukazanie sie rozstepow (jak byla skora naciagnieta to ich nie bylo ;) ). Nie sa to ciemnorozowe rozstepy ale bardziej perlowo-rozowe. Czy jest jakas metoda aby je zredukowac?
    • Jest takie jedzenie, którego trawienie zużywa więcej kalorii niż ma ono kalorii? Przydałaby się taka lista :))
    • Staram się zdrowo odżywiać, ale zdarza mi się zjeść: - pizzę ( i to nawet b. często) - bardzo dużo majonezu lub sosu czosnkowego do sałatki - spaghetti (b. lubię) - chipsy, chrupki Więcej grzechów nie pamiętam:). A Wy co konsumujecie, choć wiecie, ze kaloryczne, tłuste i niezdrowe?
    • Może macie jakis sposób na to aby pochamowac głód wieczorem? Odchudzam sie od miesiąca, ćwiczę itd, 2 kilo udało się zgubić, radze sobie całkiem nieźle, wyeliminowałam całkiem słodycze ktore były moim nałogiem ale nie umiem nie jeść wieczorem.. szczególnie jak wracam z aerobiku tak koło 21.30 zawsze jestem strasznie głodna - jem wtedy jakiegoś owoca, warzywo lub chleb chrupki wasa...bo mam wrażenie że padłabym z głodu:)) Dziewczyny jakie macie sposoby by nie jeśc juz po 19 stej?
    • Witam Drogie Forumki :) Mam pewien problem. Chcialabym wyjechac do Stanow jako opiekunka do dziecka. Slyszalam jednak wiele zlych opini na temat tamtejszego sposobu odzywiania sie. Wiele moich znajomych strasznie przytylo bedac w Stanach. Czy jest naprawde az tak zle, czy macie jakies doswiadczenia i czy ciezko jest tam utrzymac wage. Wiem ze to moze sie wydawac blahostka, ale mam naprawde duze problemy z utrzymaniem wagi i sklonnosci do tycia. Czy macie moze jakies rad...
    • Mam w zwyczaju myc wlosy w ten sposob ze nachylam sie nad wanna i leje wode z prysznica, tak sie zastanawiam czy np takie strumien skierowany na wlosy z dosyc bliska oslabia je lub np powoduje wieksze wypadanie lub cos innego? Czy to nie ma znaczenia czy leze w wannie i mocze wlosy czy robie w ten sposob? dzieki (a wlosy mam raczej nie zbyt mocne, takie srednie i raczej wypadajace)
    • przypuszczalnie efekt uboczny stosowania pigułek hormonalnych i słońca. Czy ktoś toto miał i zdołał usunąć? U mnie ani kremy rozjaśniające ani mikrodermabrazja nie skutkują :(
    • Podobno czlowiek to jedyne zwierze, ktore je wiecej, niz potrzebueje. Zastanawiam sie, skad mam wiedziec, ile moj organizm potrzebuje jedzenia? Jak poznac, ze organizm domaga sie porcji kalorii, a kiedy to tylko chec jedzenia z przyzwyczajenia?
    • Witam, mam do was Kobietki pytanie (szczeg. do tych które pracują 8 h za biurkiem jak ja; przed komputerem) co jadacie w pracy? Owoce? Kanapki? Drożdzówki? Zawsze dopada mnie głów a wytrzymywanie do tej 16 kiedy wracam do domku bez jedzenia nie udaje mi sie. Dodam ze za scianą pracuje szef i krepujące było by jedzenie czegoś co intensywnie pachnie albo co pochłania czas. Zazwyczaj konsumuję cos na szybko 'mimochodem' ale zdecydowanie nie słuzy to mojej figurze...
    • Mam ochote na jakiś obiadek, ale czy jest jakiś niskokaloryczny przysmak dla "odchudzaczy"?
    • jak wyżej, przytyło mi sie, a szczególnie w partiach brzusznych, normalnie fałdy i okropnośc..chce schudnąc a mam wilczy apetyt, ciagle jestem nienajedzona, co jesc co na dłużej zahamuje apetyt, pommmoooocyyyyyyyyyyyyy
    • co jecie w pracy?staracie sie zabierac z soba cos nisko kalorycznego (co??), czy raczej kupuejecie frytki, czy cos w tym rodzaju?
    • mam tendencje do zajadania wlasnego stresu:(slone paluszki zagryzam czekolada, po czym jem solone orzeszki i tak w kolko:(mam tak regularnie co pare tygodni.najgorsze jest to ze nie jestem glodna!nie jestem tez w ciazy jesli byscie to sugerowaly.co mam zrobic zeby przestac sie obzerac??jest jakis srodek(tylko nie podawajcie ze psychiatra)ktory uspokoilby moje nerwy?dziekuje za wszystkie rady "na temat".
    • mam pewnien problem, bo jak zaczynam jeść to już koniec, bym jadła i jadła. czy możecie polecić jakieś srodki sprawdzone, które powodują, że się mniej je.
    • Mowi sie ze nalezy jesc duzo warzyw i owocow, by byc zdrowym i ladnie wygladac (wlosy, cera). Slyszalam ze powinno sie je jesc 5 x dziennie..Ale co to znaczy w praktyce? Ile tych owocow i warzyw trzeba zjesc na raz? Bo przciez to nie to samo lisc salaty czy kilo pomidorow? A wy ile jecie warzyw i owocow codziennie?
    • Chodzi mi dokładnie o skrzyp polny z witaminami ,który biorę juz od jakiegoś czasu,jednak nie widzę zadnej poprawy. Ale przyzwyczaiłam się brać go w trakcie jedzenia nawet niczym nie popijając. Ostatnio przeczytałam ze branie leków w trakcie jedzenia bardzo zmniejsza ich wchłanianie, czy to tez dotyczy tego skrzypu?? więc kiedy powinno się go łykać?? z góry dzięki z odp! pozdrawiam.
    • mam 14 lat i prowadzę średnio aktywny tryb zycia. na śniadanie jem ok 29 g musli z mlekiem, potem jakiś owoc, nawet pół kilograma wonogron ;), na obiad zwykle makaron lub kotlet ze dwa ziemniaki i sałatka; na kolację kilka kormek bąź jogurt. jem dużo czy mało???
    • Mam wielki problem. MOje włosy są nie dość, że gęste, to na dodatek niesamowicie grube! jaką fryzurę mi polecacie? dotychczas mialam dlugie pocieniowane wlosy i gdy je rozpuscilam, wygladalam w nich jak zarosniety żyd. ale ostatnio myslalam o tym, zeby je obciac na rowno i zrobic tylko tzw. pazurki. jak mam modelowac moje wlosy? czy ktoras z was ma podobny problem i znalazla jakis super sposob na takie wlosy? odpiszcie.
    • Co robić?? Na śniadanie jem jedną kromkę chleba z pomidoren, na obiad jedna kiełbaskę z kromka chcleba i sałatkę na kolację jogurt lub równie jedna kromkę pieczywa z czymś tam. Czy to dużo? Ćwiczę na orbitreku, wprawdzie nie za dużo ale te 20 min dziennie. Stosuje kremy na cllulitis. Zrzuciłam z 66kg na 63,5 ale wciaż nie miesczę się w ulubione spodnie z zeszłego lata a moje uda po kolan są poorane cellulitisem. Generalnie jestem szczupła ale jak siedzę to mam fałdy na brzuchu. Sp...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się