Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      karpaty

karpaty

(4 wyniki)
    • Czy znacie ciekawe szlaki w Karpatach Rumuńskich.Skąd wart na szlaki wyruszać:z jakich miejscowosci i jak z noclegami w nich cenowo.Czy to prawda że szlaki są prawie zupełnie puste i jak jest z bezpieczeństwem.Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytania,będę wdzięczny,pozdrawiam
    • Travellerka prezentuje subiektywny opis wycieczki w rumunskie Karpaty Wybierajac sie w okolice miasta Brasov turysta ma dwie mozliwosci: 1. zwiedzanie zamkow i palacow kojarzonych z Drakula (Peles, Rasnov) 2. wedrowki gorskie. Poczatkowo planowalam podroz sladami Draculi ale po namysle wybralam gory. Sami ocencie... Po raz kolejny wybieram sie w podroz Maxi Taxi. Na szczescie kupilismy wczesniej bilety wiec mamy miejsca siedzace. Ale busik jest niebezpiecznie "napchany"...
    • Witam W sierpniu wybieramy się na Słowację z zamiarem spędzenia tygodnia w Rumunii. Zamierzamy oczywiście pochodzić po górach, jeżeli pogoda pozwoli. Mam do Was w związku z tym kilka pytań, za odpowiedzi dziękuję. 1) Które pasmo górskie szczególnie polecacie? Najlepiej by było, aby odległość od granicy z Węgrami była możliwie najmniejsza (do 300 km). Chodzi o jednodniowe wycieczki z powrotem na noc do miejsca zakwaterowania. Czy szlaki w rumuńskich Karpatach są dobrze oznaczone i czy o...
    • Kochani, jutro mój Luby wyjeżdża do Rumuni łazić po górach. Podobno jest tam strasznie dużo niedźwiedzi. Nie powiem, jestem lekko drżąca, na myśl że miałby uciekać przed niedźwiedziem z wielkim plecakiem. Czy wiecie coś na temat Karpat i czy faktycznie jest tam tak wiele niedźwiedzi? I czy śpiąc w namiocie powinien spodziewać sie bliskiego spokania??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się