Forum Kultura Forum Słowiańskie
ZMIEŃ
      katolicyzm

katolicyzm

(4 wyniki)
    • Sława! wiadomosci.onet.pl/2066392,12,kosciol_katolicki_sie_rozrosnie_niezwykly_krok,item.html Kościół katolicki się rozrośnie? "Niezwykły krok" Watykan PAP Czołowi biskupi Kościoła anglikańskiego rozważają przystąpienie do Kościoła katolickiego i uznanie zwierzchności papiestwa - pisze "Daily Mail". Jedność podzielona - czytaj na stronach "Tygodnika Powszechnego". Niedawno papież Benedykt XVI zaaprobował decyzję, na mocy której do Kościoła katolickiego mogą przyłączyć się ca...
    • Jaka bedzie kondycja katolicyzmu w Polsce za 50 lat? Czy podobnie jak w innych państwach Europy proces sekularyzacji zacznie bardzo przyśp[ieszać? Właściwie Europa jest juz postchrześcijańska. Czy to samo czeka Polskę? Pozdr
    • Trafiłem przypadkowo na to forum i mam nadzieję, że zostanę na dłużej ponieważ podoba mi się tu. Na razie mam jednak prośbę czy ktoś na tym forum mógłby mi odpowiedziec na pytanie ilu Ukraińców mieszkało przed wojną na terenie województwa lubelskiego i czy w którymś z powiatów stanowili wiekszość ludności. Drugie moje pytanie dotyczy określeń "kałakuty" i "łatynnyki". Spotkałem sie z tymi okresleniami podczas mojej ostatniej wizyty na Ukrainie. Niestety nie znam zbyt dobrze języka...
    • Sława! Polskie firmy podbijają Rosję Andrzej Stec 04-05-2005 , ostatnia aktualizacja 04-05-2005 18:03 Fabryka Mebli "Forte" kupiła pod Moskwą zakład, w którym jeszcze w tym roku uruchomi produkcję. To kolejna inwestycja polskich firm na Wschodzie w ostatnim czasie Forte to jeden z największych krajowych producentów mebli. Ma pięć zakładów w Polsce i jeden na Ukrainie. Rok temu jego przedstawiciele zapowiedzieli wejście na rynek rosyjski. Planowano budowę zakła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się