Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      katolicyzm

katolicyzm

(3 wyniki)
    • Nie chcę nikogo pouczać ani dawać świadectwa,tylko od jakiegoś czasu gnębi mnie myśl-ponieważ jestem katoliczką,jak wiadomo kościół nie popiera tej metody leczenia(tu zaliczana homeopatia). Sądzą,iż niewiadoma moc skąś musi pochodzić...podejżewa się,że od szatana.Stąd moje pytanie: Drogie czytelniczki powiedzcie co o tym sądzicie?
    • od znajomego ksiedza (wykształcony i bez-zabobonny) dowiedziałam się, że katolicy, którzy zajmują sie homeo, zapominaja o podstawowej kwestii, która dzieli te dwie "myśli", a mianowicie, koncepcji antropologicznej. człowiek w katolicyzmie (ciało and duch, oddzielnie, kartezjańsko) a człowiek w homeopatii (ciało+ duch holistycznie, wspólnie) to dwie różne koncepcje człowieka. i nie chodzi o czary mary czy grzech, a jedynie o podstawową różnicę w "doktrynie". ja nie jestem katoliczk...
    • Własnie wpadłam na cos takiego w sieci: apologetyka.katolik.net.pl/content/view/804/88/ Nie wiedziałam , ze doktryna katolicka jest przeciwna lekom homeopatycznym i antropozoficznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się