katolicyzm

(3 wyniki)
  • Pytam z ciekawości. Po przeczytaniu paru książek na temat tej filozofii (autorstwa księży katolickich) trochę mnie od niej odrzuciło i w miarę możliwości próbowałem przybliżyć sie do katolicyzmu. Trwa to od roku i mogę uznać że w moim życiu wszystko sie w tym momencie popsuło. Poznałem nowych ludzi powiązanych z katolicyzmem mając nadzieję ze są wartościowi, ale do dziś mam tylko jedną przyjaciółkę-katoliczkę (bardzo liberalną). Reszta to ateiści lub wyznawcy innych religii. Nie c...
  • wąsy = to nieodłączny atrybut przybyszy z głębi zaścianka o nazwie ściana katolicka, czyli z dawnej Galicji szklanki= są niemodne, nieeleganckie. Nie wiem, może były hitem po tym jak wynaleziono szkło, teraz sa niepraktyczne bo sa bardziej kruche od kubków i można się nimi pokaleczyć bardziej. katolicyzm = dla mnie zionie okrucieństwem, nienawiścią, obłudą, np taka kara śmierci (łamie "nie zabijaj"), ma to coraz mniej wspólnego z chrześcijaństwem, szczególnie tu w Polsce. d...
  • Ks. prof. Tomasz Węcławski, jeden z najwybitniejszych polskich teologów, zrezygnował z kapłaństwa. Widocznie był człowiekiem małej wiary,skoro wyrzekł się Boga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się