Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      katolicyzm

katolicyzm

(4 wyniki)
    • braku szacunku do innych i braku moralności. Niech mi nikt teraz nie mówi że katolicyzm jest zły. www.rp.pl/artykul/9157,700015-Zamieszki-w-Londynie-i-kryzys-rodziny---Magierowski.html
    • Czy czekalyscie ze wspolzyciem do slubu? Sama nie jestem katoliczka ale wiem, ze jest taki katolicki nakaz, czekania ze wspolzyciem. Ostatnio rozmawialam na ten temat z tesciami (katolicy) i tesciu stwierdzil, nie trzeba na to z az tak surowej perspektywy patrzyc. Ja mam toche inne zdanie ale jestem ciekawa jak zapatruja sie na to mamy, przekonane katoliczki.
    • Zainspirowana watkiem Lucerki o seksie przedmalzenskim, chcialabym Was zapytac dlaczego wlasciwie urzywanie np. prezerwatywy jest grzechem. Ja zbyt uczona w pismie nie jestem, ale moze jest jakies uzasadnienie, bo tak na chlopski rozum, to nie wydaje mi sie to logiczne - wobec ktorego przykazania mialoby to byc wykroczenie? (Tlumaczenie, ze to grzech bo Kosciol zakazuje, czyli "bo tak" nie jest dla mnie wystarczajace). W moim sumieniu nie czuje, ze to grzech, nie czuje ze robie cos zle...
    • Stworzylam nowy watek,bo w tym o ciazy nie wypana i glupio sie stalo,ze sie troche przeksztalcil.przepraszamy chimba. jestem ciekawa jakich metod antykoncepci uzywaja polscy katolicy (95% polakow to katolicy), odejmujac starcow i dzieci wychodzi okolo 20 milonow ludzi. skoro ja zostalam okrzyknieta katolicka hipokrytka z wkladka. to reszta jedzie na kalendarzyku? czy tez sa hipokrytami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się