Dodaj do ulubionych

Najszybsze kokosanki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 21:55
Wiem, że lubicie kokosanki. Przepadacie za nimi, bo są świetne - i nie ma tu
ani jednej osoby, która by ich nie lubiła. A jeśli ktoś mówi, że nie lubi
kokosanek, to znaczy, że nie wie, że je lubi, albo tylko tak mówi. Jedyną
wadą kokosanek jest ich skomplikowany i długotrwały proces technologiczny. Ja
zaś, żeby się z nimi nie certolić, znalazłem obejście tego skomplikowanego i
czasochłonnego przepisu. Amatorom kokosanek potrzebne będą jedynie dwie
rzeczy:
Pierwsza: wióry kokosowe - zwane dalej w.k. (albo bardzo dużo w.k.)
Druga: słodzone mleko skondensowane - zwane dalej s.m.s.(najlepiej duże
ilości s.m.s.).
Teraz wystarczy wziąć gar, wsypać w.k i lać s.m.s.
Lać, sypać i kręcić, lać, sypać i kręcić. Jak w.k. wchłoną s.m.s. - trwa to
zaledwie parę chwil - to można sobie nakładać porcje zgodnie z możliwościami
utylizacji.
Gdyby komuś surowizna kokosu przeszkadzała, to może sobie uformować na
powierzchni blachy płaską warstwę masy i podpiec to, albo prażone w.k.
mieszać z s.m.s. Tych wariantów jednak nie próbowałem.

Życzę smacznego pochłaniania.

Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka