Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      kominek

kominek

(10 wyników)
    • dobre duszyczki jesli się na tym znacie - proszę odpowiedzcie: czy kominek musi być montowany dokładnie w przewodzie kominowym (?chyba tak to sie nazywa), czy można go przesunąć (jeśli tak to o ile)?
    • Czy możecie doradzić: chcielibyśmy zrobić kominek, ale zastanawiamy się jaki będzie lepszy: czy taki z szybą czy może zwykły, "odkryty"? możecie doradzić? Jakie są plusy i minusy jednego i drugiego?
    • a właściwie obudowa kominka. Mam już wbudowany wkład. Początkowo w planie była prostao budowa, własciwie ściana, pomalowana białą farbą. Mocno mnie zakrzyczano, że bardzo niepraktyczne, poza tym pozostaje problem jakiejś ochrony drewnianej podłogi tuż przed kominkiem. Marmuru i innych trawertynów raczej nie chcę. Stąd pomysł betonu. Problem polega na tym, że nie wiem jak się za to zabrać. Porada: idź do architekta może być trochę za mało konkretna. Jeden ma upodobanie do błyszvczący...
    • Witam serdecznie, pragnę zasięgnąc rady odnośnie samodzielnej instalacji kominka w ... mieszkaniu. Chodzi o budynek (w którym znajduje się to mieszkanie) dwukondygnacyjny, w którym mieszkania są w zabudowie szeregowej. Moje mieszkanie mieści się na pierwszysm i zarazem ostatnim piętrze. Moje pytanie brzmi, czy można po odbiorze nowego mieszkania zamontowac kominek. Czy wymagana jest zgoda dewelopera, czy niezbędny jest podpis architekta pod projektem kominka. jaki mniej więcej ...
    • w skrócie - w gazetach/periodykach pomysł na kominek z płaszczem wodnym wygląda b. efektownie i b.ekonomicznie. Z ust osób, które w to weszły słyszałem raczej negatywne opinie. Interesują mnie bardziej argumenty przeciw takiemu rozwiązaniu. Ewentualnie b. cennym było by dla mnie porównanie z ogrzewaniem kominkiem bez płaszcza wodnego ale z rozporowadzeniem ciepła.
    • Wykonujemy zabudowy kominków na prawdziwy ogień bez konieczności montowania urządzeń wentylacyjnych. Jedynym skutkiem ubocznym spalania jest CO2!!! Zainteresowanym wyślemy zdięcia. probudstyl@gazeta.pl tel. 606-449-470 SALON FIRMOWY UL. GÓRCZEWSKA 228D WARSZAWA
    • Witam! Proszę o uwagi do projektu. Na początek założenia, czyli co dla nas było ważne: - dach dwuspadowy (żeby było tanio) - na dole sypialnia (żeby nie biegać) (1/6) - na dole gabinet (z funkcją sypialni dla ew. gości) (1/5) - pomieszczenie gospodarcze (z piecem, ew. pralką) (1/9) - taras zadaszony (1/4) - salon otwarty (1/3) Na górze dwa pokoje, trzeci bo wyszedł, ale pewnie będzie graciarnią. Wejście od wschodu, łazienka i pom. gospodarcze od północy, salon - południe, tar...
    • jak w temacie www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=161 z góry dziękuję za opinie!
    • Projektując dom wymyśliliśmy kominek na środku pomiędzy jadalnią, a salonem. W tym roku chcielibyśmy postawić kominek. Niestety nie spotkaliśmy do tej pory zbyt wielu pomysłów na ten temat. Czy ktoś z Państwa miał z taką sytuacją do czynienia? Pozdrawiam Donc
    • www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=126&sid=5 Doradźcie proszę, co można z zmienic, by był bardziej funkcjonalny? Na pewno będę likwidowac garaż, a co innymi pomieszczeniami, czy można coś poprawic według Was Dziekuję!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się