korsyka

(12 wyniki)
  • Rozważam temat Korsyki na ten sezon letni. Proszę o informacje z jakim biurem? kiedy najlepiej? gdzie? i właściwie to każde info będzie cenne. Pozdrawiam. Zbynio.
  • Chcialam sie dowiedziec czy wie ktos moze jakie sa narodowe kwiaty Austrii i Korsyki?
  • W drugiej połowie września chciałabym pojechac z biurem (JAKIM???)podrózy na którąś w tych wysp, albo i na obie.Czy ktoś mógłby mi polecić zaufanego organizatora?
  • proponuje przeniesc list o Korsyce do osobnego forum, jest juz ponad 400 listow.
  • Korsyka(8)

Czesc, byc moze wybiore sie na poczatku wrzesnia na Korsyke - z zona i 15- miesiecznym dzieckiem. Czy ktos ma za soba taka wyprawe (lub w ogole wyprawe na Korsyke) ? Jak sie tam dostac najtaniej i najszybciej ? Samolotem czy jednak autem ? I czy po drodze nie bede mial problemow z gazem (taki samochod) ? No i czy w ogole warto tam jechac ? Czy nie zbankrutujemy ? Z gory dziekuje za info.
  • Korsyka(6)

Jak dojechac (ceny promow?) i gdzie mieszkac, moze ktos zna namiary na jakies niedrogie hotele. Czytalam tez ze jest mozliwosc nocowania w starych klasztorach, to bylyby calkiem orginalne wakacje ;-) ewa
  • Korsyka(4)

Chciałabym prosic o informację dotyczącą zakupu biletów na prom z Livorno do Bastii, czy rzeczywiscie konieczne jest wykupienie ich w Polsce (interkors), nie będę czula sie zbyt komfortowo wiedząc,że musze dojechac na konkretną godzinę, przecież po drodze wiele moze sie zdarzyć (dłuższy postoj na granicy), czy jest problem z zakupem biletu na miejscu za przyzwoitą cene na początku sierpnia dzięki z góry
  • Proszę o wszelkie informacje na temat Korsyki niedostępne w przewodnikach,stronach www i broszurach, z góry dziękuję.Bartek
  • Chcę możliwie wszystkie informacje, ale najważniejsze jak sie tam dostać, gdzie szukać promu, jak rezerwować, ile to kosztuje, czy sš jakie� miejsca szczególnie godne polecenia?
  • Wiem, że takie zapytania już były-przeczytałem posty w wątku ale po godzinie zrezygnowałem. Naczytałem się o Monice, Norwegii, Chorwacji świętach a o Korsyce jakby trochę za mało. Moje pytania są konkretne, a mianowicie: 1. Czy w czerwcu można jechać "w ciemno" bez rezerwacji promu, miejsc noclegowych? 2. Czy jeśli rezerwować trzeba prom to czy poprzez POLPROM, czy też bezposrednio we Włoszech? 3. Wybieram się na 2 tygodnie. Zamierzam nocować we wioskach wakacyjnych, bungalowach...
  • Jeśli masz wolne dwa tygodnie i zaoszczędzone ze 2 tysiące to najlepszym miejscem na wakacje jest dla Ciebie Korsyka.Jest tam wszystko:pełne uroku piaszczyste plaże, kamieniste klify,na których stoją całe miasta (Bonifacio),wspaniałe góry(mityczny GR 20).Wróciliśmy tydzień temu,ale to napewno nie ostatnia nasza wizyta na tej wyspie.Pytajcie służymy poradą,a jest o czym opowiadać.
  • mam dylemat... jak tu upiec dwie pieczenie na jednym ogniu czyli gdzie sie wybrac (latem, jesienia) zeby spedzic troche czasu w gorach, z ladnymi widokami oczywiscie i troche nad morzem powygrzewac sie w sloneczku. przyczym chodzi mi o jedno miejsce,jeden kraj, tak zeby nie trzeba bylo za daleko z tych gor nad morze jechac. ja myslalam o turcji, moze o portugalii... czy to dobry pomysl? jesli tak to gdzie konkretnie sie wybierac (miasta, krainy itp.) a jak ie to gdzie indziej??? cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się