Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      korsyka

korsyka

(12 wyniki)
    • Hej! Jak najlepeij dostać się z Toskanii na Korsykę? Wiem że do Bastii ale ile sie płynie i gdzie w okolicach Bastii spędzić urlop? Tam chyba są nieciekawe plaże? Polecacie jakąś miejscowość w miarę blisko od Bastii? Szukam taniego domku lub apartamentu, warunek spokojna piaszczysta plaża, mamy małe dzieci i pobyt musi być typowo wypoczynkowy.
    • Moi drodzy, stoje przed dylematem ktore z tych miejsc wybrac na przyszloroczene czerwcowe wakacje. Nad Garda bylam w ub. roku, bylo cudownie i wyjechalam z niedosytem. Teraz zastanawiam sie nad Sardynia, a moze Korsyka. Chcialabym aby bylo rownie pieknie jak w ub. roku i spokojnie...bez dyskotek plazowych. Co polecacie?
    • planujemy juz urlop na przyszły rok ! chcielibysmy pojechac na Korsyke ! czy warto ? ile kosztuje prom ? i czy jest tam tez coś do zwiedzania ?
    • Witam, za jakis czas jadę ze znajomymi na sardynię. Poki co mamy bilety i nic więcej.CZy ktoś z Was orientuje się jak wygląda tam możliwość zakwaterowania się u jakichś miejscowych? W ogóle będę wdzięczny za wszelkie rady i informacje na temat tej wyspy, podobnie jesli ktos wie cos o Korsyce to niech napisze, bo może się tam wybierzemy pozdrawiam
    • Witam. Interesują mnie rejony północnej Sardynii (jadę na urlop w okolice Santa Teresa di Gallura). Chciałabym trochę pozwiedzać, czytam przewodniki, oglądam zdjęcia i jako takie pojęcie już mam : na pewno chcę zobaczyć wspomniane już S.Teresa (popłynąć promem na Korsykę) oraz Castelsardo (i skała "słoń"), trochę Costa Smeralda (Porto Cervo), może kościółek Trinità di Saccargia. Jakie jeszcze zakątki północnej Sardynii warto zobaczyć? Oczywiście plaże, ale co poza tym? Interesu...
    • Jakie miejsce może zastąpić nam Sardynie? pytam bo niestety nie stać nas na nią (nam nadzieje ze na razie). Planujemy wczasy z naszą roczną córeczką i w czasie przeglądania Forum natknęłam sie na watki o Sardynii i zobaczyłam (niestety tylko na zdjęciach) jedno z piękniejszych miejsc na ziemi (przepiekne plaże, turkusowe morze, przeudowne krajobrazy) przeżyłam szok, nie spałam 2 noce szukając informacji na ten temat, analizowałam , liczyłam i niestety jeden wniosek: nie teraz z dwoch p...
    • będziemy tam w maju przejazdem - czy ktoś mógłby służyć radą jak to najlepiej zorganizować? 1. ile czasu przeznaczyć na spokojnie zwiedzanie tego zakątka? czy dzień to nie za mało? 2. chcemy znaleźć nocleg gdzieś w okolicy La Spezii i stamtąd ruszyć pociągiem na objazd tych miejscowości (boję się problemów z parkowaniem, BTW - ile kosztują parkingi?). 3. Czy jest możliwość aby zorganizować sobie powrót łodzią? czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania, warto? 4. czy z p...
    • Kto płynął promem z Włoch na Sardynię? Proszę o informacje z jakiego portu najłatwiej , ile kosztuje prom (4 osoby + samochód)i jak samochodem pokonac trasę Sardynia- Korsyka ( prom ?) Czy powinniśmy teraz dokonać rezerwacji, czy jechać "w ciemno"? Termin 20 sierpień i następne 3 tygodnie. Będę wdzieczna za radę i wskazówki. :)
    • wybieram się w przyszłym roku na Elbę, na camping Rosselba le Palme. To juz 5 raz z Eurocampem (polecam a najbardziej Hiszpanię). Był ktoś z Was na Elbie? - jakie plaże, są podobno promocje na prom :) Czy samochody z LPG bez problemu mogą płynąć promem? A może pamiętacie sklepy w miasteczkach i ceny w sklepach:))
    • w jaki sposob najlepiej dojechac na Sardynię skąd promem , ile kosztuje przejazd? wogole bede wdzieczna za wszelkie praktyczne informacje o Sardynii bo planujemy wybrac sie w czerwcu.
    • Byliśmy 3 tyg. na 3 kempingach vacansoleil - odpowiem na pytania. 1. Desenzano del Garda - k. San Francesco - J.Garda 2. Pietra ligure - k. Dei Fiori - Liguria 3. San vincenzo - k. Park Albatros - Toskania pozdrawiam Paweł
    • Kto był i może sie podzielić wrażeniami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się