Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      kosztuje

kosztuje

(12 wyniki)
    • Ile kosztują studia medyczne ? Ma ktoś takie dane ?
    • Powtórzę się z innego forum, ale po prostu nóż się otwiera. Liczby mówią same za siebie. Poszukałem danych do innej dyskusji na forum, na temat ile co kosztuje. I co znalazłem? W Polsce za usunięcie wyrostka NFZ płaci 2000 zł, zajrzałem przed chwilą do kontraktu mojego szpitala z NFZ. Tak samo NFZ płaci w Białymstoku ( spskam.bialystok.pl/chir_1/004c.htm), ale już w prywatnych placówkach cena MINIMALNA jest o 50% wyższa (znalazłem np. www.swissmed.pl/l/cenniki/cennik_procedur_chirurgiczny...
    • Komuchy z PiS nie maja pojecia o organizacji sluzby zdrowia na Zachodzie. Ubezpieczalnie nie robia tam socjalistycznych roznic miedzy panstwowa i prywatna. Wszystko zalezy ile kosztuje leczeni w jednych i drugich. Jezeli chodzisz do lekarza stosujacego stawki zatwierdzone przez ubezpieczalnie i placisz dodatkowe ubezpieczenie mozesz sobie chodzic tam gdzie ci sie podoba i nie kosztuje cie to nic. Komunistyczne mozdzki nie potrafia zreformowac sluzby zdrowia tak aby wyeliminowac ...
    • ...jak wyliczyla ostatnio instytucja zajmujaca sie pomoca socjalna w Belgii. www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={0D98C465-E1B3-4B0D-BF99-FB4FBC806550} no ale to w kraju, gdzie pensjonariusz domu starcow placi za ten przywilej 1500 euro miesiecznie z wlasnej kieszeni. W Polsce niemal caly koszt jest przerzucony na panstwo...
    • Ile według Was powinna kosztować prywatna wizyta lekarska w domu ?
    • Czy ktoś wie jakie koszty ponosi społeczeństwo aby wykształcić jednego lekarza? to przecież podobno najdroższe studia! Ile trzeba dołożyć aby wykształcić lekarza rodzinnego?
    • Podobno na stronach sejmu jest juz wstepna lista lekow ktore maja byc za 1 zl. dla emerytow. Przegladam ta cholerna strone juz ktorys raz i nie moge jej znalezc. Moze ktos byl bardziej spostrzegawczy ode mnie i moglby podac mi link do tej listy. Z goty dzieki!!!
    • Gdzie w Warszawie można zrobić szybko rezonans magnetyczny taki "nieklaustrofobiczny", czyli taki, gdzie badanie robi się w otwarty walcu, a nie w zamkniętej tubie. Domyślam się,że państwowo są długie terminy, a prywatnie może trochę więcej kosztować. Proszę w takim razie o informację- ile to kosztuje. emka
    • Jaki ma sens praca leakarza kardiologa w przychodni, gdzie terminy oczekiwania na wizytę wynoszą 3 miesiące. Przecież to mija się z celem. W poniedziałek poczułam migotanie komór. Uczucie okropne. Miałam je tak naprawdę po raz pierwszy. Do lekarza rodzinnego poszłam po incydencie. Dowiedziałam się, że w trakcie bólu powinnam udać się do pogotowia ratunkowego. Nie powinnam czekać. I tak pomna uwag mojej wspaniałej Pani Doktor, dzisiaj kiedy znów moja pompa dawała o sobie znać, próbowałam zn...
    • Witam, może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego i taniego chirurga stomatologa w okolicach Łodzi. Musze wyrwać ósemki których jeszcze nie widać a już rosną. Moj stomatolog zna jakiegoś ale to pewnie jego kolega i twierdzi ze jedna ósemkę ten jego kolega moze wyrwac za 250zl Wydaj mi sie to troche za duzo?? Ile taki zabieg może kosztować Pozdrawiam asmek
    • Witam, może takie pytanie już było ale bardzo prosze o odpowiedź. Przenoszę sie do innej przychodni i ta obecna nie chce mi wydać kartoteki w której przecież zapisana jest historia mojego zdrowia, wyniki, leki zapisywane, itp. W nowej przychodni bede musiała lekarzowi od nowa wszystko tłumaczyć donosić wyniki itp. Kto ma rację?
    • chciałam zmienic 7-mio mies.dziecku przychodnie (przeprowdzka na inne osiedle).Pani z recepcji "starej" przychodni powiedziała, że owszem moge to zrobic, ale karty szczepien i historii choroby (dziecko na szczescie nigdy nie chorowałało:)))mi nie wyda. Moze ewentualnie skserowac karte szczepien, ale to kosztuje 18 PLN!!!!!!!!!!!!!!!18 PLN za 2 kartki A4!!!!! Czy oni maja prawo do takich opłat? Na jakiej podstawie mam to zapłacic? Dlaczego nie moge zabrac, ani prosic o przesłanie d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się