Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      kreatynina

kreatynina

(8 wyników)
    • Czy kreatynina we krwi moze wzrosnać ,gdy pies jest po posiłku, czy jedzenie nie ma tu znaczenia? Ela
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=82711015
    • Czy jest możliwe, by przyczyną niewydolności nerek u psa była sama operacja sterylizacji i zaszycia przepukliny pępkowej???!!! Operacja była w piątek, w poniedziałek wieczorem sunia przestała oddawać mocz, a we wtorek rano wyniki były następujące: kreatynina 12,41 mg/dl mocznik 387 mg/dl Zwracała na okrągło od momentu oprecji. Po raz pierwszy poszliśmy do weterynarza już w sobotę rano i tak dwa razy dziennie. Dostawała leki przeciwwymiotne, dopiero we wtorek rano kroplówkę. Czy jest m...
    • Mój 3-letni ukochany berneńczyk odszedł od nas w tym tygodniu. Pisałam o tym, sama nie wiem dlaczego na Zwierzętach a nie tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=67031872 Od diagnozy do śmierci upłynęło trochę ponad tydzień. Z radosnego jeszcze psa, pomimo dolegliwości, stopniowo zamieniał się w zombi. Do weterynarza zgłosiliśmy się z psem, który mysleliśmy, że cierpi tylko na chwilową niestrawność, bo wymiotował w ostatnich dniach i poza tym nic podejrzanego nie zauważyliśm...
    • Mam pięcioletniego, wykastrowanego kocurka. Ostatnio po raz kolejny (3) robiłam mu badania krwi "w kierunku nerkowym".Pozim mocznika we krwi jest 97,2 natomiast kreatynina 1,8. I tak jest od początku, czyli od czasu pierwszego badania, które miało miejsce dwa lata temu i wtedy usłyszłam, że może to wskazywać na niewydolność nerek. W ubiegłym roku kot miał robione usg i rtg (z innego powodu)i niejako "przy okazji" radiolog obejrzał sobie jego "podroby" i stwierdził, że nie widzi ni...
    • Bardzo proszę o radę. Moja suczka (jamnik 5 lat) poroniła. Przez 8 dni miała podawane antybiotyki. Zaznaczam,że juz w ciąży była lekko osowiała, siusiała czasem w domu i wymiotowała. Tłumaczyłam to ciążą. Po serii zastrzyków przez tydzień czuła się dobrze. Aż wczoraj wymiotowała z żółtą pianą, kał był szklisty, psu śmierdziało z pyska i cały się trzęsł. Weterynarz podał mu 3 zastrzyki ( w tym glukozę) i kroplówkę. Dziś pojechaliśmy na pobranie krwi i rentgen. Wyszło, że ma zapalen...
    • Szukam pomocy! Może ktos spotkał się z takim przypadkiem i mógłby mi pomóc. Mam 10letnią kotkę perską wysterylizowaną, do tej pory okaz zdrowia, wczoraj okazało się że ma chore nerki (diagnoza postawiona przez lekarza weterynarii) , wszystkie typowe objawy jak: utrata apetytu, osowiałość, utrata na wadze, zapalenie jamy ustnej, brzydki zapach z pyszczka, teraz już nawet zachwiania równowagi Dziwi tylko jednen fakt i nie tylko mnie ale również weterynarza, wyniki badań krwi wykazał...
    • moja bardzo stara kotka (po wielotetnim podawaniu provery) miała guz sutka. Olbrzymi,w etapie końcowym pękł lub sama go rozdrapała; krwawił i leciała z niego ropa. Mimo to (moim zdaniem dobry) specjalista, podjął się operacji. Kicia jest u nas 13 lat, ale chyba ma więcej. Operację przeżyła, jest wesoła. Niestety po kilku miesiącach odkryłam, że ma pod pachą kolejny guz, rośnie szybko. Kicia nie wygląda na chorą ,jest wesoła i ładnie je.Przy poprzedniej operacji miała usunięty guz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się