kreatynina

(6 wyników)
  • witam! A co znaczy, że kreatynina za niska 0.3 mg/dl ? cała reszta wyników dobra (no może hemoglobina ciut za niska) Znalazłam tylko, że to może być od głodzenia i sterydów, ale tego nie mamy. Help!!!
  • Ma ktos jakies normy kreatyniny. I o czym może świadczyc zaniżona wartość.
  • Mój 3-letni synek ma reflux teraz już II/III st (a miał IV). Od tygodnia jego mocz ma bardzo intensywny zapach, jego barwa rano jest dość ciemna. W ciągu dnia robi siusiu małymi porcjami (ok 40-50ml). Zrobiłam badania moczu. Ogólne jest w zasadzie OK tylko barwa moczu została określona jako brązowa! W osadzie nieliczne bakterie, ale zrobiłam tez posiew i jest on jałowy. Pod jakim kątem powinnam jeszcze zrobić mu badania? Może badania krwi na zawartość mocznika i kreatyniny? Poradźcie bo...
  • "Obie nerki wydzielają znacznik nierównomiernie. Wysokie tlo naczyniowe - scyntygraficzne cechy niewydolności nerek. Procentowy udzial nerka lewa 51%, prawa 49%." - co to może oznaczać?
  • Witam serdecznie Czy są tu Mamy, które robiły dzieciaczkom badania moczu na krystaloidy? Robiłam to badanie juz dwukrotnie i wynika z niego że dziecko ma za duzo wapnia w moczu ale nie znam norm i chciałabym wiedzieć ile razy w naszym przypadku te normy zostały przekroczone. Codzi o wapń, magnez, kreatyninę i fosfor. Z góry dziękuję Luiza
  • Przy okazji robienia mojej Zosi cystografii pobrali jej krew ba nadanie ogólne. I wczoraj dostaliśmy drogą pocztową jej wyniki (jestem pod wrażeniem Szptala na Szaserów, bo jak dotąd po wszystkie wyniki musieliśmy jeździć osobiście). I na pdostawie tego wyniku widzę, że mój dzieciak przekracza lub nie dochodzi do podanych norm: - kreatynina - 0,2 mg/dl (n:0,4-1,5) - mocznik - 17 mg/dl (n:21-43) - azot mocznika - 8 mg/dl (n:10-20) - fosfor - 6,2 mg/dl (n:2,5-4,5) - kwas moczowy - ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się