Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      kulturoznawstwo

kulturoznawstwo

(3 wyniki)
    • Witam Chciałem się podzielić przemyśleniami, jakie pojawiają się w mojej głowie po próbie otwarcia przewodu na UJ. Piszę pracę z "kulturoznawstwa", interdyscyplinarną, którą trudno przyporządkować do określonej dziedziny KBN. ( kbn.icm.edu.pl/pub/kbn/docs/dyscypliny.html). I to właśnie zamiast być moim atutem okazało się przekleństwem. Jak do tej pory próbowałem otworzyć przewód na trzech wydziałach Alma Mater ale na wszystkich otrzymałem odpowiedź odmowną. Argumenty padały różne...
    • Zastanawiam się, co o tym myślicie. Piszę doktorat, pracuję jako asystent. Jestem mgr pedagogiki i zastanawiam się, czy nie rozpocząć studiów na kulturoznawstwie. Tematyka częściowo pokrewna z moim podstawowym wykształceniem, a na pewno wiedza kulturoznawcza przyda się w dalszej pracy naukowej i pewnie miałbym indywidualny tok studiów. Poza tym bardzo mnie to interesuje. Pytanie: czy warto? Na pewno fakt konieczności zaliczania itp. zdyscyplinowałby mnie do zdobywania nowej wie...
    • Mam pytanie dotyczace zasad odbywania studiow doktoranckich. Slyszalam (i widze to tez po watku "doktorat z psychologii nie po psychologii"), ze jesli ktos np. jest magistrem po jakiejs filologii, to pisac doktorat moze rownie dobrze na kulturoznawstwie, filozofii, historii, innej filologii - nie musi zostawac u siebie na wydziale, nie musi kontynuowac tematu pracy mgr. Czy to prawda? Szukalam informacji w necie, ale widocznie musi to byc jakas bardzo oczywista prawda, o ktorej tylko ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się