Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      kulturoznawstwo

kulturoznawstwo

(15 wyników)
    • Wiem, że kierunki dość rozbieżne, jednak podobnie jest z moimi zainteresowaniami. Chciałam zapytać Was o radę, na który z tych dwóch kierunków się zdecydować, zważając na fakt, że w przyszłości chciałabym zająć się dziennikarstwem..? Z góry dziękuję:)
    • wybiera się ktoś z was na kulturoznawstwo? jesli tak to gdzie? ja będę próbować do Wrocławia i Opola. co zdawaliscie na maturze? i jak wam poszło? z ustnych dostałam 80% z niemieckiego i 100% z polskiego. z pisemnych niemiecki, polski i historię sztuki. wszystko na rozszerzonym. pozdrawiam
    • Czytam tak i czytam, i jedno mnie zastanawia : czy ktoś składa na taki kierunek studiów jak kulturoznawstwo ? Ponoć dość oblegany przez ostatnie lata, więc trochę dziwi mnie,że nie ma tutaj ani jednego postu poświęconego temu kierunkowi. Sama jestem maturzystką z tamtego roku,ale dopiero teraz zdecydowałam się na niego złożyć, więc stąd też ciekawość,czy ktoś składa w tym roku na kulturoznawstwo UŚ ?
    • Sprawa przedstawia się tak, dostałem się na Kulturoznawstwo: Porównawcze Studia Cywilizacji i na prawo, oba dzienne, co wybrać??? Perspektywy zawodowe po kulturoznawstwie żadne, ale na prawie nie wytrzymam :/ uczyłem się do matury dużo WOSu i dział prawo był dla mnie najnudniejszy. Poza tym nie zdzierżył bym uczenia się kodeksów na pamięć, łaciny i logiki. Z drugiej strony kulturoznawstwo to arcyciekawy kierunek, ale co po tym robić?
    • no to witajcie człowieki! mam nadzieje ze studia z wami beda czysta przyjemnoscia, conajmniej taka jak jedzenie czekolady;P pzdr! aska.
    • czy ktos sie wybiera na ten kierunek? Wiecie moze ile osob startuje? Bo bardzo sie boje duzej konkurencji ;) A tak powaznie, z czego korzystacie przygotowujac sie na egzamin, mozze jakas mala rade byscie sie podzielili...
    • Czy ktoś się może orientuje jaki byl prog?
    • Czy ktoś z Was wybiera się na kulturoznawstwo (wiedza o kulturze) na Warszawskim? Jeśli tak, jakie przedmiuoty zdawaliście na maturze i na jakie wyniki liczycie? Sumując rozszerzony i podstawowy i dzieląc na 2 wychodzi mi mniej więcej koło 100% z polskiego, ledwo co 65% (jak nie mniej) z historii i 90% z niemieckiego. Czy mam w ogóle po co składać papiery? O tę historię się boję.
    • Nie martwcie się jeszcze, jeśli jesteście na liście rezerwowych, bo wpisywanie na konto ERK wygląda tak, że najpierw ustawiają wszystkim status "na liście rezerwowych" a później wpisują tylko tych, którzy się dostali, więc przez jakiś czas wszyscy mają status " na liście rezerwowej". Informacje mam z sekretariatu :) po tym jak wstrząsnęło mną, że nie dostałem się na kulturoznawstwo, a później się okazało, że jednak tak.
    • proszę, piszcie ile macie punktów, czy coś juz wiecie o wynikach?
    • na umk otwrli nowy kierunek kulturoznawstwo wybiera się ktoś?
    • Kto sie wybiera?? ja startuje na UAM.
    • prosze odp
    • Mam prośbę, czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi ze składaniem świadectw na UG? Jest tak, że zajeżdżam z orginałem świadectwa i ksero a komisja rekrutacyjna osobiscie potwierdza ksero świadectwa, nie mylę się? na co się w ogóle wybieracie? Ktoś składa na socjologię lub politologię? Słyszałam ponoć że socjologia na UG jest słaba i ludzie się przenoszą. Czy to prawda? Pozdrawiam wszystkich maturzystów.
    • dostalam bardzo optymistyczny komunikat od UKR, super, po prostu lepiej być nie może:/, ludzie, skąd nagle tyle osob zapalalo chęcią studiowania tegoż kierunku?? czuje ze z moimi 4 przedmiotami to wrażenia nie zrobię :/ wyniki dopiero w piątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się