londyn

(403 wyniki)
  • Witam wszystkie przyszłe i już obecne mamy ze wschodniego Londynu i nie tylko. Ja mieszkam między Fairlop st. a Barkingside z ogromną chęcią poznałabym dziewczyny z tych okolic, żeby się spotkać, poplotkować, podzielić doświadczeniem lub poradzić.Za 2 miesiące będę mamą to i pytań jest sporo do mamusiek.
  • Witam, to moj pierwszy post na tym forum. Szukam e-mam, ktore mieszkaja w Londynie i moglyby mi pomoc. Potrzebuje informacji, gdzie w Londynie znajduja sie fajne sklepy z ciuszkami i butami dla dzieci - konkretna likalizacja (ulica, obok czego wiekszego). W marcu wybieram sie do Londynu i chcialabym cos fajnego kupic moim dziecaczkom. Za wszelka pomoc z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam !
  • Witam mamusie w UK! Jestem mama prawie szesciomiesiecznej dzidzi,ze wzgledu na to ze wraz z malenstwem doszly nam dodatkowe wydatki oraz chcemy nieco zaoszczedzic, aby w niedlugim czasie jakies wlasne mieszkanko miec, wobec tych okolicznosci wczoraj zapadla decyzja o wyprowadzce z Londynu!!!! Dla mnie szok i lzy, no ale moj mily mowi, ze troche trzeba sie poswiecic dla lepszej przyszlosci. Zamierzamy sie wyprowadzic niedaleko za Londyn tak do 20 mil, kierunek raczej SouthWest (luby bedzie doj...
  • pierwszy raz lecę do londynu, na jakiej podstawie wsiadam do autobusu green line jesli bilet mam zabukowany przez wizzair; rezerwacji dokonywałam internetowo więc mam tylko numer rezerwacji lotu z którym mam zgłosić się do odprawy i po kartę pokładową na potwierdzeniu rezerwacji nie ma nic o transwerze luton - londyn czy wezmą mnie do każdego autobusu w dniu przylotu czy tylko bezpośrednio po przylocie,
  • Dziewczynki czy w Londynie znajdę sklep Gapa a jesli tak to czy aktualna kolekcja ze stronki Gap jest tam dostępna. BĘDĘ WDZIĘCZNA PATA3
  • Witajcie! Prośba do mam, które zwiedzały Londyn z dziećmi w wieku 5-7 lat: napiszcie, co zainteresowało/podobało się Waszym dzieciom? Czy obiekty takie, jak np.: Kensington Palace, Hampton Court Palace, Victoria and Albert Museum nadają się do zwiedzania z dziećmi w tym wieku? My, póki co, mamy w planach tylko Natural History Museum (dinozaury) :). A Zoo i wszelkie wetlandy raczej odpadają. Z góry dziękuję za podzielenie się doświadczeniami :)
  • niedlugo przeprowadzam sie tam i jestem ciekawa jak tam sie zyje?
  • macie jakies doswiadczenia? albo sprawdzonego lekarza, ktory oswoi dziecko z borowaniem?
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie Mieszkam w małej miejscowości niedaleko Londynu i poszukuje dobrego specjalisty - ginekologa w Londynie. Może któraś z Was ma godnego polecenia ginekologa, bądź korzystała z której z polskich klinik w Londynie?. Na stronach internetowych znalazłam kilka nazwisk polskich lekarzy i dwie polskie kliniki ale nie mam pojęcia czy są to dobrzy specjaliści. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. pozdrawiam
  • Mieszkamy teraz polnocnej Anglii,myslimy oprzeprowadzce do stolicy i zakupie wlasnego M.Chcialam poprosic o rade ktore dzielnice doradzicie,zalezy mi na dobrych szkolach,okolicy gdzie nie bede sie bala dziecko wypuscic na podworko ale w umiarkowanych cenach.Dzieki.
  • Wybieramy się całą trójką do Londynu, dosłownie na 3-5 dni - zrobić troszkę zakupów przed Świętami a przy okazji mąż ma jakieś plany fotograficzne a ja spotkanie z dwiema przyjaciółkami, które się tam wyprowadziły. Jeden lub dwa dni nasz mały pozostanie pod opieką swojej niani (bierzemy ją ze sobą, ale przez resztę pobytu będzie miała "wychodne"), więc raczej ograniczą się kilku najbliższych ulic, spacerku i zabaw w hotelu, ale chciałabym zorganizować mu jakieś atrakcje na czas...
  • Mam pyatnie:gdzie zaparkowac samochod w poblizu Victorii Station,zeby nie wjechac w platna strefe?Z gory dziekuje za odpowiedzi
  • witam Napiszcie prosze co warto zwiedzić, zobaczyć w Londynie i jakie sa orientacyjne ceny wstepów. Pozdrawiam
  • istnieje mozliwosc ze przeprowadzimy sie do Londynu(chwilowo jestesmy na bliskim wschodzie).mam 3,4 letniego synka, ktory chodzi do przedszkola z British Curriculum, od wrzesnia mial pojsc do Foundation w szkole.Jak powinnam zaczac szukac mu szkoly w Londynie(jakie sa opcje) i (to pytanie pewnie wyda sie Wam dziecinne), ale jak mam go do tej szkoly dowozic-metrem? Jak pamietam po Londynie nie da sie jezdzic samochodem(korki i brak miejsc parkingowych) nie wspominajac o lewostronny...
  • witam!w czerwcu planuje wyjazd do anglii na dluzej.mysle o londynie.szukam pracy.chce wyjechac z coreczka,w tej chwili ma 2,5 roku.chcialabym opiekowac sie dzieckiem.szukam mam ktore potrzebuja opiekunki i nie przeszkadzaloby im zeby moja coreczka w ciagu dnia byla ze mna i z ich dzieckiem.wiem ze przedszkola sa bardzo drogie a nie wiem czy jesli znalazlabym inna prace bedzie stac mnie na opiekunke.dlatego najlepszym dla mnie rozwiazaniem jest opieka nad dzieckiem,bo wtedy moglaby...
  • dziewczyny wypowoweidzcie si prosze na temat polskiego konsulatu w londynie. chodzi o wyrobienie paszportu maloletniemu urodzonemy w anglii. mam termin na koniec kweitnia juz w styczniu zaczelam interesowac sie o procedurze zalatwiania paszportu tymczasowego dla dziecka. okazalo sie ze polski konsulat w lodnynie przyjmuje takie wnioski tylko od osob ktore wczesniej zarezerwowaly sobie termin spotkania. wyobrazcie sobie ze sprawdzajac w styczniu najblizszy termin takiego spotkania ...
  • Proszę mamy mieszkające w Londynie o inf -ile kosztuje wysłanie paczki np.10kg do Plski? Dziękuje bardzo i pozdrawiam pata3:-)
  • czesc! mieszkam obecnie w New York z mezem i 1,5 rocznym synkiem. w lipcu planujemu wszyscy w trojke przeniesc sie do Londynu. Moje pytanie dotyczy dzilnic Londynu, ktore byly by Ok dla osob takich jak My, z malym dzieckiem. Moze moglybyscie, podzielic sie swoimi wrazeniami, co do miejsca zamieszkania w LOndynie...poczawszy od takich rzeczy, jak parki, przychodnie, narodowosc zamieszkujaca dana strefe? W jakim zakatku Londynu dobrze mieszkac>? Dzikuje z gory za opinie ;...
  • Jeśli któraś rodziła napiszcie jak to się odbywa krok po kroku, jaka jest sala,czy robią cesarki,czy dają znieczulenie? Pierwsze dziecko rodziłam w Polsce-fatalny szpital,fatalna opieka męczarnia w bólach 12 godzin czekanie na siłę na pełne rozwarcie i na koniec cesarka (bo prawie wykorkowałam). Teraz jestem w ciąży i jadę za mężem do Londynu-ciekawa jestem jak tam się rodzi.
  • Czesc! Planujemy sie przeniesc do Londynu za jakis czas. Mam dwojke dzieci, 4-latke i noworodka. Czy ktoras z mam moze mi doradzic: 1) jakie okolice w Londynie sa bezpieczne i atrakcyjne aby sie tam osiedlic z mloda rodzina (blisko dobrych szkol, sklepow, parkow itd) 2) ile kosztuje prywatne wyksztalcenie miesiecznie (przedszkole, zerowka i szkola) w Londynie. Chodzi mi tak mniej wiecej, abym sobie to mogla wyobrazic. Dodam ze maz ma zapewniona super prace i raczej finansowo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna