londyn

(46 wyników)
  • Gdzie najlepiej robić zakupy w Londynie, Bardzo proszę o inforamcje.
  • 1. czy hotel w dzielnicy Ilford jest Waszym zdaniem dobrym rozwiązaniem by zwiedzić Londyn? 2. Ta dzielnica to 4 strefa metra. W związku z tym chciałem się zapytać czy z najbliższej temu hotelowi stacji metra tj. GANTS HILL da się dojechać do każdej innej stacji metra bez przesiadki? 3. Planuję być w Londynie przez 7 dni. Słyszałem, że warto skorzystać z karty Oyster. Ile kosztuje taka karta dla osoby dorosłej na tydzień i czy obejmuje też tą 4 strefę metra? czy potrzebne jest d...
  • Witam serdecznie! Wyjeżdżam do Londynu na 5 dni, będę mieszkać w piątej strefie. Proszę o poradę co do najtańszej opcji poruszania się po mieście. Oczywiście zwiedzanie będzie głownie na pieszo, chodzi o dojazdy do centrum i jeden kurs na Wembley i z powrotem. Mój plan zakłada kupienie karty Oyster pre-paidowej a w sytuacji konieczności podróży pociągiem wykupię bilet całodzienny. Czy to ma sens? Wydaje mi się, ze oysterka tygodniowa niezbyt się opłaca. Czy kupię kartę Oyster ...
  • [i]"a także wzbudzający absolutny zachwyt symulator lotów kosmicznych, umożliwiający wirtualną podróż na Marsa."[/i] Nie no proszę Was..... toć to odpustowe pudło na siłownikach z obrazem rzucanym z projektora - pamięta co najmniej początek lat 90tych
  • Witam Czy ktoś mógłby polecić jakiś tani hotel, hostel, cokolwiek do spania w Londynie w takim miejscu, aby było wszędzie blisko tzn. do tych głównych atrakcji. Wiem ze na internecie można znaleźc wszystko, ale nie znam Londynu, dzielnic, więc nazwy ulic i dzielnic, w których znajdują się te hotele, które już oglądałam, nic mi nie mówią. Chcę tam się zatrzymac na max 3 noce- taki krótki intensywny wyjazd nastawiony głównie na zwiedzanie, wiec odległość gra duża rolę. ania
  • własnie wróciłam z tygodniowego zwiedzania na własną rękę - chętnie odpowiem na watpliwości
  • A co to autor zapomnial jakie atrakcje czekaja w krzakach na Hampstead Heath? George Michael na przyklad....
  • Jak jest z dojazdem z lotniska w Luton do centrum Londynu? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
  • Witam wszystkich forumowiczów, za dwa tygodnie jadę do Londynu do szkoły językowej. Wyjazd ogranizują mi rodzice na własna rękę. Samolot i dojazd do szkoły mam zapewniony, ale wiecie chciałabym sama pojechać do centrum Londynu, więcej niż kilka razy. Mam prośbę czy są jakieś bilety miesięczne na pociąg, metro i autobusy razem, ile kosztują i jak je można kupić? Pozdrawiam
  • Proszę o pomoc jaką najkorzystniejszą opcję biletową wybrać, w przypadku gdy przyjeżdżam na 4 dni do Londynu i mam w planach zwiedzanie. Przylatuję na lotnisko Luton a hotel mam w centrum. Proszę doradźcie jaki rodzaj biletu na komunikację miejską wybrać (oyster, travelcard, itp.). Acha będę podróżowac z dzieckiem (10 lat). Z góry dziękuję za pomoc.
  • czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób pokazać mu Londyn, tak aby go nie zanudzić, nie zmęczyć, nie zrazić? Spędzimy tam 5 dni w połowie sierpnia.
  • Witam, Czy ktoś wybiera się na wycieczkę do Londynu 19-26 lipca z Orbis Travel?
  • cześć, czy przesiadając się z jednej linii metra na inną musze miec kolejny bilet czy na jednorazowym mogę dalej jechać? Na przykład będe jechac z Heathrow na Warren Street - chciałabym pojechac niebieska linia do Leicester i potem czarną do Warren - czy musze miec 2 bilety jednorazowe czy moge przesiąść się na jednym? Z góry dziękuje za odpowiedź.
  • witam, właśnie wróciłam z weekendu w Londynie i mogę z pełną odpowiedzialnością polecić tani hotel w rewelacyjnym miejscu adres: AVON HOTEL 50 Norfolk Square Hyde Park London - W2 1RT www.avon-hotel.co.uk/index.htm za pokój 4-os + śniadanie zapłaciłam 108 funtów za dobę hotel czysty, obsługa miła, ogólnie dla niewymagających ok , nie są to jakieś luksusy, ale za tą cenę nic lepszego się nie znajdzie. No i lokalizacja super, przystanelk autobusowy pod samymi drzwiami (linie 15 i 7)...
  • Biletu na podmiejskie i komunikację miejską, wstęp do muzeów, tani lunch, ile polecacie mieć ze sobą funtów na tydzień?
  • Czy ktoś uprzejmy mogłby mi podać LINKA do jakiejs ciekawej strony na temat zwiedzania Londynu. To co znajduje na google to raczej skromne opisy wycieczek z biór podróży, albo tezty skopiowane w wiklipedii ubrane w zdjecia. Chciałbym czegos dokładniejszego i ciekawszego..najlepiej jakby były tez opisane niestandartowe miejsca w Londynie , zabytki które mogą zaciekawic. z góry dziekuje.
  • czy ktos zna jakis sredniej klasy, godny polecenia hotelik w Londynie, a jeszcze lepiej apartament na tydzien w sierpniu?
  • Witam, poszukuje taniego noclegu dla 2 osób 3-6 września Zna ktoś tanie hotele, motele albo jakieś pokoje do wynajecia?
  • Witam!W kwietniu na Święta śmigamy do Londynu,co prawda mam już kilka planów,ale chciałabym,aby ktoś wypowiedział się co warto zobaczyć.Zastanawiam się nad m.in. Madame T i London Eye-czy warte są swojej ceny?Czy ktoś kupował on-line pakiety na MT+LE?? pozdrawiam
  • Witajcie mam zamiar wybrac sie zeby zobaczyc Londyn chce leciec na 3 dni wylot w sobote powrot w srode (6 rano) , prosba nie smiejcie sie z moich glupich pytan ale z racji tanich przelotow chce zrealizowac swoje marzenie i leciec do Londynu inaczej nie bylo by mnie stac znalazlemm jakis tani przelot Ryanem w listopadzie wyladuje na lotnisku o 23:30 czy mozna na lotnisku (London Stansted) przespac sie do 6 rano i potem jechac do miasta Jak najtaniej dostac sie z tego lotni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się