londyn

(15 wyników)
  • wiem, że są wyszukiwarki hoteli itd. ale nie o to mi chodzi. Chciałbym poprosić Was o namiar na sprawdzony hotel/motel w Londynie lub okolicy z w miarę normalnymi cenami i warunkami (tzn. chodzi mi o w miarę ciche - jak na Londyn - miejsce, gdzie będzie można przez tydzień mieszkać i jednocześnie zwiedzić Londyn. Termin - końcówka lipca.
  • Mam do Was pytanie - wiecie może, która szkoła mogłaby zatrudnić lektora z Polski jeśli chodzi o nauczanie angielskiego w Londynie? Czy to w ogóle jest możliwe? Czy powinnam po prostu wysyłać cv do wielu szkół i czekać aż się odezwą? Wdzięczna będę za podpowiedź.
  • 1. czy hotel w dzielnicy Ilford jest Waszym zdaniem dobrym rozwiązaniem by zwiedzić Londyn? 2. Ta dzielnica to 4 strefa metra. W związku z tym chciałem się zapytać czy z najbliższej temu hotelowi stacji metra tj. GANTS HILL da się dojechać do każdej innej stacji metra bez przesiadki? 3. Planuję być w Londynie przez 7 dni. Słyszałem, że warto skorzystać z karty Oyster. Ile kosztuje taka karta dla osoby dorosłej na tydzień i czy obejmuje też tą 4 strefę metra? czy potrzebne jest do ...
  • Na dobry poczatek w Londynie zapraszamy na Polski Wieczor w Space Leisure Centre, Hackney, w sobote, 4-tego pazdziernika 18:30-21:00. Mowimy po polsku. Mozna przyjsc z dziecmi (futbol,koszykowka, ping pong, warcaby, aerobik, swietna zabawa, wszystko za darmo!) Aby pobawic sie za darmo i skorzystac z informacji o pracy i zyciu w Londynie prosze zapamietac haslo: "POLSKIKIOSK" ZAPRASZAMY dokladny adres oraz wiecej informacji: www.polskishop.com lub wyslac mejla do: info@pols...
  • Chcialabym wyjechac na roczny kurs jezyka angielskiego ale nie do Londynu.Wszystkie firmy zajmujace sie takimi wyjazdami oferuja tylko Londyn! Zaznaczam ze chodzi o rok wiem ze na wakacyjne kursy mozna sobie pojechac w rozne miejsca.Czy ktos moze mi pomoc?Ma jakies namiary szkol w Anglii,linki do stron?
  • Hej, może jest ktoś, kto ma zamiar sam leciec w niedzielę do Lodyn Gatwick z Krakowa?
  • Mam pytanie: czy ktoś z Was orientuje się w jakiej części LOndynu jest to lotnisko? Jak z niego dojechać do Victorii Station i ile to trwa. Bede bardzo wdzięczna z odpowiedzi. Pozdrawiam
  • To jest tekst po angielsku: The Great Fire of London began on the night of September 2nd 1666, as a small fire on Pudding Lane, in the bakeshop of Thomas Farynor, baker to King Charles II. At one o'clock in the morning, a servant woke to find the house aflame, and the baker and his family escaped, but a fear-struck maid perished in the blaze. At this time, most London houses were of wood and pitch construction, dangerously flammable, and it did not take long for the fire to expa...
  • Podajcie namiary na dobre, sprawdzone szkoły, chcę wysłać syna 16-latka na miesiąc w wakacje, będę wdzięczna za podpowiedzi.
  • Co oznacza pierwsza czesc nazwy- Greenwich ????
  • Chciałabym pojechać na 3 miesiące do WB do pracy (jestem studentką), ale mam wątpliwości czy moja znajomość języka jest wystarczająca abym dała sobie radę. Zazwyczaj rozumiem główny wątek wypowiedzi, ale moje konstrukcje zdaniowe pozostawiaja duuużo do życzenia... Zatrzymałam się na poziomie prawie średnim, więc nie wiem czy jadąc tam nie zrobie z siebie idiotki. Znalazłam biuro - Victoria Travel, które organizuje praktyki w hotelach. Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tym zakres...
  • Dla dziewczat i chlopcow w wieku 18-28 lat. Anglia Srodkowa, tzw. Heart of England. Wymagana znajomosc jezyka na poziomie sredniozaawansowanym. Kursy jezykowe oplacone przez rodziny przyjmujace. Mozliwosc zdawania wszelkich egzaminiow Cambridge na lokalnych uniwersytetach. Warunki wg.wymogow IAPA : www.iapa.org/Docs/AuPair/Index.php4 kliknij: About IAPA; kliknij na dole strony: here; kliknij: Code of Conduct) Zgloszenia au pair przyjmujemy BEZPROWIZYJNIE. Prosimy o nad...
  • Name, surneme : XXXXXXX Date of birth: XXXXXXXX Address: XXXXXXXXXXX Contact: e-mail : xxxxxxxxxx mobile: xxxxxxxxxx Education 2007 - Wroclaw University of Technology Direction of computer scientist 2004 -2007 Maria Konopnicka's Secondary School No 1 in XXXXXX mathematical profile Employment history 2008 (July - Augus) XXXXxxxxxxxxxxxxx Personal assistant/Salesman / Manager 2007 (June - September) American Restaurants Responsibility for serwice ...
  • Witam, poszukuję sprawdzonej brytyjskiej/irlandzkiej szkoly z 2-3 tygodniowym kursem jez. angielskiego w Londynie, badz innym wiekszym brytyjskim/irlandzkim miescie, za niewygorowana cene, z noclegiem, najlepiej u brytyjskiej rodziny, badz w miedzynarodowym akademiku. Poziom: ca. upper intermediate. pozdrawiam serdecznie! :)
  • Szukam tanich polaczen do Wlk. Brytanii - autobus, samolot. Dzieki za wszystkie podpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się