Dodaj do ulubionych

Poród w Londynie

28.01.08, 10:26
Jeśli któraś rodziła napiszcie jak to się odbywa krok po kroku, jaka
jest sala,czy robią cesarki,czy dają znieczulenie? Pierwsze dziecko
rodziłam w Polsce-fatalny szpital,fatalna opieka męczarnia w bólach
12 godzin czekanie na siłę na pełne rozwarcie i na koniec cesarka
(bo prawie wykorkowałam). Teraz jestem w ciąży i jadę za mężem do
Londynu-ciekawa jestem jak tam się rodzi.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Poród w Londynie 28.01.08, 13:09
      Wrzuc w wyszukiwarke "porod w uk" i bedziesz miec lektury do rana
    • monikamurray Re: Poród w Londynie 28.01.08, 19:19
      Z tego, co kilka dni temu w wiadomosciach podawali, to Londyn jest
      najgorszym miejscem w UK jesli chodzi o opieke nad rodzacymi
      mamami...
      • betti.3 Re: Poród w Londynie 02.02.08, 12:16
        zalezy jeszcze w jakiej dzielnicy jest ten szpital
    • d.hassenpflug Re: Poród w Londynie 02.02.08, 18:35
      Ja tam wcale nie narzekam. Tez sie balam bo wszyscy wiedza jaka opinia cieszy sie angielski NHS. Koniec koncow trafilam na kompetentnych ludzi, swietne polozne i lekarza z glowa na karku. Rodzilam 12 godzin, z powodu braku postepow zakonczylo sie wszystko cesarskim cieciem.
      Wszystko od poczatku do konca bylo omowione ze mna i z mezem, wytlumaczone, nie bylo ani jednej decyzji podjetej bez mojej zgody. Z reszta przed porodem robisz swoj plan, piszesz w punktach jak to widzisz i to jest omawiane na dzien dobry. Polozna zawsze moze ci doradzic rodzaj znieczulenia, jezeli sama nie jestes pewna jakie chcesz.
      Polozne byly ze mna non stop przez te 12 godzin. Osobna sala. Lekarz jest na wezwanie, w przypadku komplikacji zaglada co pol godziny.
      Dziecko urodzilo sie zdrowe, po cesarce trzymaja cie 4 dni w szpitalu, po 5 dniach zdejmuja szwy. Jezeli porod silami natury idziesz do domu na drugi dzien. (jezeli porod np. ok 1 nad ranem to idziesz do domu tego samego dnia po poludniu)
      Przy wypisie ze szpitala przeprowadza sie rozmowe z lekarzem na temat antykoncepcji, dostajesz recepte na pol roku i to by bylo na tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka