Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      lotnictwo

lotnictwo

(12 wyniki)
    • Czy mając już ukończone studia, warto dla swojej pasji pójść na PW, UMK czy AGH na kosmonautykę? Kosmos jak i astrofizyka to jest coś czym tak zajmuje się w formie pasji. Nie tylko oglądając na discovery czy planete+. Ale czy w Polsce warto to studiować nawet w formie pasji? Za jakiś czas mamy w Polsce zbudować stację kosmiczną przez podpisanie umowy z Europejską agencją kosmiczną (ESA). A może o też jest... przyszłość? Jakie są Wasze opinie?
    • Co sądzicie o studiowaniu lotnictwa na MEL-u na polibudzie warszawskiej? Słyszałem różne opinie o poziomie trudności studiowania na tym wydziale. Jakie są perspektywy zatrudnienia w zawodzie/branżach pokrewnych?
    • Mam dylemat, chcialbym studiowac lotnictwo ale nie wiem gdzie jest lepiej, w rzeszowie czy w warszawie. Jedni mówia że w rzeszowie jest sieka, inni że rzeszow to syf. Poradzcie mi cos, please:)Gdzie jest trudniej? Gdzie bardziej mi się opłaca? P.S. Jestem z woj. podkarpackiego, czyli mam polibude rzeszowska pod reka
    • interesuje mnie, czy osoba totalnie "zielona" zostałaby przyjęta, i dałaby sobie rade na wydziale mechaniki i budowy maszyn i lotnictwa, kierunek pilotaż, politechniki rzeszowskiej, nie mam żadnych godzin wylatanych, nigdy nawet nie leciałem samolotem, ale marze o tym zeby zostac pilotem, jesli chodzi o nauke, to nie mam zadnych problemów z matematyką, którą lubie, i wiem ze jest jej duzo na politechnikach, z fizyką jest gorzej, ale moze dałbym sobie rade, ale czy idąc na ten kierunk mu...
    • Mam do Was takie pytanie. Moze ktos z Was wie, czy po ukończenczeniu studiów I stopnia na kierunku bezpieczenstwo wewnetrzne mozna starac sie o przyjecie na studia II stopnia juz na AON, chodzi mi o kierunek zarządzanie i dowodzenie a dokładnie zarządzanie lotnictwem? Reasumując, czy takie łączenie studiów jest w ogóle mozliwe, czy trzeba studiowac dany kierunek aby moc isc na magisterke? Z gory dzieki za odpowiedz.
    • Witam. Mam zamiar po liceum iść na studia wojskowe, mam pytanie czy przy wzroście 159 mam szanse na przyjęcie ? I jaki przedmiot muszę wybrać dodatkowy na maturę? czy może wystarczy tylko rozszerzona matematyka i jezyk angielski ?
    • chce zdawać biologie i fizyke na maturze... ale niewiem na jaki kierunek najlepiej po tym bede mogal pojsc . co bedzie najlepsze ? doradzcie cos. PS. chce isc na studia do warszawy...
    • siema, mam mega dylemat, dostałem sie na WAT i PW i prosiłbym o rade która uczelnia lepsza jeśli chodzi o kierunek: lotnictwo i kosmonautyka? doradźcie coś bo czas mi sie kończy, a nie mam pojęcia co wybrać, z góry thx
    • Czy ktoś coś wie o Akademii Obrony Narodowej w Warszawie??????????
    • Zamierzam skladac papeiry na MiBM na pw. Moglibyscie doradzic na ktory wydzial isc lepiej...mechaniczny energetyki i lotnictwa[meil] czy samochodow i maszyn roboczych[simr]?
    • MEL (Mechanika, Energetyka, Lotnictwo), przez niektórych zwany LEM-em, to jeden z wydziałów Politechniki Warszawskiej. Interesują mnie wasze opinie. Czy warto iść? Czy na prawde jest tam tak ciężko jak opowiadają (niektórzy porównują ten wydział z elektroniką - same kucie, żadnej zabawy)? Najbardziej interesują mnie opinie samych zainteresowanych (studentów MEL-a). WIELKIE DZIEKI.
    • Chciałbym skontaktować się ze studentami Akademii Obrony Narodowej, najlepiej wydział Lotnictwa i Obrony powietrznej, choć nie koniecznie. Od tego roku rozpoczynam studia zaoczne na wydziale Lotnictwa i chciałbym uzyskać kilka info. Czy na tym forum znajdzie się ktoś taki ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się