Forum Regionalne Podkarpackie Mielec
ZMIEŃ
      lotnictwo

lotnictwo

(8 wyników)
    • Wszelakiej masci piewcom koncepcji Mielca bez lotniska polecam dokumenty zawarte na stronie Urzędu Lotnictwa Cywilnego: www.ulc.gov.pl/index_1.php?dzial=opracowania&plik=opracowania oraz do szczegolowej analizy: "Informacja o kierunkach rozwoju lotnictwa cywilnego do roku 2010" www.ulc.gov.pl/download/pdf/kierozw2010.pdf Zycze milej lektury, a po lekturze zapraszam do dyskusji. Moje stanoiwsko jest takie ze w Mielcu musi byc lotnisko.
    • .... .....ludzie co Wy kombinujecie - jest szansa wziąć dla Mielca - dużo , dużo kasy z europy , by powstały kolejne zakłady renomowanych swiatowych firm - ale trzeba to zrobić szybko --> dlatego przygotowano najlepiej nadąjacy się teren na lotnisku - .....przestańcie się pieścić z tym lotnictwem ---> lotnictwo niestety w mielcu umarło - a to co zostanie z lotniska spokojnie pozwala kontynuować "zabawy" z lotnictwem --- przestańcie się karmić wspomnieniami z "zabytkowy...
    • Ludzie zMielca i okolic, mieszkancy naszego podkarpacia, Polacy... W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest ogloszenie o sprzedazy lotniska w mielcu. Jesli ktos wylozy 12 milionow srebrnikow to stanie sie wlascixielm 350 hektarow i zrobi tam co zechce, bo tak przeciez dziala swiete prawo wlasnosci! Czy Mielec moze egzystowac bez lotniska? Nie wyobrazam sobie czegos tak niesamowicie nielogicznego i wrecz wstrzasajacego, zwalajacego z nog. Mielec bez lotniska? Zaklady lotnicze bez mozliwo...
    • W obecnych czasach, gdy w Polsce rozwija się lotnictwo nie tylko sportowe ale i prywatne (komercyjne) coraz więcej miast za punkt honoru stawia sobie posiadanie choćby turystycznego lotniska w najbliższej okolicy. Powstają od podstaw nowe lotniska. Tymczasem w Mielcu skazuje się lotnisko na powolną śmierć, gdyż planowana zabudowa dyskwalifikuje go jako lotnisko dla statków powietrznych większych od awionetek. I to w mieście, którego infrastruktura drogowa jest tragiczna (nie przeb...
    • Orszak pogrzebowy naszych Iryd, wiezionych tirami z Mielca do Kutna, mijałem wieczorem 23 listopada jadąc z Warszawy. By się dużo na ten temat tu nie rozpisywać, zapraszam do przeczytania mojego krótkiego felietonu. Ponieważ skończyłem swoją działaność felietonisty w Wydarzeniach, felieton na ten temat można znaleźć na moim blogu felieton.blog.onet.pl na który zapraszam. Andrzej Talarek
    • Mimo setek ochrony nic nie przypominało dawnych rodzinnych dni lotnictwa.Wystawa samolotów ,czytaj starych rupieci AN obok których nawet nie można było przytanąc już nie wspomnę o pamiątkowym zdjęciu.Samolot wojskowy rozumiem ale ta ruina? Dalsze dno organizacyjne to kilometrowe odległości między sceną ,jakąś piwiarnią której akurat nie żałuje a placem zabaw dla dzieci.Dalej obiecała córce lot samolotem tak jak to żywiej bywało.Tym bardziej że był jako atrakcja w ogłoszeniach.Nic z te...
    • Wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym lotniskiem w Mielcu. Wiem że na części ma powstać Park Przemysłowy , nowe zakłady - myślę nowe miejsca pracy a tu jakiś protesty Aeroklubu, że nie będą mogli przez zmiejszenie lotniska wyszkolić 10 ludzi - szybowników. Gdzie tu proporcje? Czy to nie tzw zawracanie gitary. Wyjaśnijcie uczeni z WSK
    • Czy ten akrobata - chyba w Zlinie - musi ćwiczyć prawie codziennie i wyć nad połową mieleckiego nieba ? - przy otwartych oknach w upalny dzień ani się drzemnąć ani uśpić dziecko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się