Gość: andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 14:26 Czy ktoś coś wie o Akademii Obrony Narodowej w Warszawie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmm Re: AON??????? IP: *.crowley.pl 27.07.04, 15:29 nie dziw sie, uczelnie wojskowe od niedawna otworzyly sie na cywilow - wiec i liczba studentow jest ograniczona. Podlegaja innym resortom niz MEN, a i przedmioty sa moze "dyskretniejsze":) W koncu to bezpieczeństwo narodowe, podstawy strategii obronnej, strategia wojskowa, zarządzanie kryzysowe.. Oczywiscie ucza tam tez ekonomi, informatyki, bo kadra dysponuja, ale trudno to ocenic "z zewnatrz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:13 Dzięki serdeczne za odpowiedź! A może ktoś się orientuje się z czego są egzaminy? Czy trudno się tam dostać, interesuje mnie kierunek obrona narodowa. Będę wdzięczny za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
zaz_zula Re: AON??????? 29.07.04, 13:22 idź na stronę AONu i zobacz. Kurczę, przecież od tego masz neta. Odpowiedz Link Zgłoś
troll16 Re: AON??????? 29.07.04, 13:35 Tata mojego faceta tam wykłada. Z tego co wiem tylko niektóre wydziały sa otwarte dla cywilów. Wiem, ze napewno ekonomia. Najlepiej zrób tak jak ktos Ci juz tu poradził- wejdz na www.aon.edu.pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szosti Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:37 Tak prawdę mówiąc to na studia dzienne na AON jest już chyba za późno. Nie wiem czy na zaoczne też nie jest za późno. Ja składałem papiery na zaoczne na Wydziale Lotnictwa i Obrony Powietrzenej na kierunku Lotnictwo. No i mogę powiedzieć że na dzienne można tam było składać do 9 lipca. Natomiast jeśli chodzi o zaoczne to można było się rejestrować do 16 lipca. No i z tego co wiem to był to jeden z kierunków na którym papiery przyjmowali najdłużej. PS. Trzymajcie kciuki. W sobtę rozmowa kwalifikacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzej Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:25 Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Jak już będziesz po rozmowie to napisz jak to wszystko wyglądało i o co Cię pytali. PS. ja chcę się tam wybrać za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szosti Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 18:04 Już jestem po rozmowie. Ogółem było spoko. Ja zdawałem na wydział lotnictwa. Przy rejestracji otrzymałem zestaw 16 zaadnień do nauki (miałem je oczywiście już wcześniej ze strony AON). Na rozmowie spytali mnie dlaczego właśnie ten kierunek wybrałem, czy po ukonczeniu studiów zamierzam pracować w tym kierunku. Jak się objawia moje zainteresowanie lotnictwem (tzn. czy należe do jakiegoś aeroklubu, czytam czasopisma oglądam programy tv itp). No i dwa pytania z tych które miałem powtórzyć. Komisja jest spoko nie ma co narzekać. Teraz czekam na wyniki rozmowy kwalifikacyjnej, nie wiem dokładnie kiedy mają zostać wywieszone listy z wynikami (bo z doświadczenia wiem że zanim dotrze do mnie list to troszkę potrwa) dlatego lepiej pojechać na miejsce i zobaczyć samemu, tylko nie wiem dokładnie kiedy :) Na razie jestem zadowolony z tego że wybrałem ten kierunek, jak się tam dostanę to będzie cool. No i mam nadzieje że nie będę żałował tego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szosti Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:33 Już się mogę pochwalić że zostałem przyjęty na zaoczne studia Akademii Obrony Narodowej na wydziale lotnictwa i obrony powietrznej !!! Mam nadzieje że nie będę tego żałował. Jak na razie jestem zadowolony, tego że zostałem przjęty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:48 Gratuluję!!! Mam nadzieję, że mi też się uda za rok. Chcę startować na dzienne, mają otworzyć kierunek "obrona narodowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szosti Re: AON??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:03 To ja życzę powodzenia za rok !!! Na wydziale lotnictwa na studia dzienne przyjęli tylko 20 osób, a chętnych było dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś