pieszczoszek5 23.03.06, 12:41 Czy ktoś miał taki problem - nadmiar plemników martwych i tym sposobem ruchliwość procentowa mniejsza i złe wyniki. Jak je ożywić lub zwiększyć ilość tych ruchliwych, nie zwiększając ilości martwych plemników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amiczek77 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 13:15 Chyba nie ma złotego środka..ale zawsze można spróbowac polepszyć wyniki np witaminami.Mogą być różne powody takich wyników.Ja mam podobny problem z moją drugą połową, dzięki dziewczynom z forum wyczytałam wiele ciekawych porad. Obecnie podaję mężowi Salfazin, Selen+E i żeń-szeń. Za 1,5 m-ca zobaczymy jakie będą rezultaty.Mam nadzieję że będzie jakaś poprawa. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
pieszczoszek5 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 22:05 A jak u Was jest macie problem z ruchliwością czy z nadmierną ilością( stosunkiem martwych do żywych) . U Nas jest 3 krotnie więcej martwych. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 22:24 Mój M ma 9,3 mln w 1 ml,44% martwych i także kiepsko z ruchem Zaczął 3 miesięczną kuracjęentohexal,Salfazin,Folic,Maca,żeń-szeń.Wierzę że się poprawią ale na efekty trzeba trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 07:09 moj maz mial duzo martwych plemnikow robie mu sok z selera i je witaminy (zwyczajne),jemy tez duzo warzyw i owcow, najczsciej soki, i pomoglo Badania mial robione w marzec i czerwiec 2005 (bez zmian) a pozniej sie za niego wzielam, od grudnia 2006 i badanie luty 2006 wyszlo rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
aster74 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 08:30 magasi, a mogłabyś podać różnicę w liczbach?? to najlepiej przemawia. Ile było wcześniej, a jak to wygląda teraz?? I napisz jak robisz ten sok z selera Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pieszczoszek5 do Magazsi9 24.03.06, 09:05 A jak często pił ten sok i w jakich ilościach. Ja pomyślałam o surówkach z selera- tylko niewiem w jakich ilościach, a pewnie przywiozę też z domu sokowirówkę. A wiesz ile może kosztuje najtańsza sokowiróka- bo może kupię specjalnie na soczek z selera- obecnie jesteśmy na wyjeździe i dlatego się pytam. Później najwyżej byśmy mieli dwie. Ty też pijesz ten sok z selera? I ile mężowi dawać 1, 2 szklanki dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
pieszczoszek5 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić- 24.03.06, 09:00 A pentohexal- na receptę- i co on powoduje. Również spytam się o macę , gdzie można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska0404 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 17:00 Witam Mamy ten sam problem. Mój mąż ma 3990 500mln/1ml plemniczków a z tego 56% nieruchome.Wczoraj wyczytałam na www.starania.pl że Salfazin pomaga dziewczyna pisała że jej mąż miał 17mln a po kuracji 3 miesięcznej 78 mln do tego brał kwas foliowy i pomogło i co ważne koszt nie jest wielki Salfazin 25 zł za 100tabl., a kwas foliowy firmy Puritan's Pride(ta sama co salfazin)12zł za 250 tabl.Maca jest ponoć jeszcze lepsza 34zł za 80 tabl. można kupić w zielarskim i w aptece. Ja już w aptece byłam teraz tylko niecierpliwie czekam na rezultaty zobaczymy może będzie ok co ja gadam musi być ok Pozdrawiam Was trzymam za Was kciuki Powodzenia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 17:22 niestety nie umiem podac liczb, bo ich nie mam (ma je klinika) rok temu skierowano nas do kliniki nieplodnosci (mieszkam za granica i mam tu troche inne zasady), kwalifikowalismy sie do inseminacji, i stwierdzono ze to jest przyczyna niepowodzen i w lutym mialam 1 iui, i wtedy bylo zrobione badanie spermy i lekarz powiedzial, ze o ile sparma wyszla wtedy zle, to teraz jest w normach do naturalnego poczecia, i nie bylo co "czyscic" sam sie zdziwil zle w tym jest to, ze teraz nie mamy przyczyny nieplodnosci, a dziecka nie ma nadal teraz bedziemy szukac co jest ze mna nie tak sokowirowka: ja cos kiedys czytalam ze jest chyba firmy Mart (ale glowy by nie dala) i kosztuje 100 zl (bylo takie pytanie na forum, i ludzie sie wypowiadali) ja mam Zelmera, i duzo czesci do mycia, ale dziala ja przy robieniu tych sokow jest bardzo "tworcza", i samego selera nie dostaje, i ja tez pije, dla zdrowia ogolnie trzeba jesc mniej "chemi", zywnosc jak najmniej przetworzona, zadnych np gotowych sosow, zadnych napojow gazowanych (cale lista tego jest) bo to jest jedna z przyczyn pogorszenia spermy, z palca sobie tego nie wyssalam, mieszkam w jednym z krajow skandynawskich i duzo robia na ten temat badan, czasami cos powiedza, co odkryli (ogladalam jakies pol roku temu ciekawy program w ktorym mowiono dlaczego sperma sie pogorszyla) niestety tutaj nie lecza faceta, bo to trwa zbyt dlugo, ale ja troche poczytalam, zmienilam troche nasz jadlospis, i cos pomoglo ps. moze jak bede u lekarza, zanotuje sobie jakies liczby (jak mi da) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 19:06 Pentohexal jest na receptę,kosztuje 17 zł za 20 tabl a mój M ma brać 2 razy dziennie po pół tabl.Maca koniecznie w zielonym opakowaniu,jest na niej napisane na wzmocnienie organizmu i jednym ze wskazać są problemy z płodnością.Kosztuje 35-39 zł za 80 kapsułek a należy ją brać 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś