Dodaj do ulubionych

Aby MARTWE plemniki ożywić

23.03.06, 12:41
Czy ktoś miał taki problem - nadmiar plemników martwych i tym sposobem
ruchliwość procentowa mniejsza i złe wyniki. Jak je ożywić lub zwiększyć
ilość tych ruchliwych, nie zwiększając ilości martwych plemników.
Obserwuj wątek
    • amiczek77 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 13:15
      Chyba nie ma złotego środka..ale zawsze można spróbowac polepszyć wyniki np
      witaminami.Mogą być różne powody takich wyników.Ja mam podobny problem z moją
      drugą połową, dzięki dziewczynom z forum wyczytałam wiele ciekawych porad.
      Obecnie podaję mężowi Salfazin, Selen+E i żeń-szeń. Za 1,5 m-ca zobaczymy jakie
      będą rezultaty.Mam nadzieję że będzie jakaś poprawa.
      Pozdrawiam cieplutko.
      • pieszczoszek5 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 22:05
        A jak u Was jest macie problem z ruchliwością czy z nadmierną ilością(
        stosunkiem martwych do żywych) . U Nas jest 3 krotnie więcej martwych.
      • alinka761 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 23.03.06, 22:24
        Mój M ma 9,3 mln w 1 ml,44% martwych i także kiepsko z ruchemsad Zaczął 3
        miesięczną kuracjętongue_outentohexal,Salfazin,Folic,Maca,żeń-szeń.Wierzę że się
        poprawią ale na efekty trzeba trochę poczekać.
        • magasi9 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 07:09
          moj maz mial duzo martwych plemnikow
          robie mu sok z selera i je witaminy (zwyczajne),jemy tez duzo warzyw i owcow,
          najczsciej soki, i pomoglo

Badania mial robione w marzec i czerwiec 2005 (bez zmian) a pozniej sie za
          niego wzielam, od grudnia 2006 i badanie luty 2006 wyszlo rewelacyjnie

• aster74 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 08:30
            magasi, a mogłabyś podać różnicę w liczbach?? to najlepiej przemawia. Ile było
            wcześniej, a jak to wygląda teraz?? I napisz jak robisz ten sok z selera smile

Pozdrawiam.
          • pieszczoszek5 do Magazsi9 24.03.06, 09:05
            A jak często pił ten sok i w jakich ilościach. Ja pomyślałam o surówkach z
            selera- tylko niewiem w jakich ilościach, a pewnie przywiozę też z domu
            sokowirówkę. A wiesz ile może kosztuje najtańsza sokowiróka- bo może kupię
            specjalnie na soczek z selera- obecnie jesteśmy na wyjeździe i dlatego się
            pytam. Później najwyżej byśmy mieli dwie. Ty też pijesz ten sok z selera? I ile
            mężowi dawać 1, 2 szklanki dziennie?
        • pieszczoszek5 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić- 24.03.06, 09:00
          A pentohexal- na receptę- i co on powoduje. Również spytam się o macę , gdzie
          można kupić?
    • kaska0404 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 17:00
      Witam
      Mamy ten sam problem. Mój mąż ma 3990 500mln/1ml plemniczków a z tego 56%
      nieruchome.Wczoraj wyczytałam na www.starania.pl że Salfazin pomaga dziewczyna
      pisała że jej mąż miał 17mln a po kuracji 3 miesięcznej 78 mln do tego brał
      kwas foliowy i pomogło i co ważne koszt nie jest wielki Salfazin 25 zł za
      100tabl., a kwas foliowy firmy Puritan's Pride(ta sama co salfazin)12zł za 250
      tabl.Maca jest ponoć jeszcze lepsza 34zł za 80 tabl. można kupić w zielarskim i
      w aptece.
      Ja już w aptece byłam teraz tylko niecierpliwie czekam na rezultaty zobaczymy
      może będzie ok co ja gadam musi być ok
      Pozdrawiam Was trzymam za Was kciuki
      Powodzenia
      Kasia
      • magasi9 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 17:22
        niestety nie umiem podac liczb, bo ich nie mam (ma je klinika)
        rok temu skierowano nas do kliniki nieplodnosci (mieszkam za granica i mam tu
        troche inne zasady), kwalifikowalismy sie do inseminacji, i stwierdzono ze to
        jest przyczyna niepowodzen
        i w lutym mialam 1 iui, i wtedy bylo zrobione badanie spermy i lekarz
        powiedzial, ze o ile sparma wyszla wtedy zle, to teraz jest w normach do
        naturalnego poczecia, i nie bylo co "czyscic"
        sam sie zdziwil

zle w tym jest to, ze teraz nie mamy przyczyny nieplodnosci, a dziecka nie ma
        nadal
        teraz bedziemy szukac co jest ze mna nie tak

sokowirowka: ja cos kiedys czytalam ze jest chyba firmy Mart (ale glowy by nie
        dala) i kosztuje 100 zl (bylo takie pytanie na forum, i ludzie sie wypowiadali)
        ja mam Zelmera, i duzo czesci do mycia, ale dziala

ja przy robieniu tych sokow jest bardzo "tworcza", i samego selera nie dostaje,
        i ja tez pije, dla zdrowia

ogolnie trzeba jesc mniej "chemi", zywnosc jak najmniej przetworzona, zadnych
        np gotowych sosow, zadnych napojow gazowanych (cale lista tego jest)
        bo to jest jedna z przyczyn pogorszenia spermy, z palca sobie tego nie
        wyssalam, mieszkam w jednym z krajow skandynawskich i duzo robia na ten temat
        badan, czasami cos powiedza, co odkryli (ogladalam jakies pol roku temu ciekawy
        program w ktorym mowiono dlaczego sperma sie pogorszyla)

niestety tutaj nie lecza faceta, bo to trwa zbyt dlugo, ale ja troche
        poczytalam, zmienilam troche nasz jadlospis, i cos pomoglo

ps. moze jak bede u lekarza, zanotuje sobie jakies liczby (jak mi da)
    • alinka761 Re: Aby MARTWE plemniki ożywić 24.03.06, 19:06
      Pentohexal jest na receptę,kosztuje 17 zł za 20 tabl a mój M ma brać 2 razy
      dziennie po pół tabl.Maca koniecznie w zielonym opakowaniu,jest na niej napisane
      na wzmocnienie organizmu i jednym ze wskazać są problemy z płodnością.Kosztuje
      35-39 zł za 80 kapsułek a należy ją brać 3 razy dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka