melo

(12 wyniki)
  • Znajomi znajomych uparli się żeby nazwać tak córkę. Nie Melania, Melisa czy Amelia ale Mela właśnie. Jest takie imię w ogóle i co o nim sądzicie?
  • Szalenie podobają mi się te zdrobnienia. Jakie to mogą byc imiona? Mela to na pewno Melania. Ale Hesia???
  • Poza Melanią, Melisą i Amelią? Ogromnie podoba mi sie zdrobnienie, ale żadne z trzech wymienionych imion nie wchodzi w grę. Znacie może jeszcze jakieś imię zdrabniane do Meli? I jak ewentualnie zdrabniać Matyldę? Tyldzia odpada. Matysia?
  • Co wy na to? Mela to Melania, chyba. Poszperajmy w literaturze, tam może coś nadzwyczajnego znajdziecie! "Moralność Pani Dulskiej" - czemu nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Melka(6)

Wczoraj spotkałam się z takim zdrobnieniem Marceliny, funkcjonowało ono w rodzinie mojej znajomej, prawdę mówiąc bardziej kojarzy mi się z Melanią, co myślicie??
  • Jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na imię Amelia ale "życzliwi" znajomi coraz częściej skutecznie mam odradzają to imię. Namawiają nas na wybranie jakiegoś normalniejszego ich zdaniem Emilia, Basia, Julia, Kasia itp. Zapewniaja nas, ze w przyszłości wszyscy bedą mowić na córeczkę Mela (a to nie jest ładne zdrobnienie). No i w końcu moj mąż zaczyna się nad tym zastanawiać. Sama nie wiem co robić. Poradzcie. Napiszcie też prosze jak waszym zdaniem brzmi zdrobnienie Amela. I jeszc...
  • Melania(63)

Jak odbieracie to imię ? Mi od dłuższego czasu bardzo się podoba i zamierzam tak nazwać potencjalną córkę : ) Ciekawa jestem Waszych opinii ! Pozdrawiam
  • Melania(11)

Niedawno przeglądając stronę www.skarbczyk.com znalazłam takie imię. Jak Wam się podoba? Moim zdaniem jest bardzo ładne, nie wydumane i na dodatek można fajnie je zdrabniać: Melcia, Mela... Pozdrawiam, Magdalena
  • ..to imię się przewijało już na forum, ale nie było o nim watku. Już pisałam, ze od zawsze mi się ono podoba. Może i Zwierz się kiedyś do niego przekona, a tymczasem zastanawiałam sie nad zdrobnieniami. Nie zniosłabym, gdybym miała mówić na dziecko np. Mel, choc zdrobnienie to na użytek cudzoziemców wydaje się bardzo ładne i zupełnie niekontrwersyjne. Teraz post Pejsatego przypomniał mi, ze ostatnio czytałam, jak zdrabniała Melchiora żona Wańkowicza, i wydało mi się to całkiem sym...
  • Jak mozna zdrabniać podane niżej imiona?: Matylda Jeremi Eryk Anita Oliwia Amelia Wiktor Sebastian z góry dzięki za wszystkie propozycje.Czekam na te najbardziej orginalne:)
  • jak wam sie podobają te imiona? ja musze powiedzieć,że cos w nich jest ich wadą jest jak dla mnie brak zdrobnień jedyne jakie mi przychodzi do głowy to mela dla melanii i zdecydowanie to zdrobnienie mi się nie podoba
  • Melaniusz(13)

Na e-dziecku jest chłopczyk, który ma tak na drugie imię: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1634250,55240,1416444.html?x=263 Jak Wam się podoba? Sprawdziłam, że w Rymucie nie ma ani jednego Melaniusza (na pierwsze)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.