Forum Kuchnia Wyposażenie kuchni
ZMIEŃ
      mielony

mielony

(19 wyników)
    • Witam, Szukam robota kuchennego koniecznie z funkcja mielenia miesa. Odpowiadalby mi robot MPM 116/A Alicja, niestety wszedzie gdzie szukam jest niedostepny: www.awa24.pl/product-pol-1729-Robot-kuch-wielof-MPM-116-A-Alicja.html Moze ktos wie gdzie dostane taki lub podobny? Z gory dziekuje.
    • Trochę już poszperałam i wiem, że maszynkę ma Bosch MUM, ale czy oprócz tego robota jest jeszcze jakiś, który to potrafi? Nie chodzi tylko o siekanie mięsa, bo mak na przykład też chciałabym móc zmielić. A jeśli MUM, to który?! Ten najbardziej popularny 4675EU ma tylko 550W, nie wiem czy to nie jest jednak za mało. Są też takie z 600W i 900 W - te ostatnie wyglądają też nieco inaczej ("noga" ma inny kształt). Nie wiem, czy warto dopłacić do większej mocy i czy ta nowsza generacja jest lep...
    • Poniewaz jestem zielony w sprawach kuchennych mam pytanie- czy moglibyscie polecic mi robot kuchenny ktory oprocz podstawowych funkcji siekania i mieszania starlby marchewke czy ziemniaki na packe (chodzi mi o taka postac jak np ziemniaki na placki ziemniaczane) i zmielilby dobrze miesko na mielone. Byc moze takie cos nie istnieje, jednak wole zasiegnac najpierw jezyka
    • No właśnie, stoję przed dylematem jaka maszynkę do mielenia kupić. Zastanawiam się nad kupnem Zelmer www.juka.pl/index.php?m=Product_Details&&id_product=2150 Czy ktoś z Was ma może ta maszynkę? Słyszałam że dokupuje sie do niej oddzielnie szatkownice i wyciskarke do cytrusów? Bede wdzieczna za wasze doswiadczenie i wszystkie opinie :-)))
    • witam; przeszukałam wyszukiwarkę i znalazłam tylko wątek "maszynka czy blender"...a ja sie zastanawiam nad wersją ręczną maszynki zależy mi na mieleniu: - mięsa - maku - robieniu ciasteczek (mam formę silikonową ale formowanie małych paluszków nie jest ręcznie tak wygodne jak przy pomocy nasadki na maszynkę ręczną) chciałam kupić Zelmera Dianę z szatkownicą, ale sprzedawczyni w sklepie powiedziała, że nie zmielę tym maku ani nie zrobię ciasteczek... - nasadka do maku to je...
    • Tartka, robot? Te wszystkie roboty kuchenne mają zwykle przepastne misy.
    • Witam! W wielu przepisach potrzebne są mielone orzechy, migdały, tylko w czym lub czym je zmielić?? Czy można zrobić to w zwykłej maszynce do mielenia mięsa? Wydaje mi się, że wtedy wyjdą za duże kawałki, a nie taka pacia, jak zmielone mięso. A może w blenderze? Potrzebuję takiego czegoś, czekam na rady. Pzdr, Jadźka
    • Nigdy nie miałam takiego urządzenia, czas je kupić. Co polecacie?
    • Powiedzcie gdzie można dostać takie niewielkie młynki do orzechów i migdałów? Podobno do tego celu może też służyć poczciwy młynek do kawy! Ale jak pozbyć się zapachu kawy?
    • Moja mama chiałaby kupić sobie elektryczną maszynkę do mielenia mięsa. Jest akurat gdzieś promocja na Zelmera który ma moc 500 W. Nie wiem, czy to mało. Przejrzałam różne maszynki w necie, większość ma moc 300-600 W, więc to chyba standard, ale chciałabym się upewnić, że jej wszystko zmieli, ewentualnie jeśli ktoś ma jakieś przykre doświadczenia z konkretną firmą to też proszę o wypowiedź, bo to niekoniecznie musi być Zelmer, może jest jakaś tańsza, a równie dobra firma
    • Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem robota kuchennego. Ostatnio odłożyłem trochę grosza i myślę, że już pora coś z tym zrobić. Aczkolwiek wolałbym coś bliżej 300zł. Potrzebuję go do: 1. Ważne: -zagniatania ciasta drożdżowego na pizze -krojenia na plastry (pieczarki, cebula) -tarcia sera -blendowania mlecznych koktajli 2. Średnio do: -tarcia ziemniaków -wyciskania soku z jabłek 3. Mile widziane: -mielenie mięsa -siekanie ziemniaków na frytki -ubijanie piany Na fo...
    • Zastanawiam sie nad kupnem tego modelu: www.ceneo.pl/1576564 Co o tym myślicie? Słyszałam że w maszynkach Zelmera rdzewieją nożyki po pierwszym użyciu... Czy można takie nożyki gdzieś dokupić?
    • Ogladalam dzis w Media Markt robot Magimix 3200XL.Chcialam Was prosic o opinie na temat tego sprzetu.Potrzebuje glownie do ciast, mielenia miesa i ziemniakow na placki.Jak sie sprawuje ten robot?Czy misa nie jest za mala?I te plastikowe mieszadla jakos do mnie nie przemawiaja,ale moze sie myle?
    • Moje nowe hobby - wyrób domowych wędlinek - psuje jedna rzecz, a raczej jej brak: porządna maszynka do mięsa. Taka, która poradzi sobie nawet z wołowiną II klasy. Jeśli przy okazji poszatkuje mi warzywa na sałatkę, to super, ale niekoniecznie. Wiem, że szukam porządnej maszynki, mocnej, z funkcją reverse. W sklepach królują Zelmery, w porywach do Gorenje i Bosha, ale kiedy patrzę na plastikowe elementy mające przenieść moc z silnika do maszynki, jakoś rosną moje wątpliwości. Z drugiej stron...
    • Poszukuje opini o kombajnie Phillipsa- komentarzy na ceneo czy nokaucie jest niewiele niestety. Chodzi mi o ten model: www.ceneo.pl/150856s Potrzebuje maszynke do mielenia miesa, sokowirowke i mikser do ciast- wiec chyba jeden taki kombajn zajmie mniej mejsca niz kilka urzadzen? Czy kots z Was uzywa moze tego sprzetu i moglby sie podzielic uwagami?
    • tak się zastanawiam czy blender nie posiada również funkcji maszynki? potrzebny mi jakiś rozdrabniacz ale nie wiem co wybrać.
    • Witam drogich forumowiczów! Noszę się z zamiarem kupna młynka do odpadków. Jednakże nie dają mi spokoju pewene obawt, które wolę potwierdzic przed zakupem. 1. Czy jest możliwośc zatkania tego młynka? Po prostu, kiedy zacznę w nań wrzucac, mielic to czy on się nie zapcha? A już najbardziej to martwię sięo odpływ i syfony! A co jeśli coś ugrzęźnie w środku i on sobie z tym nie poradzi? Ja tam ręki na pewno nie włożę :) 2. Co z korkiem? Mam zlew jednokomorowy i czasem mimo zmywarki trzeba go...
    • a także proszę o podanie prawdziwych parametrów bo na stronkach znajduję różne opisy... najbardziej inetesuje mnie: - czy jest no frost w lodówce i zamrazarce, - czy jest wymuszony obieg powietrza w lodówce, - ile naprawde zamrażarka ma pojemności... prosze o odpowiedzi i opinie o tym sprzecie
    • thermomix(15)

Czy ktoś z Was ma w domu thermomix i go używa. Mam zapowiedzianą wizytę gościa od tego sprzętu ale chciałabym poznać opinie ludzi którzy faktycznie w tym gotują a nie sprzedawcy (który i tak będzie go zachwalał pod niebiosa). Mój mąż ma bzika na temat zdrowego odżywiania i z tąd pomysł na zakup tego sprzętu. Ale jak to jest faktycznie w praktyce czy używacie tego na co dzień czy tylko gdy chcecie coś szybko zrobić. Kupę kasy to kosztuje. Proszę o radę.Aga
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się