migreny

(73 wyniki)
  • Podbijam wątek o innym temacie Hej. Od 3 m-cy mam bóle mocne lub słabsze w różnych etapach cyklu w okolicy jajników. Miałam robione usg i coś jest ale co niewiadomo, może początki mieśniaków(mama miała), może endometrium? jest coś małego czego dr nie jest pewna. Ponieważ mam 2 dzieci i więcej nie planuje dr zaleciła Tri-regol. Ale mam pewne obawy ponieważ 9 lat temu brałam cilest przez rok i dokuczały mi migreny, ustąpiły dopiero 3 lata temu. Boję sie ze znów powrócą , ale lekarz radzi sp...
  • Witajcie,cierpie na migreny typowo menstruacyjne czyli w polowie cyklu i podczas miesiaczki.Obecnie staram sie o dziecko a jednoczesnie obawiam o przebieg ciazy pod wzgledem migren.... Czy z Waszego doswiadczenia migreny menstruacyjne znacznie sie nasilily w czasie ciazy czy wrecz przeciwnie zupelnie ustaly ? Wiem,ze podczas ciazy nie mozna brac silnych lekow przeciwbolowych,wiec stad moj niepokoj...
  • W wymazie z nosa wyszło mi że mam gronkowca złocistego.Z kolei od kilku lat mam migreny i zastanawiam się czy ta bakteria może być przyczyną moich bólów głowy(dodam ,ze zawsze boli mnie okolica zatok) Moze ktos z Was mial podobny problem?
  • Moim problemem sa częste bóle głowy połaczone z mdłościami oraz bóle nóg(rwa kulszowa). Moje dolegliwości zaczęły się po porodzie i coraz bardziej się nasilają. Byłam u lekarza rodzinnego,zlecił badania krwi i moczu,jutro odbieram wyniki i jestem zapisana na kolejną wizytę.Biorę ketonal forte,żeby jakoś funkcjonować,a nie mam mozliwości przespać bólu,jestem samotną matką. Czy to może być migrena?
  • Biorę Cilest od dwóch lat, a kilka miesięcy temu pojawiły się bóle migrenowe - okropne, trwające dwa, trzy dni, żadne tabletki nie pomagają...Jestem niemal pewna, że to związane z tabsami. Czy zmiana tabletek pomogła Wam w pozbyciu się bólów? Wiem, wiem, ginekolog koniecznie i oczywiście wybieram się do niego, ale dopiero po świętach, na razie fundusze mocno nadszarpnięte przedświąteczną gorączką :). Nie chcę rezygnować z tabletek.
  • Od 3 lat biore pigulki antykoncepcyjne, a od pol roku za kazdym razem gdy mam okres, w drugiem-trzecim dniu meczy mnie tak silny bol glowy i nudnosci ze nie moge sie pozbierac z lozka. Czasem wrecz nie robie 7dniowej przerwy zeby tego bolu uniknac. Nie wiem co sie dzieje, moze to dziedziczne bo moja mama tez cierpi na migreny, ale nie powiazane z miesiaczka. Dodam ze mam 26 lat. Czy ktoras z was tez tak ma? Jak sobie z tym radzicie?
  • Od wczoraj straszliwie boli mnie glowa, tylko z lewej strony, pulsuje, jak leze i sie nie ruszam to powiedzmy, ze jest lepiej. Migreny nie miewalam nigdy, przy schylaniu dodatkowo pulsuje i bardziej boli, niedobrze mi nie jest. Ibuprom/nurofen -200mg. pomaga na 4 godziny... Nie wiem co to jest, nigdy mnie glowa nie bolala az tak, silny bol. Goraczki ani innych objawow nie mam. Zastanawiam sie czy pogoda jest temu winna, strasznie zmienna,jestem niskocisnieniowcem, moze to wszyst...
  • Drogie kobietki Mam takie zapytanie. jaka stosujecie antykoncjepcję przy bólach migrenowych. Wiem że niektóre tabletki mogą nasilać bóle, może macie jakieś doświadczenia, podzielcie się ze mną. mnie lekarz proponuje plastry Evra czy one nie nasilają bólów. Proszę o opinię i radę.
  • migrena(8)

dobry wieczor wszystkim:). mam pytanie. jaki lekarz jest w stanie stwierdzic u pacjenta migrene? neurolog? dziekuje za wszystkie odpowiedzi:). pozdrawiam serdecznie:).
  • Czy ktoras z was ma jakis sprawdzony sposob na wygranie z tym okropnym bolem? U mnie ataki zwalaja mnie z nog na 3 dni (a czasem do 5 nawet)i nic nie pomaga. Staram sie wyczuc diabla dzien wczesniej i wtedy biore tabletke ale na niewiele to sie zdaje. U mnie migrena jest chyba genetyczna, bo ma ja moja mama i mlodsza siostra. Teraz jestem w takiej sytuacji ze nie moge nic brac mocnego bo karmie, ratuje mnie Apap ale i tak przesypiam te dni. Ostatnio przespalam rocznice slubu i nici z wyjscia ...
  • Migrena(4)

Jak się ujawnia i jakie są przyczyny jej powstawania. Bardzo priszę o odpowiedz. Dziękuję.
  • migrena(4)

Mam migreny ogniskowe i biorę yasmin. Antykoncepcję hormonalną stosuję od 3 lat. W tym czasie migreny miałam bardzo rzadko, moze 3 razy. Boje się jednak udaru mózgu. Co robić?
  • Witam. Bralam kiedys Mercilon, zeby zlikwidowac bardzo silne bole brzucha podczas okresu. Z brzuchem przeszlo, ale pojawil sie nowy problem: migreny ktore miewalam dotychczas 2-3 razy w miesiacu staly sie nie do zniesienia. Glowa zaczela bolec mnie 5-8 razy w miesiacu i tak mocno, ze zwykle dwa dni lezalam w lozku nic nie jedzac i nie pijac caly dzien, bo nawet po zwyklej wodzie wymiotowalam. Przestalam brac Mercilon i migreny przeszly, jest o wiele lepiej, bo teraz bardzo rzadko boli ...
  • przez dobre 3 lata, poczatkowo raz na miesiac, pozniej czesciej lapaly mnie migreny = dzien wyciety z zyciorysu. lekarze chcieli mi przepisywac srodki przeciwbolowe, na co nie wyrazalam zgody. kiedys spotkalam znajomego, ktory znal sie na tradycyjnej chinskiej medycynie i zapytal mnie ile plynow na dzien przyjmuje. pilam ponizej 1 L! podpowiedzial zeby wiecej pic. recepta na wyleczenie sie z migreny jest prosta: nalezy zwiekszyc ilosc przyjmowanych plynow na ok 2 Litry (!) na dzien. ja oso...
  • Witajcie. Od ok 1roku mam problem z tragicznymi migrenami -raz,dwa razy w ciagu miesiaca. Oprócz tabletek przeciwbolowych-ibuprom,apap nic nie stosowałam jeszcze. Po ok40 min od wziecia tabl.ciut mi lepiej, ale i tak zle. Moze ktoś z Was ma także ten problem i w jakis sposób sobie z nim radzi? Dzieki.Pozdrawiam.Kasia.
  • Dziewczyny, pomóżcie, a przynajmniej pocieszcie, od 10 lat cierpię na migrenę z aurą - nie, nie, nie na taki ból głowy typu Glubus tylko cholernie bolesne ataki, poprzedzone aurą czyli mroczkami w polu widzenia. Jakoś dawałam sobie z nią radę kiedy migreny dopadały mnie raz na 2,3 mce, ale odkąd urodziłam moją córeczkę, zaczęła się czarna seria. W zeszły czwartek dostałam rano ataku i od tamtej pory dostaję je co drugi dzien. Ledwo zdążę dojśc do siebie (po każdym takim ataku, w czasie ...
  • już nie wiem co mam robić. Kiedyś moje częste i silne bóle głowy zostały przypisane migrenie. Miałam robiony rezonans głowy, eeg i wszystko ok. Mam 27 lat, staramy sie o dziecko, ale jak tu się starać, jak już 3 dzień boli? Prochy nie dzizłają :( może macie jakąś radę?
  • Witam emamy,znacie jakiś skuteczny spsób na migrene.Znowu powróciła,a karmie piersią więc moge łykać tylko paracetamol,ale on mi nie pomaga.
  • Dziewczyny zaraz oszleje, tak strasznie boli mnie głowa w skroniach, że az mi niedobrze. Bolą mnie oczy nos, oszalec można. Była etopiryna (Goździkową to chyba nigdy naprawdę głowa nie bolała), Ibuprom, Apap, Codipar. I od trzech dni do d...y z tym wszystkim. POMOCY!!!
  • Leczę od lat PCO, brałam już różne pigułki, ale genralnie niezbyt dobrze je znoszę (m.in. problemy z krążeniem, grzybice), ostatnio doszły migreny. To znaczy pojawiły się, gdy z Logestu przeszłam na Femoden (miał zapobiec plamieniom). Były bardzo silne, z aurą, raz na tydzień. Byłam wykończona, więc za zgodą lekarza wróciłam do Logestu. I cóż, pojawia się rzadziej, ale jednak. Czy jest pigułka o jeszcze niższej zawartości estrogenów, którą mogłabym wypróbować? Miałyście doświadcze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się