21.05.08, 23:06
dobry wieczor wszystkimsmile. mam pytanie. jaki lekarz jest w stanie stwierdzic u
pacjenta migrene? neurolog? dziekuje za wszystkie odpowiedzismile. pozdrawiam
serdeczniesmile.
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: migrena IP: *.chello.pl 21.05.08, 23:58
      tak wlasnie neurolog
    • Gość: malutka_kropka82 Re: migrena IP: *.chello.pl 21.05.08, 23:58
      Tak, zgadza się, neurolog.
    • felka1949 Re: migrena 22.05.08, 00:35
      test
      • minniemouse Re: migrena 22.05.08, 01:34
        na migrene testu nie ma. stwierdza sie ja na m.inn. drodze
        eliminacji innych schorzen.

Minnie
        • murya Re: migrena 22.05.08, 12:56
          Zgadzam sie w 100%z Minniemouse.Sama mam migrene i zazywam Maxalt.Do
          stwierdzenia diagnozy nie byl potrzebny zaden test.
          • carla.bruni powiedzce jeszcze czy mozna przewidziec atak 24.05.08, 08:48
            migreny? co wtedy robic? czy zbyt duza ilosc snu moze spowodowac atak?
            pozdrawiam serdecznie.
            • goblin.girl Re: powiedzce jeszcze czy mozna przewidziec atak 24.05.08, 09:59
              to już chyba dosc indywidualne, bo każdy może mieć inne czynniki powodujące u
              niego migrenę. U mnie zwykle to była kombinacja czynników: duży stres w pracy =
              dużo roboty, brak czasu na jedzenie = spadek cukru we krwi, spadek ciśnienia,
              czasem faza cyklu. Nie znaczy to, ze za każdym razem, kiedy zafundowałam sobie
              taką jazdę, musiało sie to skończyć migreną, ale było to dosc prawdopodobne smile U
              mnie zaczynala sie lekkim łupaniem w jednej skroni, po tym już wiedzialam, ze za
              kilka godzin będzie kiepsko. Wcześniej nie potrafiłam przewidzieć.
              tak na marginesie, teraz, kiedy jestem w ciazy, nie mam śladu po migrenach -
              juppi! big_grin
              • minniemouse Re: powiedzce jeszcze czy mozna przewidziec atak 25.05.08, 05:30
                tak zbyt dlugi sen jest jednym z najpewniejszych wywolywaczy.
                atak mozna przewidziec jesli sie uwaznie siebie obserwuje. jest
                bardzo wiele symtpomow - zwiastunow, jest prodrom, jest aura
                (aura wystepuje w ok 20% wszystkich migren).

jest forum MIGRENA, na ktore zapraszam. na poczatek przeczytaj ABC.
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
                Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka