mini

(23 wyniki)
  • Witam, mam pytanie do Dziewczyn które używają laktatorów, które polecacie? Ja jestem przed zakupem produktu firmy Medela no i właśnie nie wiem czy oprócz ceny mają jakieś inne istotne różnice laktatory Swing i Mini Electric. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie i podpowiedzi. Dodam, że odciągacza będę używać bardzo często- kilka razy dziennie.
  • Mam od kilku dni to cudo. Postanowiłam kupić, bo Bllanka z powodu refluksu nie przybiera rewelacyjnie na wadze (dobrze, że w ogóle ruszyła z wagą, bo długo stała w miejscu) i dodatkowo trochę ciałka jej nie zaszkodzi. Sciągam pokarm i dwa razy dziennie średnio podaję jej butlą. Ale dziewczyny, te które mają medelę, mam problem - z prawej piersi nie chce mi za nic odciągnąć. Mam tę pierś z definicji mniejszą, a dodatkow Blanka nie jest karmiona klasycznie, tylko trochę w pionie. Jak mocno poko...
  • Mój synek ma skończone 9 m-cy, jest karmiony piersią, dieta roszerzona po 6 m-cu. Z butelki zjada średnio ok. 100 ml mojego mleka jednorazowo, z nowości około pół słoiczka na raz, czyli jakieś 60 ml, kaszki też maksymalnie 70 ml. Po takich ilościach zaciska usta, odpycha rączką, ewidentnie już się najadł. Nawet po przerwie 3-4 godzinnej jest taka samo. Dotychczas karmiłam na żądanie piersią w ciągu dnia i nocy, więc waga szła w górę. Teraz gdy w dzień starałam się dawać głównie sta...
  • Który laktator polecacie? Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma.
  • Czy któraś z eMam używa/używala laktatora bateryjno-sieciowego Medela Mini Electric i mogłaby podzielić się uwagami? Zastanawiam się, czy zwykły laktator mi wystarczy - muszę wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim, na 10 godz/dz, a chcialabym,żeby mój Mikołaj jak najdłużej pił moje mleczko. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdr.
  • dziewczyny, ściągałam pokarm laktatorem takim wypożyczonym, Medeli. kupiłam sobie w końcu swój mini i lipa, nie chce lecieć. ten mały jakoś wolniej pracuje, pewnie to wina tego. sama nie wiem. a może laktator do bani, bo używany kupiłam. a może coś nie tak robię, pomóżcie bo mnie małż zabije, tyle kasy na marne!!
  • Kupiłam ten laktator, dziś go dostałam i niestety jest bardzo głośny, chociaż według opisów miał być cichy. Tu powstaje pytanie do mam, które go używają: tak ma być, czy ten mój egzemplarz jest taki hałaśliwy? Do tej pory wypożyczałam laktator ze szpitala taki z pompką, też z medeli i jest o wiele cichszy niż ten mały nowy :( Nie wiem czy zostawić ten mini czy oddać?
  • Drogie eMamy odciągające mleko medelą mini electric napiszcie mi ile czasu trwa u Was taki "seansik", po ile czasu przeznaczacie na jedną pierś i ile mleka udaje się Wam w ten sposób ściągnąć? I jeszcze czy bolą Was brodawki sutkowe po ściągnięciu? Ja odciągam od 4 mies. i mam właśnie kryzys. Żeby opróżnić piersi na maxa muszę ściągać po ok. 20 min.na jedną( 100 - 120 ml, 150 nad ranem). Strasznie bolą mnie jednak brodawki, są wręcz fioletowe, ostatnio porobiły mi się aż pęcherze ...
  • Na Niemowlu już mi dziewczyny podpowiedziały, że elektryczny. Stawiałam na Medelę Mini, ale właśnie odkryłam Tommee Tippee. Który lepszy? Czy może jakiś inny? Elektrycznych dużo, niektóre bardzo tanie, inne 5-cio krotnie droższe- czym się kierować? Z góry dzięki za odpowiedź.
  • Zastanawiam się nad kupnem elektrycznego laktatora medeli. Do wyboru mam dwa Mini Electric lub Swing. Czy wiecie jakie są różnice między nimi i jaki lepiej wybrać?
  • od 4 dni odciągałam ręcznym lovi mleczko po karmieniu młodego (bo zbyt leniwy jest i się nie najada, no i z techniką jedzenia nie jest najlepiej, do tego laktacja siada... długa historia) około 15 minut z tej "jedzonej" piersi. nie udawało mi się zbyt dużo odciągnąć (10-20m) i ręka mi już siadała, więc zakupiłam medelę mini electric (taką, jakiej używała doradca z poradni laktacyjnej, gdzie wszystko było ok) i coś nie halo z tym laktatorem. używałam dziś pierwszy dzień i za pierwszym r...
  • Mini Electric Plus czy Swing? Musze juz niestety pozegnac sie z moja Symphony, a dziecie wkracza powoli w etap kaszek (i niedlugo do opiekunki, buuuu), wiec musze kupic jakis laktator. I sie zastanawiam nad tymi dwoma. Ma ktos porownanie, ktory bedzie lepszy? MEP jest na dwie piersi, Swing dwufazowy i chyba mocniejszy troche (czy sie myle?). Poradzcie, jak macie porownanie.
  • Od 2 miesięcy odciągam mleko laktatorem ręcznym Avent, 4-5 x dziennie po ok 100-120 ml.Jest to jednak żmudna robota, bo leci mikroskopijnymi strumykami, muszę non stop dosyć silnie uciskać pierś pod różnymi kątami, żeby cokolwiek lecialo.Jako że do wykarmienia mam dwoje bliźniąt-chcialabym pobudzić laktację.Wszelkie polecane na forum sposoby przerobione-bez efektu. Nie mogę ściągać częściej jak co 4 h, bo piersi bardzo bolą, od wielu tygodni mam dużą, niegojącą się rane na broda...
  • Proszę doradźcie mi jakiś laktator elektryczny do częstego i szybkiego ściągania pokarmu.
  • Witam serdecznie:) Ile razy dziennie minimum powinno dostawać 8,5-9 m-czne dziecko pierś? Karmię na żądanie, ale interesuje mnie jakie są te minimalne ilosci. I czy te ilosci liczy sie dobowo? Coreczka je okolo 8 razy na dobę, ale ssie bardzo krotko-1-2 minuty, dluzej jedynie do nocnego snu. Czesto zapija piersia staly posilek-czy to tez liczyc jako karmienie? Ostatnio budzi sie w nocy bardzo czesto i tez ssie bardzo krotko. Zastanawiam sie czy oby te jej mini sesje przy piersi wystarc...
  • bardzo proszę o radę bo nie wiem na który się zdecydować a może aventu ręczny?
  • Zamierzam kupic sobie elektryczny laktator bedzie mi on potrzebny bo niedlugo wracam do pracy i chcialabym sciagac mleczko dla mojego synusia na rynku jest ich spora masa przegladalam ale nie potrafie sama zdecydowac. Z jakiej firmy bylby najlepszy prosze o porade opiszcie tez jak one dzialaja czy jestescie zadowolone . Z gory dziekuje i pozdrawiam
  • jaki laktator najlepszy?mam problem z karmieniem małego, do tej pory miałam reczny na strzykawke, ale duzo roboty przy nim, moze elektryczny? pomocy?
  • jakie modele z tych dostępnych na rynku no i nie po 3 tyś zł ;-) są najlepsze pod kątem skuteczności, szybkości, siły ssącej itp Czy któraś mama używała moze Aventu isis z Elektrycznym modułem ?
  • Witam. Wczoraj lekarz przepisał mi Microgynon pomimo tego,że powiedziałam mu iz karmie jeszcze w nocy piersią. Mój synek ma skończone 7 miesięcy i lekarz poszukawszy w jakiejs książce stwierdził,że nie ma przeciwskazań. Czy faktycznie? Brać? Czy nie zaszkodze małemu? Dodam,że własnie dostałam pierwsza @ od porodu i łyknełam jedna tabletkę,ale jesli moge zaszkodzic małemu to może lepiej zrezygnować? sama nie wiem co robić.A ulotkę mam tylko angielską więc niezbyt mi pomogło przec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się