Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      minister

minister

(19 wyników)
    • no to ciekawe jak za rok bedzie wygladac maturka<lol> ciekawe co sie zmieni w szkolnictwie :D
    • To sie dokładnie sprawdziło !!!!!!!!!
    • Przeczytajcie sobie zapis czatu z ministerem edukacji. czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=2145
    • j.w.
    • to was powinno zainteresować: < scholaris.pl/Portal? refId=2YQ033F3H55X4Q8PK13XK2D4>
    • Sz.P. Sawicki ocenił w telewizji "nową maturę" na 5-. Aż mi się śmiać zachciało, kiedy stwierdził, że były drobne niedociągnięcia. Heh chyba tylko maturzyści wiedzą dokładnie, jak bardzo "drobne" one były! A pana ministra zachęcam do ponownego zdawania matury, tym razem w nowym systemie. (Szkoda, że nie sprawdzał funkcjonalności swojego "dziecka" razem z nami)!
    • chce zmienić kanon lektur licealisty! chce usuniąć z listy takich autorów jak np. Goethe, Joseph Conrad czy Witold Gombrowicz. och! teraz no tu nowi maturzyści, beda sobie radzioć z Panem Giertychem. (i jego pomysłami) my możemy im życzyć tylko POWODZENIA!
    • Bez komentarza ... po prostu to jest już kpina z Ministerstwa Edukacji :/
    • wiadomosci.onet.pl/1835952,11,item.html www.rmf.fm/fakty/?id=144230 co wy na to? jestem w 2 klasie dwujęzycznej, musimy temu przeciwdziałać!!!!!!!!!
    • Hej WOSowcy! wqłaśnie rozwiązuję kolejną stertę zadań z WOsu i jakoś nie daję już sobie sama rady! -proszę pomóżcie mi- -widzialam, że jest tu na forum masa ludzi którzy pozdobywali z WOSu teraz po 90% -pomóżcie koleżance!!!!!!1 -plliiiiissssss słuchajcie co to jest: 1. upoważnienie premiera lub ministra do wydania rozporządzenia uszczegółowiącego przepis ustawy??????........... 2. umowy zawierane z dużymi firmami z którymi nie negocjuje się ich treści, tylko do nich przys...
    • no wlasnie u nas w Oxfordzie to nie do pomyslenia zeby takie niedociagniecia byly na jakimkolwiek egazaminie - np. co do kalkulatorow to kazdy student wybiera sobie 10 dzialan jakie chce miec na umieszczone w pamieci, a w Polsce daja Wam jakies wytyczne ale i tak nikt nie wie o co chodzi, albo inna sprawa - u nas matura zarabia na siebie z zyskiem (sprzedaz gadzetow maturalnych, takze sprzedaz pytan) A wPolsce? prosze bardzo kilkadziesiat niepotrzebnie wydanych milionow zlotych to bard...
    • o jeee!
    • słuchajcie, nie możemy pozwolić, żeby zmiany zapowiadane na ten rok weszły w życie. Nie wiem jak Wy, ale ja przez cały ubiegły rok na lekcjach historii sprawdziany miałam przeprowadzane w formie testów i DO NICH SIĘ PRZYGOTOWYWAŁAM!!! a tu nagle wyskakują z takim czymś, jakbyśmy się do matury tylko rok przygotowywali!!ja rozumiem, że zmiany są potrzebne, ale zapowiadane z jakimś rozsądnym wyprzedzeniem. W związku z tym apeluję do wszystkich, abyscie próbowali wysyłać do CKE albo ...
    • Może będziecie uważać, że mam dziwne myśli, ale siedząc na egzaminie z polaka i czytając tekst "O obywatelstwie" miałem wrażenie, że jest to rodzaj jakiejś propagandy, której jesteśmy nieświadomie poddani. Miałem wrażenie, że pan G. chce nam wpoić różne hasła, np: "Musimy żyć wspólnie", "Razem będziemy bezpieczni" itp. To samo zauważyłem wczoraj na geografii przy zadaniu: Wypisz korzyści powstania Elektrowni Atomowych. Poprzez to pytanie wpajamy sobie, że takie elektrownie są korz...
    • Napisałam na deklaracji polski podstawowy i teraz żałuję. Co prawda na studia (italianistyka na UW)wymagany jest podstawowy albo rozszwrzony ale przy dziesięciu osobach na miejsce podstawa pewnie nie wystarczy. Jak myślicie,lepiej zdać dobrze podstawę czy baardzo przeciętnie rozszerzenie?
    • ludzie!!!! gorący apel do wszystkich maturzystów w całej Polsce!!! Nie pozwolmy (a przynajmniej wyrażmy swoją dezaprobatę) na totalitarne rządy ministra Giertycha nieliczącego się absolutnie ze społeczeństwem. To człowiek który uprawia jakąś samowolę i nie zważa absolutnie na opinie środowisk naukowych(nie mówiąc już o opiniach uczniów- nazywanych agresywnymi pedałami gdy tylko protestują) niepopierających jego paranoicznych decyzji!!! A MATURZYŚCI ROCZNIKA `88 SĄ OFIARAMI TEGO C...
    • wystawil sobie 5- cwaniaczek czyli ze nowa matura i cala jej organizacja jest wg prawie idealna hahaha stary ja ci mowie ze sie mylisz
    • Ludzie, niech mi ktoś wyjaśni odpowiedz do pytania 8e: Rada Ministrów może zostać odwołana przez prezydenta na skutek nieuchwalenia wotum zaufania przez Sejm. - WEDŁUG MNIE TO JEST PRAWDA, ale dlaczego w kluczu jest FAŁSZ ? PROSZĘ O KOMENTARZ.
    • hej, czy ogłoszono już gdzieś wysokość opłaty tekrutacyjnej?? Sprawdzm na stronach uczelni i nie mogę jakoś uwierzyć w to, że jeszcze jej nie ustalili! Przecież to jest kpina! Uczelnie przesuwaja terminy rozpoczęcia ERK bo cholerna komisja nie ustaliła wysokości opłaty :/ paranoja! A może się mylę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się