mity

(16 wyników)
  • Do wszystkich zainteresownych w temacie przed różnymi zabiegami typu wymrażanie, wypalanie itp. oraz do tych w trakcie leczenia. Przeczytajcie zanim co-kolwiek postanowicie. Wpiszcie w wyszukiwarce google: nadżerka mity i legendy. Bardzo obszernie i ciekawie napisany artykuł.
  • Po porodzie moj ginekolog stwierdzil poprzez badanie na samolociku ze mam nadzerke bardzo malutka i nie trzeba z nia nic robic, od tamtego czasu minol rok i nadzerka bardzo sie powiekszyla i ginekolog chce ja wymrozic, robiac jeszcze przedtem cytologie, dodam ze po porodzie ciagle mam nawracajace infekcje pochwy ale ginek nic nie badal tylko ciagle przepisywal inne leki ktore i tak nic nie pomogly, ostatnio stwierdzil ze moze to przez nadzerke i ze sie zobaczy po zamrazaniu. Tym...
  • Dlaczego nie ma ani słowa o aktywności fizycznej? ja jem często, dużo i kalorycznie, przy aktywnym trybie życia - dość intensywny sport co drugi dzień, jest to dla mnie konieczność, inaczej tracę kilogramy. Fakt, zazwyczaj nie jem słodyczy ani nie słodzę, alkoholu za często ani za dużo nie piję, ale zdarza się że 200 g czekolady, lub pół dużego słoika nutelli padnie ofiarą mojego apetytu. Ruch, dużo i intensywnie - to powinien być jeden z gównych elementów diety dla osób, które ni...
  • "Nie należy także pić podczas ćwiczeń, a raczej po ich zakończeniu" - to dziewiętnastowieczne podejście! Oczywiście, że nie należy się pompować hektolitrami wody, jednak ważniejsze jest to, by podczas ćwiczeń trzeba uzupełniać niedobory wody (i elektrolitów, pijąc napoje izotoniczne lub choćby wodę mineralną), żeby nie wykończyć serca. Wskutek utraty wody krew zwyczajnie gęstnieje, przez co trudniej jest ją sercu pompować, może też wystąpić miejscowe niedotlenienie komórek i zapaść.
  • ------------------------------------------------------------------------------ -- czy to jest prawda czy tylko mit, ze niektórzy męzczyźni maja pewna ilosc nasienia w śluzie?? od tygodnia spóznia mi sie okres, tylko raz od czasu ostatniej miesiaczki kochalismy sie bez prezerwatywy(i to tylko na chwile) na dodatek bylam tuz po okresie(1 dzien góra dwa), ostatnio mialam równiez duzo stesów jestem w klasie maturalnej, bardzo duzo stresów, moze to jest przyczyna opóznienia miesiaczki?...
  • Dlaczego wciaz wszyscy skupiaja sie na wartosci kalorycznej produktow? Ona naprawde nie ma znaczenia, bo najczesniej produkty typu light, ktore maja niby mniej kalorii, zawieraja mnostwo innych szkodliwych skladnikow, a dodatkowo sa to zwykle produkty o obnizonej zawartosci tluszczu, jendak zawierajace cukier, ktory ma o wiele wiekszy wplyw na wage... W ciagu ostatnich ostatnich kilkudziesieciu lat dzienne spozycie kalorii spadlo o kilkadziesiat procent, a ilosc ludzi otylych jednoczesnie wzr...
  • jakkolwiek zwał czy rota czy jelitówką czy grypą żołądkową jest kilka teorii jak sobie ulżyć. Czy jest kto jest pewny na stówkę że działają czy są to przypuszczenia. Kto przeżył wie że z tym jak z jajkiem. Działa? - odgazowana coca cola - banany - dietne rzeczy typu sucharki, biszkopty,paluszki to wiem - aviomarin na mdłości - czopiki vomitusheel na wymioty= Czy lepiej jak z nas szybko wirus wyleci, możliwymi otworami i nie brać czopków ani innych tabletek przeciwbiegunkowych konkr...
  • Teoretycznie norma to (ok) od 0.27 do 4.200 Teraz pytanie, czy to prawda, że jak się ma TSH powyżej 2 to jest duże ryzyko poronienia???? Ja mam 2.66 niedługo zaczynamy na dobre starania, innych hormonów jeszcze nie badałam - czekam na odpowiedni dzień cyklu (jak bede maila komplet to pojde do lekarza z nimi), ale na coś takiego natknęłam się na innym forum i jestem przerażona...:( Ktoś coś wie na ten temat???
  • Mam takie pytanie, bo wiele razy o tym słyszałam: czy jeśli kot od jakiegoś czasu z uporem maniaka wspina się na mnie w trakcie nocy i uparcie chce spać na mnie, na moim boku, plecach, czy klatce piersiowej, czy oznacza to, że mogę być chora? zaznaczam, że nie prowadzę zbyt zdrowego trybu życia, papierosy, mało snu, dużo stresu.... Ile jest prawdy w powiedzeniu, że kota "ciągnie" do ludzi, którym coś dolega???
  • minęło 7 tyg od porodu, w piętym tygodniu skończyło mi się krwawienie i było wszystko ok,a dzisiaj znowu zaczęłam krwawić, co to takiego?czy mam dzonić do lekarza?chyba czas oczyszczania się zakończył więc co to może być,?chyba nie okres?karmię piersią dzięki za odpowiedzi
  • Skonczylam kuracje penicyliną.Strasznie swedzi mnie teraz ale nie zauwazylam serowatych uplawów jak przy zwyklym ataku grzybicy po antybiotykach.Swezdi mnie bardziej wejscie do cewki moczowej ale wejscie do pochwy tez.Czym sie ratowac? czy mit z jogurtem naturalny to prawda? czy kupic tylko krem czy krem wraz czopkami? co radzicie? musze sie jakos sama poratowac teraz niestety zanim dojdzie do wizyty u lekarza to sie zadrapie ...
  • Hej dziewczyny, mam pytanko : jak to jest z chodzeniem do łaźni parowej/sauny jak się ma miesiączkę? Czy można? Czy w ogóle się nie powinno? Czy można, ale krócej, na np 2-3 minutki? A może trzeba sobie tylko odpuścić w 1, 2 dzień kiedy to krwawienie jest obfite? Proszę o jakieś wskazówki, najlepiej szybciutko :-) Ja osobiście chodzę teraz 2 razy dziennie do łaźni ( gorąca para, dużo wilgotność, temp 50 stopni) z inhalacjami na drogi oddechowe ( lecze oskrzela i zatoki) i mnie...
  • Jestem w 15 tygodniu ciazy. Przed ciaza palilam ponad paczke dziennie. Ograniczylam palenie. Pale roznie. Czasem 10 sztuk, czasem 2 czasem ponad 10. Od poczatku, kiedy dowiedzialam sie o ciazy, postanowilam natychmiastowo rzucic palenie, ale znajoma z przerazeniem poinformowala mnie, ze rzucenie teraz palenia moze spowodowac ...utrate dziecka, bo dziecko przywyklo juz do nikotyny i odstawienie jej moze byc duzo gorsze niz samo palenie... Inne natomiast znajome przedstawialy apokal...
  • mam pytanko odnosnie boli miesiaczkowych, bo slyszalam od kogos ze dobrze jak przy okresie boli brzuch...i ze to lepiej pozniej przy porodzie,natomiast ja prawie wogole nie odczuwam bolu tylko moze z samego rana przez 2 godz, pierwszego dnia, czy wiecie cos na ten temat?
  • zamierzam od maja zaczac starania o dzidzie dzis bylam u dermatologa i przepisal mi plyn Davercin i zel Isotrexin, w necie wyczytalam taka informacje o tym drugim:" Kategoria X. Izotretynoina przenika przez łożysko i do pokarmu kobiecego. Działa teratogennie, może wywołać zaburzenia rozwojowe płodu. Nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Kobiety w wieku rozrodczym muszą stosować skuteczną metodę antykoncepcji przez 1 mies. przed rozpoczęciem leczenia, podczas leczenia i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się