Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      mity

mity

(6 wyników)
    • Trochę tego da się uzbierać, takich mitów i półprawd, a nawet nieprawd na temat choroby Hashimoto, objawów, badania i leczenia. Zaczynam :) 1) slyszalam ze te tabletki co sie bierze na to moga powodowac ze sie tyje MIT!!! Syntetyczny hormon tarczycowy (tyroksyna czyli T4) nie powoduje tycia, a wręcz przeciwnie, przyspiesza metabolizm zaburzony przy niedoczynności czyli przy braku tegoż hormonu. Po wdrożeniu suplementacji hormonem tarczycowym (Euthyrox, Letrox itp) na ogół waga się obn...
    • Mieszkam w niemczech i walcze z hashi od roku .jestem w grupie samopomocy dla chorych na hashimoto.dla nas ksiazka leben mit hshimoto jest jak biblia a jej wydawca jak bog.udr heufelder wlasnie leczy sie wiele osob z naszej grupy.moge wiele pomoc.piszcie
    • Przepraszam, że ponownie o tym samym, ale w już istniejących wątkach najświeższy na ten temat był z 2006 roku chyba. Dopiero zdiagnozowano u mnie hashimoto, a ja lubię wiedzieć, z czym mam do czynienia. Niestety mało jest informacji na ten temat… poza oczywiście świetnymi radami ludzi z forum, które naprawdę bardzo mi pomogły. Czytałam, że kilka osób kiedyś chciało się podjąć tłumaczenia książki „leben mit hashimoto” ale nie wiem czy coś z tego wyszło… je...
    • Rostedo, Często powołujesz się na tą pozycję. Z tego, co wyczytałam w archiwum rozumiem, że książka nie była tłumaczona na polski. Stąd pytanie/prośba - czy Ty dysponujesz może tłumaczeniem całej książki/fragmentów i mogłabyś je udostępnić/odsprzedać ? Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię tym pytaniem.
    • Witajcie po bardzo długiej nieobecności. Długo oczekiwana przetłumaczona książka bedzie dostępna na przełomie XII i I tego roku. Zamówienia można składać na stronie www.hashimoto.pl Pozdrawiam Bunchy2
    • Niemiecki to dla mnie koszmar, ale pewnie wiele z was zna ten jezyk więc zobaczcie co to za książka i opinie. Jestem bardzo ciekawa. www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3886038378/302-9195006-7496030Paula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się