Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      mleczaki

mleczaki

(4 wyniki)
    • Moja górna trójka to ząbek mleczny,nie ma zawiązków stałego.Planóję zalożyc aparat stały,czy będzie wyrwana,i co wtedy -koronka?Mam 27 lat i nie wyobrażam sobie "chodzenia" bez ząbka.Bardzo proszę o odpowiedz.
    • Moja córka ma 6lat.Dolne jedynki zaczeły już wychodzic a mleczaki jeszcze są. kiedy pierwsza sie pojawiła byłam u stomatologa usunięto mleczaka 1i2 teraz koleina już się zaczeła wyżynać ponownie usunięto jaj mleczaka tym razem tylko 1 są to dolne zęby. Boję się czy 2 stała będzie miała miejsce bo jedynki stałe są szerokie. Jeszcze mama pytanie czy to już czas pójścia do ort. Pozdr Aga
    • Czy może ktoś z Was ma taki problem jak brak zawiązek 2 zębów? A do tego próbuje zrobic cos z tym z pomocą ortodoncji?
    • czy taki zabek moze sie okazac rownie wytrzymaly jak drugi, a moze nie trwa to dlugo? mam aparat (i 20 lat)i nie wiem czy wyrwac mleczna 2 (nie mam normalnych 2-ojek w ogole:( ale z drugiej strony, jaki to mialoby wplyw na zgryz?? Boje sie, ze moze mi sie radykalnie zmniejszyc, a co za tym idzie moj usmiech bedzie po prostu smiesznie zalosny. Czy moje podejrzenia sa sluszne??Moze sie tak stac?? Z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedz:) pozdro
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się