Dodaj do ulubionych

APARAT ORTODONTYCZNY MFS

17.11.19, 19:21
Witam wszystkich,
Kochani potrzebuję porady bo stoję przed wyborem aparatu. Kilka dni temu byłam na wizycie u swojej ortodontki i zaproponowała mi aparat stały MFS, powiedziała mi, że jest bardzo dokładny i że wyleczy moją wadę szybko bo zrobi sobie obliczenia jak zęby będą ustawione na koniec leczenia.
Czy ktoś z Was słyszał o tej metodzie bądź nosił taki aparat?
Napiszcie swoje opinie i doświadczenia.
Będę wdzięczna za każdą wypowiedź.
Obserwuj wątek
    • orchidea32 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 17.11.19, 20:02
      Witam
      tak ja nosze , mam juz dwa miesiące , bylam na pierwszej wizycie po założeniu i planowanie jest zdejmowanie za 4 miesiące .Nie mam dużej wady tylko wypchane siekacze do przodu i tez mi ortodontka powiedziała , ze trzeba tylko zmienić kąt siekaczy o 4 stopnie i , ze zajmie to około pol roku .Dol moim zdaniem jest juz prosty i polecam bo jest ładny w porównaniu z tym co ma kolezanka a tez ma niby estetyczny
      • olaaleksandra87 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 18.11.19, 19:59
        orchidea32 - a czy mogłabyś przesłać zdjęcia jak to wygląda?
        • orchidea32 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 21.11.19, 19:06
          oto zdjecia
          • olaaleksandra87 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 22.11.19, 11:33
            Aparat piękny ale Ty to masz ładne zęby, takie duże, bo ja mam bardzo pościerane bo strasznie zaciskam w nocy sad
            • orchidea32 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 22.11.19, 22:28
              Ja też miałam pościerane od stresów i zaciskania, bardziej dolne siekacze. Przy zakładaniu aparatu moja ortodontka nadlała mi te braki na brzegach siecznych i na noc dała mi taki Stymulator do Deprogramowania zgryzu i rozluźnienia mięśni.
              • olaaleksandra87 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 23.11.19, 20:14
                A co to jest? Pierwsze słyszę.
                • orchidea32 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 25.11.19, 16:39
                  Miło się z Tobą pisze, więc przesyłam zdjęcia, jedno ze stymulatorem a drugie z dolnymi brzegami siecznymi smile
    • ewa.rudyk Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 02.12.19, 22:29
      Mogę się wypowiedzieć w tym temacie, bo jestem już po leczeniu tym aparatem i polecam. Nikt się nie chciał podjąć mojego leczenia, bo wszędzie traktowano mnie na zasadzie, że się nie znam, a wypytuję. Nie miałam krzywych zębów ale mój Zgryz się zmienił i zagryzalam górnymi zębami na brzegi sieczne dolnych zębów. Ponadto miałam je coraz krótsze, górny kiel lewy zagryzal tak głęboko w dolne zęby że coraz mocniej odsłaniał mi się korzeń w dolnych zębach po jednej stronie. Dentysta, który mnie prowadził wykonał mi szyny które przegryzałam i wystarczały mi na około 6 miesięcy. Ponadto problem zaciskania zębów w nocy uspokajał się tylko na początku. W końcu mój dentysta stwierdził że muszę się leczyć ortodontycznie . Byłam w pięciu gabinetach - po wysłuchaniu mojej historii docelowo nikt nie chciał się podjąć leczenia. W końcu trafiłam na taki gabinet gdzie mnie wysłuchali ze zrozumieniem i zaproponowano mi leczenie tym systemem MFS ponieważ jest precyzyjny a potrzebne były niewielkie zmiany ustawienia pomiędzy zebami z przodu górnymi i dolnymi tak aby nie zagryzały na siebie.
      • olaaleksandra87 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 04.12.19, 16:03
        Witam,
        Oooo, to brzmi bardzo obiecująco, ja tak mocno zagryzam nocami, że póżniej całymi dniami czuję się mało wypoczęta i często boli mnie przez to głowa. Całe szczęście już jestem umówiona na zakładanie aparatu. Czy mogłabyś się pochwalić jakąś fotką?
        Pozdrawiam
        • ewa.rudyk Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 04.12.19, 18:12
          Tak wyglądam obecnie po leczeniu. Miałam odbudowane praktycznie wszystkie zęby, które były pościerane, wymagał tego również plan leczenia. Zakładam teraz na noc płytki retencyjne i tak trzy razy w tygodniu dodatkowo stymulatorek relaksacyjny MFS. Dzięki niemu nie zaciskam zębów, mięśnie się relaksują. Zakładam go też jak mam gorszy, stresujący dzień.
          • olaaleksandra87 Re: APARAT ORTODONTYCZNY MFS 08.12.19, 15:00
            No zęby masz naprawdę piękne, jak z Hollywood smile A masz może zdjęcie przed? Pytam bo jak patrzę teraz na swoje to wpadam w panikę jak u mnie uda się zmienić "uśmiech"...bo zęby pościerane do granic możliwości, każdy w swoją stronę przez co i zgryz niewłaściwy, aj jednym słowem "jesień średniowiecza"... sad

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka