Dodaj do ulubionych

Babczyński NIE POLECAM! tego dentysty

31.08.19, 18:21
Tej Mojej opinii nie chce umieścić sobie ten doktorek od siedmiu boleści na stronie Znany lekarz. Trochę to nieuczciwe prawda ?

Pacjentów traktuje przedmiotowo, jak towar do obróbki. Jest złośliwy i chamski a w dodatku kombinator i cwaniak. Sprawia tylko dobre wrażenie. Spróbujcie mu tylko zwrócić o coś uwagę.. ujawni wtedy całą paletę swojej "normalności". Z etyką i ogładą minął się totalnie. Pozytywne opinie tworzą sami sobie a negatywne cały czas " czyszczą" z internetu.

Na rozmowie konsultacyjnej minął się całkowicie z prawdą i nie jestem jedyną osobą która to pisze o nim. Przystał na moje warunki leczenia, tylko po to by pacjent mu nie uciekł a potem robił i tak po swojemu. Planu leczenia nawet nie sporządził. Nic nie wytłumaczył kompletnie. Leczył na tak zwanego 'czuja'. Zarekomendował mi aparat Damona, by leczyć nim tylnozgryz.... który był u mnie w normie ! kto z was leczyłby coś co jest w normie i to najdroższym aparatem z oferty? Naciągnął mnie zwyczajnie na zakup czegoś co nie było mi potrzebne. Nie powiedział mi tego przed leczeniem. Bo po co???? pacjenci srają przecież forsą. Moje potrzeby były inne i zostały zakomunikowane wprost. Wystarczył by do tego zwykły aparat. Typowy materialista.

Po postawieniu tej diagnozy powiedział,( kłamliwie) że leczenie tym aparatem trwać będzie u niego do 1,5 roku, ( typowy chwyt marketingowy) a nie dawał rady przez 4 lata wyprostować moich dosłownie kilku stłoczonych zębów... leczenie miało być bezekstrakcyjne, ( to był mój warunek) a okazało się z wyrywaniem zęba, na którego mam wciąż miejsce w łuku. Poszedł na łatwiznę. Wyrwanie zęba nic nie zmieniło. Asymetrie jedynek mam dalej.

Opisuje siebie jako perfekcjonistę, absolutnie się z tym nie zgadzam. Łuk górny podczas leczenia nachodził mi kilka razy na dolny tak, że niszczone zostały moje zęby przedtrzonowe, spowodował u mnie próchnicę, i to nie jedną bo nawet nie potrafi robić przeglądów zębów narażając pacjentów, na znaczne ubytki w uzębieniu.

Ceny zmieniały się przed zapłatą, stosuje perswazję na zakup jakiś dodatkowych usług zupełnie niepotrzebnych ( radzę się nie zgadzać). Sprawiał tylko pozytywne wrażenie, na wizytach radzę być ostrożnym bo robi rzeczy których się wypiera. Na wizyty z własnymi dziećmi radzę wam zawsze wchodzić do jego gabinetu! niezależnie od wieku dziecka, dla ich własnego bezpieczeństwa. Nie czekać w poczekalni. On o niczym nie informuje, po prostu coś robi, a potem się wypiera prześmiewczo w 4 oczy.

Odradzam, nie ma nawet kilkuletniej specjalizacji z ortodoncji, jedyne co mu dobrze wychodzi to przedlużanie leczenia w nieskończoność i kombinatorstwo.
Obserwuj wątek
    • janusz212 Re: Babczyński NIE POLECAM! tego dentysty 16.11.19, 17:00
      Dobre właśnie napisałem posta o nim, nie polecam również, jedyne co chyba potrafi robić dobrze to liczyć kasę , przedłużać leczenie i naciągać na dodatkowe usługi. Niemiło wspominam te pięć lat u niego. Wada mi się cofnęła i to moja wina była, on właśnie taki jest że odwraca wszystko do góry nogami, pacjent nigdy nie ma racji tylko on. Raz mi nawet łapy wepchnął do ust bez rękawiczek straszne, strasznie drogo tam też. Jak przeliczyłem koszty to zapłaciłem mu z ok. 5 tys. więcej niż pewnej pani. Ni e byłem zadowolony z leczenia u niego ale niestety nie szło zmienić już w trakcie. Strasznie brutalnie te zęby przesuwa, miałem poranione co rusz wnętrza policzek bo drutem mi gdzieś potarł przez nieuwagę. Krew lała się strumieniami dosłownie. Leczenie u niego kojarzę ze smakiem krwi. nawet do dziś swoją ulubioną koszulkę mam upaćkaną kroplami swej krwi.
    • janusz212 Re: Babczyński NIE POLECAM! tego dentysty 16.11.19, 17:09
      No bo do leczenia ortodontycznego trzeba szukać lekarza, co przed nazwiskiem ma LEKARZ SPECJALISTA ORTODONTA ( tacy wtedy ukończyli kierunek studiów medycznych tylko i wyłącznie z ortodoncji i mają wiedzą większą rzecz jasna od takiego zwykłego dentysty) a nie należy szukać lekarza dentysty który pisze sam o sobie, że specjalizuje się w ortodoncji. To jest wprowadzanie w błąd konsumenta. Nawet ten dr Łukasz Babczyński o sobie sam pisze, że specjalizuje się w ortodoncji i wprowadza tym ludzi w błąd. Mnie to sformułowanie u niego na pierwszej stronie Codziennej Stomatologii wprowadziło właśnie w błąd, dopiero po pół roku dotarło do mnie, że to nie specjalista ortodonta, trzeba patrzeć dokładnie bo zęby są pod lepszą opieką gdy lekarz jest specjalistą. Specjalistów szanuję za wiedzę.
    • napoleonkaa Re: Babczyński NIE POLECAM! tego dentysty 16.11.19, 18:32
      Właśnie się natknęłam na jego konto na stronie Google, zobaczcie jak nagania ludzi do pisania sobie pozytywnych opinii, normalnie aż żałośnie śmieszni są teraz przez to dla mnie, co godzinę od wczoraj piszą sami sobie na pięć gwiazdek opinie a te negatywne znikają. Normalnie chyba startery pójdą w sklepie wszystkie do końca miesiąca ;D Wcale ROZUMNI pacjenci nie zobaczą, że to naganicze i założyciele nowych seryjnych kont. I jak tu iść do takiego na leczenie? jak każda opinia na jedno kopyto pisana? Ciekawe i le im płaci za to ? haha pewnie po cukierku daje by się zęby po drodze do niego popsuły haha
    • smerfmaruda123 Re: Babczyński NIE POLECAM! tego dentysty 06.11.23, 12:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,23692,167835867,167835867,Nie_polecam_dr_L_Babczynski_ortodonta_Myslowice.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka