moskwa

(11 wyników)
  • Przeszukuje forum, wraz z jego archiwum... ale wszystkie wątki 'wschodnie' szybko się urywają... Dawno też powstały... Może w ramach odświeżenia... Ktoś nowy przybył do Moskwy? :-)
  • Szukam mam mieszkajacych w Moskwie.Ja jestem tu od miesiaca i nie spotkalam jeszcze zadnej Polki.Jestescie?
  • Prawdopodobnie od połowy czerwca będę mieszkała w Moskwie. Czy w Moskwie są przedszkola? Czy do "państwowych" można zapisać dziecko? Ile jest dzieci w grupie i jaka opieka? A jak to wygląda z prywatnymi? Słyszałam że 500$ miesięcznie...
  • Czy jest wśród Was może jakas mama, którą los rzucił do Moskwy? Marta
  • Dziewczyny, czy ktoras moze to przezyla? Jakie mozliwosci? Prywatne kliniki? A moze bezpieczniej w panstwowym szpitalu, tylko jakie sa warunki? Moj maz dostal wlasnie propozycje objecia tam stanowiska a ja mam termin na wrzesien. W tej chwili mieszkamy w CH i nie ukrywam, ze wolalabym rodzic tutaj. Przy pierwszym porodzie bylam bardzo zadowolona i nie balam sie o to co bedzie jak sie zaczna komplikacje. Nie wiem co robic. Mam wlasciwie 3 opcje: zostac i rodzic sama w CH, jechac...
  • Podpowiedzcie proszę jaki jest status mamy Polki w Rosji, musze dać zaświadczenie do pracy męża że nie pracuję, aby otrzymać pieniądze za urodzenie dziecka - a ja nie wiem skąd je wziąć??? Nie pracuję,jestem na biznes-wizie, jeszcze nie mam stałego pobytu. Nigdzie!!! nie znalazłam regulacji prawnychna ten temat. W ogóle niewiele znalazłam publikacji na temat prawnego pobytu obcokrajowców w Rosji (poza pozwoleniami na pracę) Proszę jesli ktoś coś wie - pomóżcie!
  • Chcialam sie dowiedziec jak Wam sie zyje i czy jestescie zadowolone? Pozdrawiam
  • Błagam Was - szukam kogoś bliskiego i starszego (nie mam innej możliwości). To mężczyzna około 90 lat. Wiem, że mieszka w tej miejscowości. Gyby ktoś kto też tam mieszka zaglądał tu, gdyby ktoś mieszkał niedaleko i chciałby mi pomóc, gdyby... Bardzo mi zależy. BARDZO. BŁAGAM i DZIĘKUJĘ. Zaglądam do Internetu codziennie wieczorem.
  • za kilka tygodni lecimy z rodzinka do moskwy na conajmniej 2 lata.Mamy ponad 2 letnego synka i chce go poslac tam po przedszkola,nieststy nie ma w moskwie polskich przedszkoli wiec pojdzie do rosyjskiego.I mam dylemat jak to bedzie,ledwo co zaczyna mowic po polsku a tam bedzie z rosyjkimi paniami i dziecmi.mial ktos podobna sytaucje?jak dziecko to "wytrzymuje"jak daje sobie rade w tak nowym srodowisku?A tak przy okazji moze sa tu na forum jakies mamy z moswy?bo mam duzo pytan....;)
  • Witajcie! Wszyscy gdzieś na zachodzie a nam się szykuje wyjazd do Rosji. Odezwijcie się, ja nic w sumie nie wiem o Rosji a mamy dwójkę dzieci. Pozdrawiam Mika
  • Jadę tam, gdzie ciemno, zimno, i do domu cholernie daleko. Inna kultura, inny kraj, inny język (no dobra, te trzy elementy znam), zupełnie inna praca, coś, czego w życiu nie robiłam. No i zabieram ze sobą czterolatkę, która zostawia wiernych przyjaciół, znane podwórko, ukochane przedszkole, ulubione koty i mniej ulubionego tatusia (dojedzie w innym, bliżej nieokreślonym, terminie) i trafia zupełnie na głęboką wodę. No i dotychczas była w przedszkolu 6-7 godzin, a teraz będzie 9. I n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się