moskwa

(9 wyników)
  • [b]nasz ulubieniec pan Vaclav Klaus znowu w Moskwie z "braterską wizytą" [/b] "Przebywający z wizytą w Moskwie prezydent Czech dał do zrozumienia, że w najbliższych dniach nie podpisze traktatu z Lizbony. Vaclav Klaus powiedział, że w sprawie Traktatu poświęcono znaczną część rozmów z prezydentem Dmitrijem Miedwiediewem." http://www.polskieradio.pl/iar/wiadomosci/artykul117076.html [b] tu Klaus z przyjacielem Miedwiediewem:[/b] http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/klaus-v-moskve...
  • było za czasów ZSRR. W ZSRR była swojego rodzaju "demokracja", która polegała na tym że w ZSRR Rosjanie byli w najwyższych gremiach ZAWSZE WIEKSZOSCIA, bo staystycznie pod wzgledem liczebosci ludnosci byli też wiekszością. Tą "demokratyczną" metodą że Rosjanie ZAWSZE BYLI WIĘKSZOSCIĄ to też ZAWSZE przegłosowali WSZYSTKE DETYZJE na kożyść Rosjan i Rosji i tak własnie WZBOGACIŁA sie Rosja i Rosjanie KOSZTEM pozostałych mniejszości w byłym ZSRR. Bruksela to niemiecko-francuski ...
  • Pare miesiecy temu obchodzilismy uroczystosc rozszerzenia Uladu NATO o nastepne demokratyczne kraje, pragnace sie schronic pod parasolem Amerykanskiej potegi. W odroznieniu do sabatu despotow jakim jest ONZ, z prawem weta czerwonych Chin znanych z masakr podbitych Tybetanczykow, NATO zawsze stanowilo ostoje demokratycznych wartosci. Oczywiscie sily zbrojne Estonii, Lotwy czy Bulgarii a nawet III RP nie beda decydujace w ochronie naszej suwerennosci. To potega supermocarstwa jakim...
  • Villepin , jak i jego przyjaciel Joshka znalazł się w wyjątkowo dyskomfortowej sytuacji. No cóż, tym razem możemy siedzieć cicho. Patrzmy co się dzieje...francuskie pudelki i niemieckie mopsy w tańcu rosyjskim miszką.
  • głupie te ruskie
  • Nie chcę do unii!!! I już . Nie chcę tych zaj... dopłat , biurokracji, "inwestycji dających miejsca pracy"nie,nie,nie. Nie chcę zamieniania pięknych lasów na centra handlowe i jeszcze jednego nie chcę: mam sporo ziemi na której cieżko pracuje i kocham ją, i nie chcę żeby moim sasiadem był jakis pierd... Hans Neubauer, wolę Zenka Nowaka i już. pozdrawiam wszystkich.
  • Wnioskuję o postawienie Józefa Oleksego przed Trybunałem Stanu. Podczas weekendowego spotkania z członkami łódzkiego Stowarzyszenia Młodej Lewicy Demokratycznej Oleksy jawnie zapowiedział rabowanie pieniędzy tych podatników, którzy w wyborach parlamentarnych głosowali na partie eurosceptyczne. Oto dowód (za "GW"): "Rząd ma prawo finansować swoją proeuropejską kampanię z publicznych pieniędzy. Państwo natomiast nie powinno finansować kampanii na nie". Sprawą powinien się równ...
  • Spelnilo sie marzenie pokolen nie tylko Ukraincow ale i Polakow i wszystkich narodow naszego regionu tak ciezko doswiadczonych przez wieki i przez bandytow!!!Miejmy nadzieje ze okaze sie godnym nastepca Symeona Petlury zamordowanego przez bolszewikow!!!Teraz naszym obowiazkiem jest go uznac!!!A szczegonie Polska,Litwa i wszystkie te kraje oraz Stany Zjednoczone.Oczywiscie zarzuty ze nie bylo kworum sa smieszne.Skoro jakis deputowany w tak dramatycznej chwili nie spelnil obowiazk...
  • Czy wejscie Polski i ogolnie rozszerzenie UE jest w interesie Rosji? Czy jest wrecz przeciwnie i dla Rosji rozszerzenie Unii (nie tylko o Polske) oznacza dalszy spadek jej znaczenia w regionie? Tak sie zaczalem nad tym zastanawiac czy na miejscu wladz Rosyjskich nie zdecydowalbym sie na jakies delikatne i dyskretne wsparcie osrodkow euroscepycznych. Pieniadze dla takiego mocarstwa zadne, a sa pewne szanse, ze cale rozszerzenie sie opozni i Rosja zyska sporo na czasie, nadrobi dys...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się