moskwa

(8 wyników)
  • Kto pamięta sławne kino Moskwa ? Mieszkałem na sąsiedniej ulicy, tu zaliczałem poranki /jako dziecko/, tu zaliczyłem najlepsze filmy lat 50, 60, 70. Mogę powiedzieć , że dzięki "Moskwie" poznałem i pokochałem kino. Kino było dobrze urządzone, a na wystrój ścian, nie musiałem patrzeć. Kasy na zewnętrz i wewnątrz, bileterzy w uniformach, można było kupić program , poczytać o filmie. W bufecie była lemoniada, kawa i piwko. Przed kinem dwa lwy. Tak pamiętam to kino i żal , że go już...
  • Czy potrzebne było rozwalenie kina Moskwa? Miałem do tego miejsca wielki sentyment, a i kino mi się podobało. Teraz to nie wiadomo co.Brak mi tego zakątka. Czy tylko mnie?
  • ..a pamiętacie ( to do wawiaków) bo wieśniaki to niby skądby mieli pamiętać ;))) jaka "droga" była najdłuższą na świecie i dlaczego ??? ..przypominam i informuję ( to do wieśniakoof ;)) najdłuższa droga to ulica Rakowiecka od Moskwy ( kina) do niepodległości (ulicy ) .. Moskwa upadła (Silverbadziewie powstało) , ZSRR też , niepodległość (przynajmniej tę od RWPG) już mamy .. a czemu ta droga taka długa poza wymiarem politycznym ?? mianowicie można było trafić tam już po urodzeniu d...
  • www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060703/nieruchomosci_a_8.html www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060703/nieruchomosci_a_28.html www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060703/nieruchomosci_a_29.html
  • Żal mi nieistniejącego kina Moskwa. Bardzo lubiłam tę okolicę ze skwerkiem i lwami pilnującymi kina. Zza kina wyłaniała się piekna bryła Instytutu Higieny przy Chocimskiej. Obecne Centrum pasuje do okolicy, jak pięść do nosa.
  • W nim widziałem pierwsze westerny w latach 50-ch, póżniej na wagarach pierwszy film Beatlesów, ale i wiele innych hitów. Trochę spokoju było w pazdzierniku w czasie "Dni filmu radzieckiego", ale to mijało i znów było to tzw kino premierowe. To były piękne czasy.Tego mi brak , a mam już swoje lata.
  • Supersam (12)

na poniższej stronie możesz zaprotestować przeciw wyburzaniu supersamu, a także poczytać sobie dlaczego należy go zachować... www.sztuka.net.pl/palio/html.run?_Instance=www.sztuka.net.pl&_PageID=444&_CheckSum=-1646618939
  • Zatopiona w zieleni pętla tramwajowa przy Krolikarni jest przeurocza. ż szkoda, że nic tam od 39 lat nie kończy trasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się