Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      muzyka

muzyka

(103 wyniki)
    • Przeszłam do playa i mam teraz jakąs durną muzyczkę jak ktoś do mnie dzwoni (to znaczy ten kto dzwoni to to słyszy). Nigdy nic takiego wczesniej nie miałam ustawionego, teraz włączyło się w dniu zmiany operatora. Czy mogę to jakoś sama gdzies wyłączyć, czy muszę kontaktować sie z operatorem?
    • Mój mąż ma od kilku miesięcy fazę na muzykę poważną. Zawsze się interesował, ale teraz przybiera to już formy obsesyjne- słucha od rana do wieczora, wciąga nas w słuchanie, bo puszcza w domu, w samochodzie. Całe wakacje nas (ja i dziecko lat 5) torpedował w aucie Rachmaninowem i Prokofiewem. Sama lubię i cenię muzykę klasyczną, słucham jej jednak z emocjami tzn. wpływa na mnie nastrój utworu i przyznam się, że Rachmaninow do śniadania powoduje, że wpadam w dół na pół dnia. I tu moje pyt...
    • Potrzebuję jakiejś fajnej muzyki do słuchania na siłownię, może pomożecie mi coś fajnego, energetycznego dobrać? Potrzebuję skompilować ok. 1,5 h. Thank you fom the mountain;)
    • Jako studentka pierwszego roku pedagogiki muszę wymyślić zabawę na podstawie aktywnego słuchania muzyki wg B.Strauss. wiem na czym to wszystko polega,wiem w jakiej formie chcę to przygotować ale mam problem ze znalezieniem utworu... Nie mam zielonego pojęcia na temat muzyki klasycznej... Nawet nie wiem gdzie takich utworów szukać. Przeleciałam youtube, wrzutę itp. ale nie mogę znaleźć nic fajnego. Czy znacie jakiś mniej sławnych kompozytorów (Beethoven, Chopin, Vivaldi odpada- wykładowca chce...
    • Przeraża mnie ilosć bezsensownych przedmiotów na które musza uczęśzczać dzieci w szkole. Powiedzcie mi po jaką cholerę w szkole są obowiązkowe zajęcia z muzyki, plastyki, techniki. Po co uczy się religii albo wf-u. Przecież to są zajęcia które tylko zajmują bez sensu czas dzieciom i zmuszają do wielogodzinnego przesiadywania w szkole. A jeszcze każda nauczycielka uważa że jej przedmiot jest najważniejszy. Co tam matematyka - najważniejsze żeby dziecko wiedziało jak zbudowany jest silni...
    • no możecie sie wykazać! na za dwa dni potrzebuję mieć stricte erotyczną składankę :D mnie przychodza na myśl tylko te dwie... :-/ "you can leave your hat on" joe cocker "strange" grace jones
    • Tak na bazie wątku o tym na co szkoda kasy. Powiem, że uwielbiam kupować płyty z muzyką i ciągle mam tak, że jeszcze kilka bym chciała mieć. Staram się nie przekraczać postawionej sobie granicy 1 płyty na miesiąc, ale czasem ciężko się zdecydować. Teraz też czekają 3-4 do wyboru, ale wybór trudny. I ciekawi mnie ile kupujecie płyt, czy 1-2 w miesiącu to dużo/mało/w sam raz?
    • Spytam się i tu, może ktoś wie. Chodzi o bajkę Reksio Śpiewak. Melodia, która wpadła mi w ucho zaczyna się od 3;15 i trwa aż Reksio nie zaczyna śpiewać. Ktoś może się orientuje co to może być? Ratujcie bo to mi po głowie chodzi już kilka dni. No i mam zamiar jako dzwonek to to ustawić sobie w telefonie big_grin I będę słuchać i nie odbierać telefonów ;P
    • Dziwiłam się swojej mamie, jak może nie kojarzyć ówczesnych hitów i piosenkarzy. Jak może nie wiedzieć, co to Roxette, Kult, Varius Manx itd. A teraz sama tak mam. Na dziś zaplanowałam sobie przegląd na YouTubie twórczości Lady Gagi, podobno aktualnej królowej popu - kojarzę z lekka tylko taki jeden kawałek, w refrenie jest rymiczne "tatatatatatatata taratatam". Nie słucham Zetki, eRemefki, Eski, to się zupełnie nie orientuję. A stacje, których słucham, nie puszczają Gagi. Jut...
    • W podstawówce ukochałam sobie Roxette, a w liceum to już bardziej Nirvana, punk rock i tego typu klimaty. A Wy czego słuchałyście, jak miałyście naście lat? Czy gust muzyczny Wam się bardzo zmienił w dorosłym życiu? Ja przerzuciłam się na zdecydowanie łagodniejsze klimaty, ale czasem jeszcze włączam sobie na cały regulator Dezertera albo coś w tym stylu :)
    • Doradźcie mi proszę. Zawsze podczas jazdy na rowerze, a jeżdżę dużo słucham muzyki. Bez muzyki nie potrafię się zrelaksować. Mam mp3 (wiem, syn już mnie uświadomił, że to obciach, bo teraz mp4, mp5...) Jest wiele piosenek, które chciałabym słuchać, ale skąd je wziąć ? Płyta, wiadomo, idzie się do empiku...Może muzykę na mp3 też gdzieś kupię , ale pewnie całą płytę? Czy istnieją jakieś strony gdzie mogę pobrać pojedyncze piosenki? Nie mam na myśli piractwa, mogę zapłacić, ale nie chcę całych ...
    • Nie pytam, czy ściągacie, bo to już chyba norma, z tego, co widzę w różnych wątkach. Ale jeśli ściągacie - czy nie macie wyrzutów sumienia, że okradacie twórcę? Ja nie ściągam właśnie dlatego - głupio mi pozbawiać zarobku kogoś, kogo muzykę wielbię. To tak (górnolotne, wiem, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy), jakbym okradała przyjaciela. Z drugiej strony czuję się jak frajerka, kiedy myślę o zakupie płyty z ulubionym serialem. Ja wydam 100 zł, a ludzie mają za darmo z netu... ...
    • Często, czasami, nigdy? Jeśli słuchacie - macie swoje ulubione "kawałki"? Ja - owszem, słucham. I lubię. Aha, nie mam na myśli nowoczesnych aranżacji w stylu Vanessy Mae, ale "klasyczną klasykę" ;).
    • Zastanawiam się jaką rolę w naszym życiu pełnią dźwięki, te przyjemniejsze. Od czego zależą upodobania muzyczne ... hee Ja kiedyś słuchałam ostrzejszej muzyki, teraz wolę zrelaksowac się przy swingu z lat 40-tych albo przy Gospel itp. np. Louis Armstrong, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Fred Astaire .... Ale jak chcę dopału to Iron Maiden, Tina Turner czy coś bardziej energetyzującego. Latem słucham sobie najczęściej tego co jest na listach ale tego lata ujęła m...
    • Poleccie,prosze cos ciekawego do ogladania dla mojej 12 latki (uczy sie w szkole muzycznej, kocha muzyke klasyczna). Nie mamy TV - a czasami mamy ochote cos razem obejrzec. Ostatnio zachwycilysmy sie Wyznaniami Gejszy (2 sceny wycielam :)), wciaz zastanawiam sie, czy dalaby rade obejrzec Misje. Moze (tez po drobnej cenzurze) Wszystkie poranki swiata? Co jeszcze?
    • Od lat jestem niezmiennie zachwycona głosem Sary Brightman - nazywanej aniołem wokalistyki, lubie muzyke z filmów- Fortepian, Gladiator, Angielski Pacjent. A wy czego słuchacie na codzień?
    • napiszcie czego lubicie sluchac, chcialabm sciagnac jakies fajne piosenki:)) moze byc pop, country, jazzik, regge :)
    • Pamiętacie? www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,5166032,Gdzie_sie_podzialy_gwiazdy_lat_90-tych_.html Ja wprawdzie wielbicielką polskiej muzyki nie jestem i nigdy nie byłam, ale mam kilka ulubionych typów. Do dziś mam dreszcz przy niektórych kawałkach Bartosiewicz (A kiedy odejdziesz... ciaaaryyy), starej Kowalskiej, Lipnickiej.. Całkiem fajna była IRA.. Już nawet nie wspominam o kawałkach z lat 80-tych - TILT, Siekiera, Kult - Rozgłośnia Harcerska rządziła ;-) Co się stało? C...
    • no od jakis 3 dni siedze i ich non stop slucham.przypominaja mi sie te przytulance i wogole taka wolnosc ducha.co to byly za czasy...maz wkurzony ,ze ja ciagle przy kompie ,grzebie co tam u nich teraz.nie bylam ich specjalna fanka,ale no tak mi fajnie na duszy jak ich slucham.chyba mi nie odbilo za bardzo?????????????
    • Macie jakieś ulubione utwory/kompozytora? Może coś polecicie? Ja odlatuję dosłownie niemal erotycznie jak słyszę Rachmaninowa, zwłaszcza gorąco polecam 24 wariacje na temat Paganiniego op.43 (mam nadzieję że dobrze napisałam) Dostałam to po raz pierwszy na kasecie magnetofonowej od wujka jak miałam z 15 lat i od tego czasu strasznie lubię muzykę romantyczną. A Rachmaninow jest po prostu ahhhh!! (właśnie słucham więc jestem na wyżynach hehe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się